Dupa cat timp ati prins ceva la "JIG-TWISTER" ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adiwolf
veteran
veteran

Re: Dupa cat timp ati prins ceva la "JIG-TWISTER"

Mesaj de adiwolf » 24 Apr 2007, 18:34

xndrei scrie:Dupa cat timp ati prins ceva la JIG ? Am incercat toate tehnicile vazute si citite. Eu sunt in pragul disperarii :) sau obsesiei, nu reusesc sa prind absolut nimic. Ceva sfaturi pt. incepatori?

Mersi,
frateee,stai linistit ca nu esti singurul.
si eu am patit si patesc la fel,pur si simplu nu reusesc sa prind nimic la plasticele astea si ciudat ca pe aceeasi apa prind la table si woblere,deci peste este.
la fel ca si tine,am spalat o gramada de plastice de diferite natii si marimi sau culori,rezultat = degeaba
teoria o stiu,dar practica ma omoara si imi vine sa fac spume cand vad capturi luate la plastice si eu ....nexam.
ce sa zic? mai exersam,poate se indura vreun amarat de peste si de mine sa ma faca fericit ca am prins in final ceva la plasticele astea pe care le lauda multa lume.
rosu r. scrie:Poti sa faci cate partide vrei la twister , daca dai cu mono o sa mai mai faci multe altele fara rezultat!
Parerea mea!
nu tine treaba.
eu dau exclusiv cu textil si tot degeaba.
ce naiba nu merge?HELP ME!
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 24 Apr 2007, 18:42

Pai daca ai cel putin 2 bibani in balta aia incearca si tu sa dai cu twistere mici , pana in 4-5 cm , si jig usor si unu tre sa il prinzi!
Si la ala nu trebe textil ca ataca de zici ca nu a mancat de o luna!
Si dupa ce il prinzi pe bibi incepi sa prinzi si salau !

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 24 Apr 2007, 19:04

si tot asa...se-nvata din mers, da' trebuie rabdare si perseverenta! cum am zis dupa 4-5 partide de 2-3 ore la twister in care n-am prins nimic, la partida in care am prins primu' peste la twister am pescuit aproape 8 ore fara tzac si dupa aceea a venit... salaul, tzac tare in toata regula, tzeapa cat cuprinde si asa s-a scris istoria primului peste luat la twister, dupa care am incercat de fiecare data sa fac ceea ce am facut in acea zi(de fapt noapte)...si totul a decurs de la sine! :wink:

asa este, e f. important sa mergi cu cineva si sa pescuiesti langa acel cineva care prinde la twister...imposibil sa nu prinzi si tu!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 24 Apr 2007, 20:55

nici eu n-am prins pana acum dar incerc sa prind anul asta...intre timp am prins primul salau la vobler asa ca e ceva progres :)

referitor la momentul atacului, daca intepi una-ntruna, adica faci jigul sa tzopaie mai tre sa fii atent la fir? zic io ca tre sa-l intepi macar din nimereala :D

imi facusem anul asta planuri sa prind la jig la vara dar intre timp am alfat ca vara merge la vobler....asa ca nush daca o sa mai dau cu ele pana la toamna...

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 24 Apr 2007, 21:01

In primavara lui '93 cand am inceput sa pescuiesc cu woblere la stiuca....la inceput mai timid dar pe masura ce rezultatele apareau , am prins mai mult curaj.
Cu twistere am inceput prin '96 si primul peste a fost un avat trecut de 2kg.....
Nimeni nu mi-a spus cum sa dau cu asa ceva si am ''furat'' si eu de la alti pescari....miscari, cum se tine batul, jocul vergii si alte chichite.
Si uite asa de la partida la partida au inceput sa apara si primii ''dintosi''.
Avati mai putini, nu prea am dat de ei.
Cam asta este povestea mea :wink: :wink:

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 24 Apr 2007, 21:27

johnnybravo scrie:referitor la momentul atacului, daca intepi una-ntruna, adica faci jigul sa tzopaie mai tre sa fii atent la fir? zic io ca tre sa-l intepi macar din nimereala :D
Nimic mai departe de adevar. Ca sa nu mai spun ca pana la japca mai e un singur pas :lol:

cand faci jigging nu intepi. Miscarile nu sint atat de violente, scopul este sa joci twisterul nu sa-l smulgi. Basca ca atacurile (salaului) vin cand twisterul incepe sa se duca la fund - deci imediat dupa ce tu ai oprit "zmucitura". Daca nu reactionezi rapid il scuipa. Intre doua zmucituri salaul are timp sa soarba si sa scuipe de cateva ori :)

Apropo, primii bibani, primele stiuci, primii strapi i-am luat folosind o lanseta actiune medie si monofilament. Deci se poate. Cand am trecut pe textil si lansete rapide parca s-au inmultit pestii in apa, asa a crescut frecventa atacurilor (detectate). Totusi, in unele perioade cand e mofturos, iarna de exemplu, eu cu textil prind mai putin decat cei cu mono. Nu conteaza vizibilitatea (asta o rezolvi cu un leader) ci modul mult mai calm in care evoluaza jig-ul condus cu mono decat cel cu textil, care este ceva mai brusc, mai violent.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 24 Apr 2007, 22:12

dupa aprox 4 luni de practica, darr la tehnika jiging mai am mullltttt de invatzat, momentan voblerul este numarul unu, la jig daca voi da voi da doar iarna :wink:
ps. doar pe rau pe baltzi abisale se schimba problema :)
be smart be silent be deadly.....

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 24 Apr 2007, 22:41

depinde acum si ce fel de twister foloseste pt ca si eu foloseam tot felul de twistere varza si jig-uri grele de nu puteam sa le controlez!Eu in prezent folosesc numai shad-uri si jig-uri de 7-9 gr si am rezultate!Am citit pe un site din Franta ca twister-ul la ei este cea mai prinzatoare naluca pe tot parcursul anului!
eu am alta problema,nu prind mai deloc la rotativa, iar altii pe balta prind de rup si nu au cine stie ce rotative!

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 24 Apr 2007, 22:42

@xndrei
Hai ca incerc eu sa-ti explic cate ceva urmand sa practici pe apa cu prima iesire!
Prinzi la plastice moi daca ai incredere in ele si ca sa-ti fac curaj iti spun cu mana pe inima ca aproape toti salaii din galeria foto de pe acest site au fost capturati cu "twistere"!
1. Lanseta de 2,40-2,70 un pic mai rigida, Fast sau chiar Extra fast.
2. Fir textil de 10lb fluo ca sa-l poti observa.
3. Shad-uri (forma peste) si nu grub-uri (vierme). Iti recomand Mr. Twister de 8cm alb sidef - e "universal" si prinde tot.
4. Jig-uri corelate cu adancimea - daca dai pe lac incearca cu 1gr per metru. Adica dai in apa de 4-5m, jig-ul poate fi unul de 5 gr., marimea 4/0.
5. Chiar daca nu prinzi la urmatoarea partida, fii fericit daca inveti asta:
- lanseaza
- intinde firul cu doua manivele si uita-te numai la burta lui
- asteapta cateva secunde, ajunge jig-ul la fund si vei observa ca firul se detensioneaza
- ridica lanseta de la ora 9 la ora 11, ramai asa si incepe sa numeri secundele pana ajunge jigul la fund- sa zicem 4 secunde
- recupereaza, ridica iarasi lanseta, numeri si daca jigul tau cade in 6 secunde, te-ai prins - acolo e un prag. Unde sunt praguri sunt si salaii!
Repet - chiar daca nu prinzi la urmatoarea partida, vei invata sa citesti substratul si e mare lucru! Te va trece un val de adrenalina de fiecare data cand vei descoperi un prag, o diferenta de nivel prin metoda numaratului, pentru ca acolo iti va da salaul! Mai tarziu n-o sa mai numeri ci le "ghicesti" repede!
Invata asta in weekend!
Si apropo' - ti-ai imaginat vreodata cati salai ti-au atins naluca dar tu n-ai simtit niciodata? Pescuieste cu ochii pe fir!
De acum poti pleca linistit la pescuit, pentru decorul evenimentului tau ne ocupam noi. Detalii la www.superbaloane.ro

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 25 Apr 2007, 08:35

superbaloane scrie: Te va trece un val de adrenalina de fiecare data cand vei descoperi un prag
Iar cand vei simti salaul la celalat capat al firului lovind, adrenalina o sa fie ca un tsunami de vei auzi si un bum in urechi. Mie asa mi se intampla si mi se mai intampla si acum. Nimic nu se compara cu momentul tzacului.
superbaloane scrie: Si apropo' - ti-ai imaginat vreodata cati salai ti-au atins naluca dar tu n-ai simtit niciodata? Pescuieste cu ochii pe fir!
sa fii convins de asta! Si cu xfast sunt convins ca se intampla cand sunt pututrosi. Dar sa vezi ce nasol este cand musca totusi tare si scoti grubul fara coada!
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Scrie răspuns