Dupa cat timp ati prins ceva la "JIG-TWISTER" ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 25 Apr 2007, 17:27

daca nu e fund tare mai simti ceva cu textilul sau e la fel de "eficient" ca si un mono adica nu simti mai nimic?

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 25 Apr 2007, 17:30

Se simte da asta depinde de cat de obisnuit esti cu batu si sa faci diferenta intre ce transmite jigu!
Unde e namol poti sa dai de un lemn , poate vreo piatra ceva cocioace dar se simt!

lerua
junior
junior

Mesaj de lerua » 25 Apr 2007, 19:32

Dupa patru zile in care nu a intrat nimic (nici la grund , nici la jeliboane ) in dimineata ultimei zile am prins primul meu salau de 2 kg . De emotie nu stiam cum sa-l apuc asa ca i-am bagat deget in gura!Noroc ca si el a fost surprins si nu m-a muscat ! De atunci eu am fost cel muscat - de pescuitul la rapitori :wink:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 25 Apr 2007, 20:46

Primul peste prins la grub a fost un biban,al doilea(in aceeasi zi) o stiuca.Apoi am prins multe stiuci la twister pt. ca nu aveam ape cu salau in jurul orasului meu.Cu salaul a venit mai tarziu.Dar pescuitul la stiuca pe ape nu prea adanci,cu twistere cu lestari mai usoare si cu fir mono mi-a ramas in suflet,pt .ca de multe ori vedeam atacul dc. apa era f. limpede.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 25 Apr 2007, 20:46

:lol: primul peste prins la plastic a fost un clean de juma de kil ... la un plastic foarte mic, alb, pus pe un carlig de pastrav ... :lol: ... fara plumb, pe rau intr-o zona ingusta si cu curent mare, apa avea cam 1,5m adancime ... cleanul a dat in plastic la terminarea zonei de curent mare ... si asta a fost acum muuuult, muuult timp ... dar tot mai mult imi plac woblerele.
S'altare și bunăstare !

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 25 Apr 2007, 23:09

eu dadeam cu un twister verde fluo .....prinsera 2 oameni cateva marlite la rama la undita, si eu marele pescar " stati nene ca va arat eu cum se prinde la twister". Am jiguit eu p-acolo ceva timp dupa care i s-a incurcat lanseta la unu din prietenii cu care eram eu la pescuit....si m-a chemat. Am pus laseta mea cu care jiguiam jos cu twisteru in apa....iar la intors cand o ridic belea mare o marlita se zbatea p-acolo cu twisteru meu :lol:
Obiectiv: 8,1 kg !

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Apr 2007, 08:26

Mugurstefan scrie:
Iaaa uiteeee...
s-a intors Paul...
ai fost la pescuit de Balene pana acum ???
Nici nu am fost plecat prea departe, numai ca timpul parca a devenit din ce in ce mai putin....
De pescuit nici nu mai zic... sper sa incep mai des dupa prohibitie

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Apr 2007, 17:01

Michael scrie:PS2:tot ce am scris aici se refera la rau,numai pe rau pescuiesc.
p5ih0 scrie: pai da, dar ce rau ? ca de exemplu unde dau eu pe olt, e un curent de tre' sa fi pregatit psihic sa poti pescuii la twister, in sensu ca tre sa fie extrem de atent sa detectezi atacurile, e curent mareee rauuu, si nu simti cum simti pe balta , si mai ales cum dau de pe mal ... e prapad :cry: se prinde , nu zic ca nu , daca te pricepi prinzi, da tre sa dai cu jiguri mari sa nu le duca curentu asta schimba evolutia shadului, praguri nu prea sunt , si daca sunt nu ai sanse prea mari sa le dibuiesti exact, ce mai, e o adevarata aventura...
dar cateodata se prinde, aaa , si mai e ceva... daca se da drumu la baraj , poti sa uiti, nu mai prinzi nik toata ziua :cry:
Deci in concluzie , daca pescuiti la shalau pe rau,mai dati-ne si noua niste sfaturi ...
eu pescuiesc pe timis,care probabil nu se compara cu oltul.dar din ce am citit de la colegii andrei-ovidiu,mihaif,danr si altii,ai nevoie de un bat MH sau chiar H,care sa fie capabil sa-ti lanseze jiguri grele care sa duca plasticele pe substrat si sa fie rigid (batul) in recuperare,cu rezerva de putere.cred ca cei mai sus mentionati sunt mai in masura sa te sfatuiasca in legatura cu oltul.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 26 Apr 2007, 17:29

treaba cu Oltul sta in felul urmator: in zona unde urmarim noi sa prindem rapitori: avat si salau in special, zona cu pricina fiind in fata nenumaratelor baraje de pe Olt, curentul este tare din cauza turbinelor, exceptand momentele cand sunt reduse turbinele, si apa este adanca...la twister pe aceste zone gramajul minim este de 17 gr. si se continua cu 21-28 de gr. si chiar 30 si ceva de gr...un amic a dat si cu 50 si ceva de gr. pt. a putea tine twister-ul pe substrat, lucru esential daca vrei sa prinzi :D , lucru care cere lanseta M-MH, Fast sau X-Fast si cu rezerva pe cotor pt. a putea da intepaturi pe adancimi frecvente de 6m pana la 12m, la distanta de 20-30 de m de mal! daca nu...poti sa dai si cu fineturi si sa-ti fluture twisterul pe la 1-2 m :lol: ...asta fiind o paranteza ca am incurajat folosirea "parilor" in spinning! :lol: "Parii" astia nu s-au inventat numai pt. scoaterea monstrilor ci si pt. controlul nalucii, cand curentul este tare, apa adanca si substrat dificil...asta este parerea mea, si cand cineva(de ex. Dan Radulescu) prinde 18 avatzi cu Loomis de la 1 la 5 oz, cu textil de 20 de lbs. la vobler, se pare ca in pescuit nu exista reguli, sau daca exista ele sunt facute sa fie incalcate...apropos, intrebati-l pe Dan ce a patzit cu un somotel de 4 kile la 30-40 de m in fata unui baraj :lol: , cat de repede si de usor l-a scos!

la voblere la avat treaba sta cam la fel, asta daca nu vrei ca ML-ul tau sa se-ndoaie ca o nuielusa cand voblerul este la 30 m si merg minim 2 turbine, iar voblerul lucreaza nebuneste pe curent...cine a pescuit pe asemenea zone stie cum sta treaba!

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 26 Apr 2007, 17:48

la avat ma descurc ca ataca mai mult in suprafata si nu e chiar asa grav... dar daca vrei salau la twister, tre sa joci cu finetze shadu ala si pe un curent asa mare ma intrebam daca se schiba datele problemei :roll: ( marime, greutate, etc.) ms de ajutor

Scrie răspuns