Dintii cleanului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Nick
veteran
veteran

Dintii cleanului

Mesaj de Nick » 01 Noi 2005, 17:49

Dupa cum am promis,pe topicul "Atacul Avatului",deschid acest subiect ca sa nu mai deranjam pe ceilalti.Dupa parerea voastra ce rol au dintii faringieni ai cleanului? :roll:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Noi 2005, 17:50

eu cred ca tu ar tebui sa raspunzi primul ca tu i-ai adus in discutie.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 01 Noi 2005, 17:51

Cum mai.. voi chiar nu stiti ce rol au dintii faringieni ai clenului?
Nu pot sa cred :roll: :D

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 01 Noi 2005, 17:53

Cum ti-am raspuns si pe celalalt topic:e simplu,sa impiedice prada sa mai scape. :wink:
Pestii nu citesc carti!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 01 Noi 2005, 18:04

Acum serios vorbind... Dintii faringieni au rolul atat de a prinde si omora hrana (in cazul animalelor vii) cat si rolul de a o marunti inainte de deglutitie.
Vi s-a intamplat ca sa vomite cleanul cand l-ati scos din apa? Veti vedea o pasta din ceea ce a mancat. El nu inghite prada intreaga (fie pestisor sau boaba de porumb) si o "mesteca" o marunteste folosind acesti dinti faringieni. Si da, cum spunea si Adi intr-un topic, te poate "musca" rau de tot cu acei dinti (asta doar daca ii bagi tu degetul in gat, nu numai in gura ci in gat).

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 01 Noi 2005, 18:11

hmmmmm.....treaba cu dintii faringieni ai cleanului sta cam asa , de fapt fix asa(nu pot sa red ca s-a deschis un topic cu astfel de subiect)
Cleanul e ciprinid si inca o data repet e omnivor
ca atare dintii faringieni au rolul ca si la crap de altfel sa toace si sa mestece orice mananca fie ca sunt cirese, gandaci de Colorado sau pestisori
Nu au rol de prindere a prazii ca nu e rapitor
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 01 Noi 2005, 18:16

Eu am spus de retinere a prazii,nu de prindere,ca altfel i-ar fi avut mai in fata,dar nu era Adi edificat. :lol:
Pestii nu citesc carti!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 01 Noi 2005, 18:22

Incerc sa nu mai repet ce am scris pe topicul celalalt. Dar la toate ciprinidele (avat, clean, crap, mreana) dintii faringieni au rol in triturarea ("MESTECAREA", ZDROBIREA) hranei.
Ce sa mai apuce/retina cu dintii faringieni, cind hrana deja e trecuta de gura? :lol:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 01 Noi 2005, 18:33

Daca prinde un peste pe jumate acela nu poate sa mai fuga?Eu am vazut un peste scapat si la stiuca,darmite la un clean,eu cred ca are rol si de retinere.In plus eu am gasit si pesti intregi la clean,"nemestecati".
Pestii nu citesc carti!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Noi 2005, 18:33

ei draga Nick, te-ai lamurit? si atunci te intreb eu, ce legatura are existenta dintilor faringieni la clean cu ratarea pestisorilor de catre avat?

tu ziceai ca avatul rateaza pestisorii pt. ca n-are dinti ca alti rapitori, eu te intrebam daca, cleanul are dinti care sa-l ajute sa nu rateze prada. si normal ca tu ai facut pe desteptul cu dintii faringieni cu toate ca acestia n-au nici o legatura cu cele discutate.
Daca nu ai vazut ce dinti faringieni are,te sfatuiesc sa-i cauti.Si daca nu stiai ca cleanul are dinti,ce fel de pescar de clean esti?
sti vorba aia? "daca taceai filosof ramaneai"

peace! 8)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns