feromoni shi .....feromoni!!!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Feb 2005, 12:01

pupu,
ce zici tu tree musai sa observi daca ti se puna pata sa prinzi salau, acelasi lucru il zic si eu cand spun ca cel mai important lucru este prezentarea.

cosmine,
era suficient sa ne spui ca si tu esti de parere ca vede noaptea si sa ne dai doar cateva exemple. sa stii ca nu-i musai sa le spui si unde se prinde, dupa cum vezi suntem o mana de oameni care scriem si inca vreo cateva sute care citesc si tac chitic. nu sunt eu prea secretos din fire, dar tocmai am citit un alt topic si m-au apucat si pe mine dracii pe tema asta cu informarea unilaterala. (si vezi ce faci cand scrii, totdeauna apar la dublu mesajele de la tine.) :)

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 11 Feb 2005, 15:27

salut. nu am intrat ieri pe forum pt ca imi dadea error.nu am crezut ca sunteti asa hormonali pe topicul asta .cred ca explicatia este urmatoarea.
la mare adancime si noaptea radiatia care predomina este lumina albastra+UV .in consecinta salaul va detecta mai usor culorile care sunt vizibile in acest domeniu de radiatie.incercati varianta asta la un black light in discoteca sau acasa,veti observa ca unele culori se observa bine altele nu .oricum retina umana nu e identica cu cea a salaului adaptata
la lumina crepusculara(ghibortul are ochiul f apropiat de cel al salaului,vezi articolul din ALP ultimul numar de ce e in stare jigodia de ghibort)sunt sigur ca retina salaului are sensibilitate mare la UV,sau are un TAPETUM asa cum au felinele.am citit in LA PECHE..... ca retina salaului are cele mai mari celule din tot regnul animal.
daca cineva are alta parere accept provocarea si bineinteles comentarii.
lucrez la o matrita pt jig-uri iese beton.
walleye

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 11 Feb 2005, 15:39

salut ,Mihai V. care e multimea aia de feromoni de care stii tu, indica-mi te rog o bibliografie sa ma documentez.feromonii sunt limbaj chimic,cu cat animalul e mai evoluat si dispune de forme superioare de comunicare(sonore ,vizuale) formele primare de limbaj sunt atenuate sau scad in importanta pentru ca nu mai sunt sustinute de soft si de hard(vezi omul si nu numai)
adica daca tragem o başina ,e vorba de feromoni?(şto)
walleye

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 11 Feb 2005, 15:49

salut.dane nu am auzit de feromoni de hranire,dar mesajul lor chimic este in esenta:am gasit hrana si functioneaza numai la animalele de grup(somon salau).are si un dezavantaj ,creeaza concurenta la sursa de hrana,dar indivizii se pot apara mai bine in grup.la pestii care traiesc izolati feromonii de hranire nu ar avea nici o noima.
walleye

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 11 Feb 2005, 16:00

salut .iogene te-am rupt de la inima ,la faza cu ''nu dau informatia ca nu-i a mea'' chiar nu pescuiesc la dunare ca nu am nevoie,macar puteai sa ne bagi la şto o varianta ,sa vezi care pune botul
walleye

cosmin81
veteran
veteran

Mesaj de cosmin81 » 11 Feb 2005, 17:38

sorry daca mai apar mesaje duble de la mine! Abia mi-am bagat ieri net si n-am avut o conexiune prea "sanatoasa", asa ca nu vedeam daca se trimitea intreg mesajul sau nu caci se bloca mereu! Sper sa nu se mai intample!!! :wink:
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Feb 2005, 17:41

@adrian

teoria aia cu lumina albastra si UV sa aplica numai la animalele cu vedere nocturna, cu ochisorii dotati din nastere cu celule care pot amplifica orice raza de lumina, aia fiind din cate stiu eu si singura posibilitate fizica de a vedea (cu ochii) in absenta luminii solare. zic cu ochii pentru ca mai exista si jivine care "vad" noaptea cu urechile, nu de alta.

daca admiti asa o teorie aplicata la salau, mi-este extrem de greu sa inteleg logica ta. ai ajuns la concluzia ca desi sunt dotati cu vedere nocturna nu isi folosesc ochii?

altfel nu vad cum de-i dispretuiesti pe cei care considera ca salaul ataca la vedere, si cum de esti asa convins ca ataca noaptea doar pentru ca miros ei feromonii de hranire.

daca tot suntem la feromoni, este extrem de greu si costisitor sa-i izolezi in laborator, si chiar mai greu sa ii reproduci artificial. daca s-ar fi putut face asta, femeile din ziua de azi nu si-ar pune silicoane ci ar inghiti o pastiluta, si probabil si noi ar trebui sa bagam ceva ca sa rezistam la asa ispite. mie asa-mi zice logica din dotare.

gandeste-te numai cat bani se investesc in comestica si estica si cat de mica este problema noastra pescareasca ca si importanta, fata de asta a femeilor (si barbatilor de altfel). asta ar fi cel mai bun argument al meu impotriva solutiilor pe care ni le vand baietii cu titlu de "feromoni". chiar as aprecia un exemplu concret, poate-mi schimb opinia, ca deh, sunt incepator.

altfel, stai lejer ca nu pe tine te intrebam daca pescuiesti in dunare, il intrebam pe Calone si se leaga de o replica de-a lui, altfel nu sunt todeauna curios cine unde pescuieste. daca citesti un pic mai atent ai sa vezi ca omul chiar mi-a raspuns. iar aia cu culoarea, pur si simplu mie nu mi-a dat prin cap.

cosmin81
veteran
veteran

Mesaj de cosmin81 » 11 Feb 2005, 17:49

@Eugen

ce am zis? despre Sarulesti, Sandulitza si Floreasca?? Sa mearga sa pescuiasca acolo cine o vrea!!! ....daca poate :lol:

Stai linistit...ce-i al meu e pus deoparte!!! :D :wink:
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Feb 2005, 18:00

ma, tu chiar crezi ca eram serios? era un mesaj cu manta, in nici un caz pentru tine. lasa ca-ti explic eu maine. :)

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 12 Feb 2005, 10:34

salut.eugen ,percepi gresit mesajul meu.
1.nu ii dipretuiesc pe cei care considera ca salaul ataca la vedere.e punctul lor de vedere.no comment.
2.discursul tau e tip teleenciclopedia,prefer discovery.
3.poti sa imi explici de ce albinele percep radiatia UV + lumina polarizata desi sunt exclusiv diurne.aparent adaptarea asta nu serveste la nimic.
4.ar fi un handicap enorm pentru un rapitor sa foloseasca preponderent un anumit mecanism de perceptie a prazii.(vazul) .in functie de conditii,luminozitate,turbiditate,strategia salaului de abordare a nalucii difera dar oricum el isi foloseste tot soft-ul cu care e dotat
5.jivinele vad cu creierul,ochii si urechile nu sunt decat traductoare sau prelungiri ale creierului.
6 .problema cu feromonii o rezolva ingineria genetica si bacteriile.problema e sa mai ai receptor si soft pentru a percepe mesajul,doar la 30 de procente din populatie mai exista resturi de receptori nazali pentru feromoni.(discovery)
7.sunt o maimuta evoluata ,nu am nevoie de feromoni sa imi detectez potentiala partenera.omul de CROMAGNON a fost eliminat din nisa de SAPIENS desi acesta nu avea mirosul la fel de fin.ghiceste de ce,iti dau bonus.
8.stau lejer.daca ne spui culoarea de la dunare ,spune ceva si despre apa.
9.imi place stilul lui calone,al tau e lunecos desi nu stapanesti tehnica glissando.respect.
walleye

Scrie răspuns