Personal nu prea sunt de acord cu afirmatia asta.... si spun si de ce.... Era(si mai este, inca) o balta "pe langa Iasi" unde nu se pescuia la artificiale. Cei mai multi mergeau acolo la stationar si se mai prindea biban la bucatele de peste. In momentul in care a inceput sa se pescuiasca la artificiale s-a vazut adevaratul potential al baltii.andrei-ovidiu scrie:cel mai important lucru: pescuieste pe o apa care tine peste si unde stii ca s-a mai prins la twister,
Dupa cat timp ati prins ceva la "JIG-TWISTER" ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
N-am prins de la inceput la twistere.... Initial am prins la niste aratari de streamere facute pe jig, niste bibani cat un lat de palma si abia mai apoi, mult mai tarziu am inceput sa prind la twistere si sa prind si incredere in ele.
Mai era cineva pe forum... Michael.. care tot asa, o buna perioada de timp nu reusise sa prinda nimc la twistere... Acum, nu mai stiu
Mai era cineva pe forum... Michael.. care tot asa, o buna perioada de timp nu reusise sa prinda nimc la twistere... Acum, nu mai stiu

prima data la softplastics am luat stiuca,mai bine zis marlitze,la grub verde gliter si eu sunt de parere ca ar trebui sa incepi pe o balta unde ai mai avut succese cu alte naluci,unde cam stii locurile structurile etc,foloseste pt inceput shaduri si gruburi de culori alb,alb sidef in combinatie cu negru,verde gliter,pe capete cat mai usoare dar in raport cu marimea shadului,grubului,astfel incat sa aiba o evolutie lenta,sa nu cada ca bolovanul pe substrat si incearca sa-l joci discret din varful lansetei,urmarind in permanenta firul,lasa jigul sa ajunga pe fund la fiecare joc din varful vergii,nu te grabii,alterneaza jocul in dinti de fierastrau cu recuperari usoare pe fundul apei,intr-un cuvant variaza putin recuperarea dar cu conditia sa simti ce se intampla cu jigul.
e bine sa incepi pe balti cu adancimi relativ mici 1-2m,nu pe rau unde mai ai si curentul apei si care iti mai ia din informatie,foloseste textil subtire si cauta bibanul,stiuca si salaul,la avat se cam schimba problema restul speciilor nu prea intra la soft plastic decat ocazional.
e bine sa incepi pe balti cu adancimi relativ mici 1-2m,nu pe rau unde mai ai si curentul apei si care iti mai ia din informatie,foloseste textil subtire si cauta bibanul,stiuca si salaul,la avat se cam schimba problema restul speciilor nu prea intra la soft plastic decat ocazional.
Michael a prins si la grub si la shad,salau,stiuca si avat.incep sa cred ca este cea mai versatila naluca deoarece ea poate evolua unde si in felul in care nici o naluca nu ajunge+ca nu are o evolutie prestabilita din fabrica,face exact ce-i spune mana pescarului si asta face ca farmecul pescuitului sa fie maxim.Paul scrie: Mai era cineva pe forum... Michael.. care tot asa, o buna perioada de timp nu reusise sa prinda nimc la twistere... Acum, nu mai stiu
va spun sincer ca sunt partide de pescuit in care nu folosesc altceva decat shad/grub,speciile vizate fiind salau,stiuca,avat.recuperarea se poate face in nr nelimitat de feluri,totul e sa ai imaginatie si sa gasesti pestele.daca reusesc sa prind si clean la plastic ar fi apogeul,dar e foarte greu,cleanului ii place vibratia marunta,pe cand siliconul se unduieste mai natural.
in esenta va spun ca nu-ti permiti cu nici o naluca sa faci ce faci cu un shad de ex-sa lansezi in tre crengile unul copac scufundat in apa,sa joci de cateva ori si sa-ti si recuperezi naluca.in zilele de vara daca vezi ca avatul bate la suprafata,ca sa nu ai rateuri,infigi o ancora mica in burta shadului de 3cm ca sa treaca jigul usor prin ochetele triplei si recuperare la suprafata,pe oglinda apei va atrage avatii,in special la apus.sper ca v-am mai incurajat pe cei cu moralul la pamant

PS:asa cum spun si colegii,un batz f sensitiv,un textil de calitate si plastice cat mai moi isi vor spune cuvantul.

PS2:tot ce am scris aici se refera la rau,numai pe rau pescuiesc.
Ultima oară modificat 25 Apr 2007, 10:56 de către Michael, modificat 1 dată în total.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
PS2:tot ce am scris aici se refera la rau,numai pe rau pescuiesc.[/color][/quote]
pai da, dar ce rau ? ca de exemplu unde dau eu pe olt, e un curent de tre' sa fi pregatit psihic sa poti pescuii la twister, in sensu ca tre sa fie extrem de atent sa detectezi atacurile, e curent mareee rauuu, si nu simti cum simti pe balta , si mai ales cum dau de pe mal ... e prapad
se prinde , nu zic ca nu , daca te pricepi prinzi, da tre sa dai cu jiguri mari sa nu le duca curentu asta schimba evolutia shadului, praguri nu prea sunt , si daca sunt nu ai sanse prea mari sa le dibuiesti exact, ce mai, e o adevarata aventura...
dar cateodata se prinde, aaa , si mai e ceva... daca se da drumu la baraj , poti sa uiti, nu mai prinzi nik toata ziua
Deci in concluzie , daca pescuiti la shalau pe rau,mai dati-ne si noua niste sfaturi ...
pai da, dar ce rau ? ca de exemplu unde dau eu pe olt, e un curent de tre' sa fi pregatit psihic sa poti pescuii la twister, in sensu ca tre sa fie extrem de atent sa detectezi atacurile, e curent mareee rauuu, si nu simti cum simti pe balta , si mai ales cum dau de pe mal ... e prapad

dar cateodata se prinde, aaa , si mai e ceva... daca se da drumu la baraj , poti sa uiti, nu mai prinzi nik toata ziua

Deci in concluzie , daca pescuiti la shalau pe rau,mai dati-ne si noua niste sfaturi ...
Asa cum spuneam si pe alte topicuri in aceasta primavara am luat stiuca numai la twister(pana acum 11 am retinut). De fapt am inceput spinningul cu multi ani in urma cu twister-ul. Nu a mers din prima dar pot spune ca toti rapitorii il agreaza. Acum stiu precis ca nu trebuie sa lipseasca din trusa. Nu uita spinnerbait-ul (combinatia twister-paleta de rotativa). Ca dai la stiuca cu jigul adecvat sau la biban, dupa ce lansezi trebuie sa ajunga pe fundul apei si apoi recuperare in dinte de fierastrau. De multe ori nu ajunge in cadere pe fundul apei ca il si serveste stiuca sau bibanul. De salau deja s-a spus.
Si o propunere! Marcheaza locul in care vrei sa insisti. Cum??? Inmoaie sau injecteaza twisterul cu ulei de macrou si fa cateva aruncari pentru a "pata" apa. La mine a functionat!
Si o propunere! Marcheaza locul in care vrei sa insisti. Cum??? Inmoaie sau injecteaza twisterul cu ulei de macrou si fa cateva aruncari pentru a "pata" apa. La mine a functionat!
prima data cind am pescuit la gume afost pe somesul mare,intr-un cot adinc al apei in asa fel incit sa nu-mi deranjez locul de scobarit,care oricum atunci nu prea mergea,ideea era sa vad cum functioneza gumele,pentru inceput un jig cam de 12gr pe un shad de 12 cm alb cu spate rosu,adincimea apei cam 6m,aruncam in amonte cam 15m pt ca jigul sa se aseze cam in dreptul meu sau putin mai sus,o usoara ridicare de virv insemna cam un metru doi plecare jig cu curentul apei,astfel ca dupa trei patru pompaje jigul era aproape de digul in care se lovea curentul,in aval cam cu 10 ,15 m partea buna era ca recuperam doar firul ce raminea dupa ce ridicam jigul din lanseta si il coboram tot asa,astfel ca dupa vreo 10 aruncari ma trezesc cu un salau de 3,6 kg agatat in jig,daca am vazut ca treaba e asa usoara am schimbat macazul
am trecut pe gume,ca doar ce mare lucru sa plimbi o guma prin apa?
.....si nu-mi pare rau 
fir intins!

fir intins!
- Mugurstefan
- veteran
Iaaa uiteeee...Paul scrie:N-am prins de la inceput la twistere.... Initial am prins la niste aratari de streamere facute pe jig, niste bibani cat un lat de palma si abia mai apoi, mult mai tarziu am inceput sa prind la twistere si sa prind si incredere in ele.
s-a intors Paul...
ai fost la pescuit de Balene pana acum ???
Am prins la twister din primele incercari..la bulan o marla aproape de 0.8 kg.
Dar la salau a durat ceva pana am spart gheata.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !