Cum se pescuieste cu jiguri?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Noi 2010, 00:35

Michael va recomanda Regulamentul forumului

barthez0705
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de barthez0705 » 14 Noi 2010, 00:49

Mersi, mersi...il stiam pe nene :P...singura chestie din toate filmuletele si din auzite...e ca eu nu pot simti cand atinge fundu...eventual (am vazut acum o chestie) sa numar secundele pana face firul bolta si atunci stiu cat sa las dupa smucire de fiecare data..

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Noi 2010, 00:56

nu cred ca e nimic de numarat, si eu inca invat la jigging...dupa lansare astept pana jigul atinge substratul, apoi le combin, salt si tarasc jigul...dupa fiecare salt tre sa simt din nou substratul, daca nu esti sigur ca l-a atins, taraste-l un pic si vei simti in varga denivelarile de pe substrat.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 14 Noi 2010, 01:55

Pai cam asta ar trebui sa iti spuna si varga, cand ai jigu pe substrat, d-aia cheltuim jdemilioane pe un rahat de bat, ca sa ne spuna ce si cum. In cazul in care dai cu ceva mai ieftinel urmareste firul, cand face burta esti pe fund iar daca dai cu jig mai greu (14g+) simti in orice bat, oricat de ordinar ar fi. Treaba e sa folosesti multifilament ca daca dai cu mono, mai bine stai acasa, oricum tot aia prinzi. Jocul fiecare il face in stilul lui, unii taras, altii fierastraie, cert e ca sunt zile cand un stil prinde mai mult ca altu.
Referitor la filmuletul postat de burtea, ma intreb oare cine pe cine oboseste/a prins acolo? l-am avut in versiunea completa, din pacate l-am sters, era prea mult pt mine
:shock:

barthez0705
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de barthez0705 » 14 Noi 2010, 12:07

De bat cred ca pot spune ca e ok. Un Attack X-pert de 2,40 7-30g destinat salaului din cate am citit in descrierea lui, dar bun si la stiuca. Pretul e aprox. 200-210 RON

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 14 Noi 2010, 12:48

E copia lui TR4, un bat bun de altfel. Nu stiu batul tau cum lucreaza insa daca e identic cu cormoranul la blanc iti zic ca lucreaza bine cu jiguri undeva pana in 12g. Eu l-am pescuit si cu 17g si cu 21 de g dar se cam blegeste si parca nu mai ai aceiasi viteza de intepare. In rest e foarte senzitiv.

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 14 Dec 2010, 21:55

Michael scrie:cateva explicatii de la un nene:

http://www.youtube.com/watch?v=lCztZwO87og

si inca unul:

http://www.youtube.com/watch?v=PnYGqjxnhNw
Pe lacurile lor nu trebuie sa fi expert in manuirea liniei. La cat peste e acolo si la ce scule au...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 15 Dec 2010, 10:28

Batul respectiv il are de la mine..... E un bat extraordinar de senzitiv, DAR :!: pescuitul cu jiguri il inveti in timp... 1-2-3 ani.... depinde de mana pescarului cum prinde stilul, mai repede sau mai putin repede. Totul e de cate iesiri pe malul garlei ai. Eu pescuiesc la rapitor, spinning, de un an de zile... iar la salau de 7-8 luni. N-am invatat multe, dar destul ptr astea cateva luni. De ce ? Pentru ca am avut saptamani cand am iesit si de 4 ori.... Deci practica e succesul, Barthez :wink: . La inceput nu te duce pe balta/ rau sa prinzi peste... te duci si pui in practica ce ai mai citit/ vazut pe youtube sau reviste, atat. Cat despre "simtitul" jigului cand atinge fundul apei, doar atunci cand pe fundul este format din pietris, nisip, pietre mari..... in rest poti sa ai mama batului senzitiv, ca daca e namol sau alt substrat moale, n-ai sa simti nimic... ci doar ai sa vezi firul cum face o "burta". Pentru asta ti-ar mai trebui o pereche de ochelari polarizati.....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

aquaelement
junior
junior

Mesaj de aquaelement » 15 Dec 2010, 18:52

barthez0705 scrie:De bat cred ca pot spune ca e ok. Un Attack X-pert de 2,40 7-30g destinat salaului din cate am citit in descrierea lui, dar bun si la stiuca. Pretul e aprox. 200-210 RON
Din ce localitate esti ?

barthez0705
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de barthez0705 » 15 Dec 2010, 19:04

Cisnadie, de ce?

Scrie răspuns