Cum sa prind avatul ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Buna,
Sunt nou pe forum asa ca 2 cuvinte despre mine: sunt pescar de 2 ani iar in ultimul an (calendaristic) pescuiesc mai intensiv, majoritatea timpului pe Olt (cursul mijlociu) sau Tarnava portiunea de sub Sighisoara, ocazional Tarnava Mica, la naluci artificiale exclusiv. Specia favorita e avatul, din care in cariera mea scurta am prins cred ca sub 10 exemplare toate pe Olt.
Intrebarea mea se leaga de aceasta specie: ieri am prins un exemplar care mi s-a parut destul de mare (nu am avut cantar la mine) avea o lungime de 67 cm (masurat de la cap pana la varful cozii).
Are cineva idee cum a-si putea afla ce greutate avea pestele? Are cineva mai multa experienta in domeniul lungime/greutate?
Am prins la oscilanta, care este o noutate celalalte au venit la vobler.
Mersi
J
Sunt nou pe forum asa ca 2 cuvinte despre mine: sunt pescar de 2 ani iar in ultimul an (calendaristic) pescuiesc mai intensiv, majoritatea timpului pe Olt (cursul mijlociu) sau Tarnava portiunea de sub Sighisoara, ocazional Tarnava Mica, la naluci artificiale exclusiv. Specia favorita e avatul, din care in cariera mea scurta am prins cred ca sub 10 exemplare toate pe Olt.
Intrebarea mea se leaga de aceasta specie: ieri am prins un exemplar care mi s-a parut destul de mare (nu am avut cantar la mine) avea o lungime de 67 cm (masurat de la cap pana la varful cozii).
Are cineva idee cum a-si putea afla ce greutate avea pestele? Are cineva mai multa experienta in domeniul lungime/greutate?
Am prins la oscilanta, care este o noutate celalalte au venit la vobler.
Mersi
J
Tavi scrie:Injur de trei kile
ba eu injur de 2!

am luat avat de 55cm la 1,3kg, cu icerele depuse.

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
-
- veteran
Tavi scrie:Leba,
67-55= 12 cm, right?
2 - 1,3 = 0,7 kg
so, la avat 12 cm = 700 gr?
Cu icrele depuse, of course
Te intreb, nu te-njur
mah, esti chitros ca Burebista in fata legiunilor

ia o palinca si gandeste-te ca la noi avatii e mai scofalciti, de la Cernobil.

nici io nu te-njur, te-ndemn :wink
probabil ca depinde foarte mult si de ce are in burta la momentul capturarii. un plumb vs, un oblete.

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team