Cum se pescuieste cu jiguri?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 15 Iun 2011, 07:42

eu am avut rezultate bune pe apa tulbure si pe culori naturale,negru cu sidef pe burta,mai merge rosul,verdele fluo cu glitter

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 15 Iun 2011, 09:24

radule , tu nu vezi naluca pentru ca esti pozitionat deasupra apei si indicele de refractie al mediului(apei) provoaca o puternica reflexie a luminii incidente .
daca penetrezi subacvaticul o sa vezi lucrurile mai clar si vei afla culorile cele mai vizibile .
ai grija ca salaul are vederea deplasata spre UV .
daca nu rezolvi problema asteapta limpezirea apei .
walleye

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 06 Feb 2012, 18:15

Eu folosesc culori cat mai naturale dar si cat mai apropiate de culoarea apei. Cand apa era verde , foloseam un shad verde inchis cu burta pearl, pe apa tulbure merge rosu gliter sau ceva care sa contina portocaliu. Conteaza mult sa schimbi des culorile pana cand dai de una prinzatoare. Trebuie sa tinem cont ca pestele prada(ex. obletele)nu isi modifica culoarea dar pradatorul( ex. salaul) isi adapteaza vazul functie de culoarea apei.

Este un punct de vedere care a dat rezultate la mine, folosind acelasi tip de shad.

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Re: Cum se pescuieste cu jiguri?

Mesaj de lucianfiat » 17 Feb 2012, 22:17

parerea mea este urmatoarea :
pe apa tulbure o prezentare mai agresiva a nalucii sau actiunea ei conteaza mai mult decat culoarea
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum

moneytehnik
veteran
veteran

Re: Cum se pescuieste cu jiguri?

Mesaj de moneytehnik » 11 Mar 2012, 22:41

Daca am vorbi de salai, actiunea nalucii si prezentarea ei sunt valabile mai mult pentru a scoate pestele din starea de letargie, lene, din care se afla .Daca nu-i pui plasticul la bot sau in apropiere, salaul nu alearga dupa twister , el trebuie sa-l vada.Asta pentru ca salaul se bazeaza la vanatoare pe vaz, nu ataca pe orbeste... chiar si noaptea. In schimb somnul vine la zgomot si miros .
Sunt multe de discutat despre aceasta problema, dar, intr-un final, sunt de parere ca este importanta si culoarea.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

Scrie răspuns