Dintii cleanului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Noi 2005, 22:13

Nick scrie:Cum ti-am raspuns si pe celalalt topic:e simplu,sa impiedice prada sa mai scape. :wink:
gresit,pentru mestecat,maruntit,ajuta sa inghita.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Noi 2005, 22:23

chiar azi am luat un clean marisor(1-1.5 kg) si am studiat problema stiind de acest topic,in nici un caz cu dintii aia faringieni sau cum le-o zice nu retine pestele prada,ca doar nu apuca pestele cu muschii gatului>eu zic ca in clipa in care apuca un oblete in gura,incepe sa-l "macine" cu oasele alea din gat.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 02 Noi 2005, 22:54

Am vb cu un student de la piscicultura,el zice ca nici nu prinde pestele,dar nici nu il mesteca,ci pur si simplu filtreaza apa ptr plancton,etc.Oricum eu personal sunt convins ca nu mesteca prada,si argumentez asta:La om dintii sunt specializati pe diferite procese:rupere,taiere,mestecare,prin incisivi,canini,molari,premolari,etcEu nu vad cu ar putea cleanul sa "mestece"cu dintii faringieni. :lol: Oricum abia astept sa vad un clean molfaind plictisit sub umbra unei salcii. :lol:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Noi 2005, 09:01

Nick scrie:Oricum abia astept sa vad un clean molfaind plictisit sub umbra unei salcii. :lol:
:D :D :D
bine , sa nu zicem ca mesteca
si cum limba romana e bogata , a zdrobi mancarea suna mai bine ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Noi 2005, 10:58

Nick scrie:Oricum abia astept sa vad un clean molfaind plictisit sub umbra unei salcii. :lol:
si eu abia astept sa vad un oblete prins cu capul in dintii faringieni si dand din coada in gura cleanului... "let me out, let me out!!!" :lol: :twisted:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 03 Noi 2005, 12:08

Nick scrie:Am vb cu un student de la piscicultura,el zice ca nici nu prinde pestele,dar nici nu il mesteca,ci pur si simplu filtreaza apa ptr plancton,etc.
Nu am mai vrut sa intervin in discutia asta, dar ma obligati :lol:

Acel "etc" ar putea fi triturarea/maruntirea/zdrobirea sau daca va place voua "mestecarea" :? hranei
Dintr-un articol despre ciprinide ( F.A.Sibbing):
"The pharyngeal jaws are suspended in muscular slings from the caudal part of the skull and pectoral girdle. [...] Food is crushed and ground between the pharyngeal teeth and a cornified chewing pad, fixed to the base of the skull.[...] The pharyngeal masticatory apparatus is built for producing and resisting high forces" :idea:

sau
"Teeth in the pharynx are frequently associated with pharyngeal jaws, which are situated immediately anterior to the esophagus (Casciotta and Arratia, 1993; Vandewalle et al., 1994, 1995). Pharyngeal jaws and teeth [...] are involved in the processing of food, whereby it is masticated and crushed before being transported to the esophagus for swallowing"

Sigur ca dintii faringieni pot retine crustacee marunte, dar cum cleanul in stadiu de adult este omnivor, planctonul reprezinta doar un mic procent din hrana sa. Iar pentru filtrarea planctonului exista niste formatiuni specializate, numite spini branhiali - alta discutie cu totul :wink:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 03 Noi 2005, 15:08

Pot accepta termenul de maruntire,mestecare nu imi suna prea bine,dar cum vbl meu nu ajunge sa fie triturat,, :lol: ,mai putin ma intereseaza. :lol:
Pestii nu citesc carti!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Noi 2005, 15:17

adilucu,
ma, io acu vazand cleanu ala de la galerie ma dumiresc de ce dai tu cu struna : DE FRICA SA NU-TI TAIE CLEANU FIRU CU DINTII FARINGIENI
este ? :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Noi 2005, 15:19

Sorin scrie:adilucu,
ma, io acu vazand cleanu ala de la galerie ma dumiresc de ce dai tu cu struna : DE FRICA SA NU-TI TAIE CLEANU FIRU CU DINTII FARINGIENI
este ? :D
in sfarc.shit unu` care s-a prins :wink: bravo Sorine 8)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 03 Noi 2005, 15:53

Sa mai zica cineva ca nu ne folosesc discutiile astea. :lol: :lol: :lol:
Pestii nu citesc carti!

Scrie răspuns