feromoni shi .....feromoni!!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
pentru STAFF
ai multa dreptate, ca sunt cateva sute de persoane care doar privesc pe acest forum, dar sa ii bagi pe toti in accceasi oala este un pic cam exagerat.
eu de exemplu pescuiesc la rapitor doar de 2 ani si nu am atata experienta si nici atatea de povestit incat sa ma bag in seama cu unii asa de experimentati.
iar cu imaginatia nu stau chiarasa de bine incat sa inventez o stiuca de 18kg la 183cm.
scuze daca am ranit orgoliul cuiva si mai ales scuze persoanelor avizate.
fir intins.
eu de exemplu pescuiesc la rapitor doar de 2 ani si nu am atata experienta si nici atatea de povestit incat sa ma bag in seama cu unii asa de experimentati.
iar cu imaginatia nu stau chiarasa de bine incat sa inventez o stiuca de 18kg la 183cm.
scuze daca am ranit orgoliul cuiva si mai ales scuze persoanelor avizate.
fir intins.
[quote="adrian frunza"]salut ,Mihai V. care e multimea aia de feromoni de care stii tu, indica-mi te rog o bibliografie sa ma documentez.feromonii sunt limbaj chimic,cu cat animalul e mai evoluat si dispune de forme superioare de comunicare(sonore ,vizuale) formele primare de limbaj sunt atenuate sau scad in importanta pentru ca nu mai sunt sustinute de soft si de hard(vezi omul si nu numai)
adica daca tragem o başina ,e vorba de feromoni?(şto)[/quote]
Sa ma scuze ceilalti de pe forum, dar nu stau sa raspund la mesajele scrise in bascalie.
adica daca tragem o başina ,e vorba de feromoni?(şto)[/quote]
Sa ma scuze ceilalti de pe forum, dar nu stau sa raspund la mesajele scrise in bascalie.
adrian,
nici eu n-am sa mai continui discutia. n-am inteles absolut nimic din ce-ai avut de zis ca replay la ultimul meu mesaj, chiar nu vad ce-as putea raspunde. sorry, da' credeam ca aveai de gand sa discuti de pescuit nu sa ma judeci pe mine. poate n-ai remarcat, da' eu chiar m-am straduit sa discut de comportamentul pestilor, pe al tau nu vad de ce l-as comenta. prin urmare, sa fii sanatos si sa-ti priasca feromonii.
nici eu n-am sa mai continui discutia. n-am inteles absolut nimic din ce-ai avut de zis ca replay la ultimul meu mesaj, chiar nu vad ce-as putea raspunde. sorry, da' credeam ca aveai de gand sa discuti de pescuit nu sa ma judeci pe mine. poate n-ai remarcat, da' eu chiar m-am straduit sa discut de comportamentul pestilor, pe al tau nu vad de ce l-as comenta. prin urmare, sa fii sanatos si sa-ti priasca feromonii.
Ultima oară modificat 13 Feb 2005, 21:37 de către eugen, modificat 1 dată în total.
-
- veteran
salut.eugen,in ultimul meu mesaj ti-am raspuns punctual la problemele care le-ai ridicat si nu mi se pare ca am batut campii.referitor la stilul meu care te deranjeaza evident,cred ca tine de personalitate si nu imi place sa ma prefac.
referitor la comportamentul pestilor vis-a vis de feromoni e foarte putin studiat,sunt alte domenii ale etologiei(insecte ,reptile ,mamifere) care au informatii mult mai concrete in legatura cu mesajele chimice.oricum atmosfera de pe topic e circumspecta(neincrezatoare) fata de acest subiect.in plus subiectul e foarte serios(stiintific) si maniera de abordare de pe topic l-a dus spre derizoriu.
referitor la comportamentul pestilor vis-a vis de feromoni e foarte putin studiat,sunt alte domenii ale etologiei(insecte ,reptile ,mamifere) care au informatii mult mai concrete in legatura cu mesajele chimice.oricum atmosfera de pe topic e circumspecta(neincrezatoare) fata de acest subiect.in plus subiectul e foarte serios(stiintific) si maniera de abordare de pe topic l-a dus spre derizoriu.
walleye
-
- veteran
salut SF.daca te referi la mentinerea lor in timp ca molecula chimica,cred ca sunt biodegradabili,de aceea tot timpul animalele reimprospateaza marcajele chimice.
in schimb animalele sunt receptive la mesajele chimice prin codul genetic propriu(inscriptionare genetica)orice modificare a genotipului poate afecta (probabilistic)abilitatile de decodare a mesajului chimic.
daca te referi la ultrabite aminoacizii sunt miezul(si astia sunt degradabili) cred ca feromonii nu sunt decat o figura de stil,dar oricum dau bine la public.cand a fost lansat atractantul ultrabite,teoretic era interzis in competitii
in schimb animalele sunt receptive la mesajele chimice prin codul genetic propriu(inscriptionare genetica)orice modificare a genotipului poate afecta (probabilistic)abilitatile de decodare a mesajului chimic.
daca te referi la ultrabite aminoacizii sunt miezul(si astia sunt degradabili) cred ca feromonii nu sunt decat o figura de stil,dar oricum dau bine la public.cand a fost lansat atractantul ultrabite,teoretic era interzis in competitii
walleye
eu cand v-am spus de la bun inceput ca ne trebuie si un biochimist pe forum!!!!!!
am intrebat o prietena care e la Medicina Veterinara...poate facem ceva rost de carti sa ne documentam mai bine!!!
va tzin la curent daca aflu ceva

am intrebat o prietena care e la Medicina Veterinara...poate facem ceva rost de carti sa ne documentam mai bine!!!

va tzin la curent daca aflu ceva
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"