Dupa cat timp ati prins ceva la "JIG-TWISTER" ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Apr 2007, 08:59

andrei-ovidiu scrie:cel mai important lucru: pescuieste pe o apa care tine peste si unde stii ca s-a mai prins la twister,
Personal nu prea sunt de acord cu afirmatia asta.... si spun si de ce.... Era(si mai este, inca) o balta "pe langa Iasi" unde nu se pescuia la artificiale. Cei mai multi mergeau acolo la stationar si se mai prindea biban la bucatele de peste. In momentul in care a inceput sa se pescuiasca la artificiale s-a vazut adevaratul potential al baltii.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 25 Apr 2007, 09:04

poti sa spun cu mandrie :twisted: ca am prins la jig inca din primele partide :D efectul unor bibani a fost atat de mare incat m-am indragostit de aceasta tehnica :D apoi au urmat si cativa salai si asta a fost :twisted:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Apr 2007, 09:29

N-am prins de la inceput la twistere.... Initial am prins la niste aratari de streamere facute pe jig, niste bibani cat un lat de palma si abia mai apoi, mult mai tarziu am inceput sa prind la twistere si sa prind si incredere in ele.

Mai era cineva pe forum... Michael.. care tot asa, o buna perioada de timp nu reusise sa prinda nimc la twistere... Acum, nu mai stiu :)

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 25 Apr 2007, 09:53

prima data la softplastics am luat stiuca,mai bine zis marlitze,la grub verde gliter si eu sunt de parere ca ar trebui sa incepi pe o balta unde ai mai avut succese cu alte naluci,unde cam stii locurile structurile etc,foloseste pt inceput shaduri si gruburi de culori alb,alb sidef in combinatie cu negru,verde gliter,pe capete cat mai usoare dar in raport cu marimea shadului,grubului,astfel incat sa aiba o evolutie lenta,sa nu cada ca bolovanul pe substrat si incearca sa-l joci discret din varful lansetei,urmarind in permanenta firul,lasa jigul sa ajunga pe fund la fiecare joc din varful vergii,nu te grabii,alterneaza jocul in dinti de fierastrau cu recuperari usoare pe fundul apei,intr-un cuvant variaza putin recuperarea dar cu conditia sa simti ce se intampla cu jigul.
e bine sa incepi pe balti cu adancimi relativ mici 1-2m,nu pe rau unde mai ai si curentul apei si care iti mai ia din informatie,foloseste textil subtire si cauta bibanul,stiuca si salaul,la avat se cam schimba problema restul speciilor nu prea intra la soft plastic decat ocazional.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 25 Apr 2007, 10:46

Paul scrie: Mai era cineva pe forum... Michael.. care tot asa, o buna perioada de timp nu reusise sa prinda nimc la twistere... Acum, nu mai stiu :)
Michael a prins si la grub si la shad,salau,stiuca si avat.incep sa cred ca este cea mai versatila naluca deoarece ea poate evolua unde si in felul in care nici o naluca nu ajunge+ca nu are o evolutie prestabilita din fabrica,face exact ce-i spune mana pescarului si asta face ca farmecul pescuitului sa fie maxim.
va spun sincer ca sunt partide de pescuit in care nu folosesc altceva decat shad/grub,speciile vizate fiind salau,stiuca,avat.recuperarea se poate face in nr nelimitat de feluri,totul e sa ai imaginatie si sa gasesti pestele.daca reusesc sa prind si clean la plastic ar fi apogeul,dar e foarte greu,cleanului ii place vibratia marunta,pe cand siliconul se unduieste mai natural.
in esenta va spun ca nu-ti permiti cu nici o naluca sa faci ce faci cu un shad de ex-sa lansezi in tre crengile unul copac scufundat in apa,sa joci de cateva ori si sa-ti si recuperezi naluca.in zilele de vara daca vezi ca avatul bate la suprafata,ca sa nu ai rateuri,infigi o ancora mica in burta shadului de 3cm ca sa treaca jigul usor prin ochetele triplei si recuperare la suprafata,pe oglinda apei va atrage avatii,in special la apus.sper ca v-am mai incurajat pe cei cu moralul la pamant :D
PS:asa cum spun si colegii,un batz f sensitiv,un textil de calitate si plastice cat mai moi isi vor spune cuvantul. :wink:
PS2:tot ce am scris aici se refera la rau,numai pe rau pescuiesc.
Ultima oară modificat 25 Apr 2007, 10:56 de către Michael, modificat 1 dată în total.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 25 Apr 2007, 10:54

:roll: toata lumea vorbeste de belta belta belta, dar pe rau cum e? io am vazut danduse (am incercat si eu) la shalau cu jig intre 20-30gr pe suvoiul de la turbine chiar la baza hidrocentralei, am aplicat si eu diverse metode, tarat pe fund , saltat si lasat sa cada (dinte de fierastrau) , in schimb am vazut o metoda interesanta si anume lanseu, lasat sa cada, smucitura brusca si energica cu ridicarea varfului la 90 grade, coborat imediat varful la orizontala si recuperata burta de fir , si asta se facea cu 2 tuistere legate pe linia de textil :lol: pe mine nu ma tineau chilotii la cate agataturi erau...oricum cel mai complicat mi se pare adaptarea greutatii la curentul de pe rau, mai ales la jigurile cu bila, si apoi de masurat adancimea nu se mai pune problema :lol: ca la cum il cam plimba curentul nu prea vine liniar ...una e sa pescuiesti in lighean si alta tsunami :lol: personal am prins numa avat ... o stuk si un shalau dar nu pot sa zic ca era jiging, mai ales ca foloseam si tuistere cu ancora pe burta care nu se preteaza la taratul pe fund ci la o recuperare liniara la divesre adancimi(shalaul totusi a intrat pe cadere)

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 25 Apr 2007, 12:52

PS2:tot ce am scris aici se refera la rau,numai pe rau pescuiesc.[/color][/quote]

pai da, dar ce rau ? ca de exemplu unde dau eu pe olt, e un curent de tre' sa fi pregatit psihic sa poti pescuii la twister, in sensu ca tre sa fie extrem de atent sa detectezi atacurile, e curent mareee rauuu, si nu simti cum simti pe balta , si mai ales cum dau de pe mal ... e prapad :cry: se prinde , nu zic ca nu , daca te pricepi prinzi, da tre sa dai cu jiguri mari sa nu le duca curentu asta schimba evolutia shadului, praguri nu prea sunt , si daca sunt nu ai sanse prea mari sa le dibuiesti exact, ce mai, e o adevarata aventura...
dar cateodata se prinde, aaa , si mai e ceva... daca se da drumu la baraj , poti sa uiti, nu mai prinzi nik toata ziua :cry:
Deci in concluzie , daca pescuiti la shalau pe rau,mai dati-ne si noua niste sfaturi ...

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 25 Apr 2007, 13:04

Asa cum spuneam si pe alte topicuri in aceasta primavara am luat stiuca numai la twister(pana acum 11 am retinut). De fapt am inceput spinningul cu multi ani in urma cu twister-ul. Nu a mers din prima dar pot spune ca toti rapitorii il agreaza. Acum stiu precis ca nu trebuie sa lipseasca din trusa. Nu uita spinnerbait-ul (combinatia twister-paleta de rotativa). Ca dai la stiuca cu jigul adecvat sau la biban, dupa ce lansezi trebuie sa ajunga pe fundul apei si apoi recuperare in dinte de fierastrau. De multe ori nu ajunge in cadere pe fundul apei ca il si serveste stiuca sau bibanul. De salau deja s-a spus.

Si o propunere! Marcheaza locul in care vrei sa insisti. Cum??? Inmoaie sau injecteaza twisterul cu ulei de macrou si fa cateva aruncari pentru a "pata" apa. La mine a functionat!

ATUU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ATUU » 25 Apr 2007, 14:32

prima data cind am pescuit la gume afost pe somesul mare,intr-un cot adinc al apei in asa fel incit sa nu-mi deranjez locul de scobarit,care oricum atunci nu prea mergea,ideea era sa vad cum functioneza gumele,pentru inceput un jig cam de 12gr pe un shad de 12 cm alb cu spate rosu,adincimea apei cam 6m,aruncam in amonte cam 15m pt ca jigul sa se aseze cam in dreptul meu sau putin mai sus,o usoara ridicare de virv insemna cam un metru doi plecare jig cu curentul apei,astfel ca dupa trei patru pompaje jigul era aproape de digul in care se lovea curentul,in aval cam cu 10 ,15 m partea buna era ca recuperam doar firul ce raminea dupa ce ridicam jigul din lanseta si il coboram tot asa,astfel ca dupa vreo 10 aruncari ma trezesc cu un salau de 3,6 kg agatat in jig,daca am vazut ca treaba e asa usoara am schimbat macazul :idea: am trecut pe gume,ca doar ce mare lucru sa plimbi o guma prin apa? :D .....si nu-mi pare rau :!:
fir intins!

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 25 Apr 2007, 17:02

Paul scrie:N-am prins de la inceput la twistere.... Initial am prins la niste aratari de streamere facute pe jig, niste bibani cat un lat de palma si abia mai apoi, mult mai tarziu am inceput sa prind la twistere si sa prind si incredere in ele.

Mai era cineva pe forum... Michael.. care tot asa, o buna perioada de timp nu reusise sa prinda nimc la twistere... Acum, nu mai stiu :)
Iaaa uiteeee...
s-a intors Paul...
ai fost la pescuit de Balene pana acum ???
Am prins la twister din primele incercari..la bulan o marla aproape de 0.8 kg.
Dar la salau a durat ceva pana am spart gheata.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Scrie răspuns