Cum se pescuieste cu jiguri?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 29 Dec 2010, 13:23

Pelicanul scrie: Oricum esti un ciudat: dupa ce ca tu mi-ai spus sa ma loghez pe forumul asta vii acuma cu tiganii de genul asta.
Daca va cunoasteti personal, de ce nu rezolvati intre voi ? :roll:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 29 Dec 2010, 13:26

kzoli scrie:Daca va cunoasteti personal, de ce nu rezolvati intre voi ? :roll:
exact, va rog rezolvati-va problemele in privat. Un topic care a inceput frumos se termina cu balacareala :cry:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 29 Dec 2010, 13:28

...pai, ca sa-si ridice fustele in cap, aici, in public... :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 29 Dec 2010, 13:47

topicul va continua la subiect, va rog.
toate mesajele off-topic vor fi sterse.
merci.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Reborn
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Reborn » 17 Apr 2011, 22:52

Salut,
Anul trecut am inceput spinningul cu o scula neadecvata :) Cumparand niste voblere care imi placea. Si am avut rezultate cat-decat bune la clean ,avat si la bibani mici . La craciun am primit o lanseta dedicata spinningului + o mulineta . Na atat trebuia mie , am inceput sa cumpar voblere ca un nebun. Majoritatea pt. clean .
Pe la noi nu se pescuieste cu shaduri si gruburi , nu prea stiu cum se foloseste. Acum am venit pe forum ca sa cer ceva indrumare de la voi. Am vazut ca ati avut capturi frumoase. Am mers si eu la magazin si am cumparat 3 shaduri pentru inceput cu jiguri. Na bine ieri am mers eu sa fac o proba.Am fost dezamagit putin , dar la ce ma asteptam sa prind direct stiuca? :) Stiu nu asa merge , mai exersez eu cand pot.

In general eu pescuiesc pe Crisul Negru vara. Specii care se gasesc in zona in care pescuiesc: clean,avat,stiuca,somn,biban.
Pana acum cu artificiale am pacalit clenul,avatul si bibanul.
Cred ca acuma e timpul ca sa invat sa le pacalesc si pe stiuca si pe bibanul mare. As vrea sa folosesc gume , numa nu stiu ce marime , ce culori sa folosesc. Si pentru astia ce jig sa folosesc. M-am uitat pe net si sunt n-spe mii de shaduri si jiguri.
Va rog ajutati-ma un pic.Macar atat ca s astiu ce jig sa folosesc la un shad de 5 cm pentru cris. Sau chestii cu care pot sa ma orientez.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 17 Apr 2011, 23:02

http://zanderlures.blogspot.com/
Reborn...baga un ochi in link-ul de mai sus.
Cred ca informatia postata de Ionut te va ajuta ...

radu_moon
junior
junior

Mesaj de radu_moon » 14 Iun 2011, 21:23

Un sfat care as putea sa iti dau ca sa iti dai seama cat de cat cum e fundul mai ales daca ai mulieta de casting este sa tragi usor de fir fara sa folosesti manivela (cu degetul mare sa tragi tamburul) cu mulineta la liber (ca si cum ai lansa) si daca dupa ce tragi tamburul se intoarce inseamna ca dai de prag sau ceva structura (si eu sunt la inceput cu spinningul si culmea ca azi a fost prima data cand am folosit un jig iar folosind tehnica asta cu usoare ridicaturi ale lansetei am prins un salau de un kil) presupun ca ar merge si cu mulineta de spinning sa tragi de fir si sa vezi daca revine.

radu_moon
junior
junior

Mesaj de radu_moon » 14 Iun 2011, 22:13

Poate puteti sa ma ajutati si pe mine sa imi dau seama ce culori sa aleg din moment ce apa este verde si destul de tulbure (de la 10 cm naluca nu se mai vede)

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 14 Iun 2011, 22:36

Culori mai stridente pe apa mai tulbure si culori naturale pe apa limpede :wink:
Until next time....Tight Lines!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Iun 2011, 05:18

.. Incerci mai multe culori ..la care ai atac inseamna ca ai nimerit culoarea buna.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns