Salut,
Anul trecut am inceput spinningul cu o scula neadecvata

Cumparand niste voblere care imi placea. Si am avut rezultate cat-decat bune la clean ,avat si la bibani mici . La craciun am primit o lanseta dedicata spinningului + o mulineta . Na atat trebuia mie , am inceput sa cumpar voblere ca un nebun. Majoritatea pt. clean .
Pe la noi nu se pescuieste cu shaduri si gruburi , nu prea stiu cum se foloseste. Acum am venit pe forum ca sa cer ceva indrumare de la voi. Am vazut ca ati avut capturi frumoase. Am mers si eu la magazin si am cumparat 3 shaduri pentru inceput cu jiguri. Na bine ieri am mers eu sa fac o proba.Am fost dezamagit putin , dar la ce ma asteptam sa prind direct stiuca?

Stiu nu asa merge , mai exersez eu cand pot.
In general eu pescuiesc pe Crisul Negru vara. Specii care se gasesc in zona in care pescuiesc: clean,avat,stiuca,somn,biban.
Pana acum cu artificiale am pacalit clenul,avatul si bibanul.
Cred ca acuma e timpul ca sa invat sa le pacalesc si pe stiuca si pe bibanul mare. As vrea sa folosesc gume , numa nu stiu ce marime , ce culori sa folosesc. Si pentru astia ce jig sa folosesc. M-am uitat pe net si sunt n-spe mii de shaduri si jiguri.
Va rog ajutati-ma un pic.Macar atat ca s astiu ce jig sa folosesc la un shad de 5 cm pentru cris. Sau chestii cu care pot sa ma orientez.