pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
THE-_CROW
- utilizator constant

bibanus scrie:THE-_CROW scrie:...Dar totusi .....cum se prind avatii pe timp de vara cand e cald de mori.....iar ei doar se plimba agale in sus si in jos...fara nici un interes....e vreo metoda sa-i prinzi atunci....sau nu ai nici o sansa....???...
Cele mai bune rezultate au fost in primavara, pe ape crescute si putin tulburi, dar am prins si pe tot parcursul verii , poate mai rar dar bucati mai respectabile, totul e sa gasesti naluca potrivita care sa le trezeasca interesul, careia sa nu-i poata rezista, aici intervine deja experienta, inspiratia sau norocul fiecaruia.

..Eu cei mai mari i-am prins iarna....acuma cu norocul stii cu e ..e si nu e...eu mai mult merg pe celelalte doua...experienta.....dar mai ales inspiratia..

.....cea din urma fiind cea mai importanta(parerea mea)...
-
remus s
- utilizator constant

Nea Jean , cum bine ati ghicit , am prins si la Tarian , dar avat se prinde pe Cris aproape oriunde , trebuie intuit doar locul unde se hraneste. Am prins avati mari in acest sezon si in apa de 1m (curent puternic ) , singura problema e ca vara ma cam pacalesc ei pe mine dar cum vine iarna si primavara se schimba punctajul in favoarea mea.
In luna decembrie am prins in jur de 9 avati , toti trecuti de 2 kg , eliberati aproape toti ( exceptie facand doar cei raniti grav de vobler ) , probabil selectia exemplarelor o face dimensiunea voblerelor folosite de mine 7-9 cm.
-
THE-_CROW
- utilizator constant

...Corect Remus....iarna e anotimpul meu preferat pentru avat la noi pe cris....totul e sa stii unde sa-l cauti...

....
-
JONES
- veteran

-
remus s scrie:Nea Jean , cum bine ati ghicit , am prins si la Tarian , dar avat se prinde pe Cris aproape oriunde , trebuie intuit doar locul unde se hraneste. Am prins avati mari in acest sezon si in apa de 1m (curent puternic ) , singura problema e ca vara ma cam pacalesc ei pe mine dar cum vine iarna si primavara se schimba punctajul in favoarea mea.
In luna decembrie am prins in jur de 9 avati , toti trecuti de 2 kg , eliberati aproape toti ( exceptie facand doar cei raniti grav de vobler ) , probabil selectia exemplarelor o face dimensiunea voblerelor folosite de mine 7-9 cm.
stiu ca iarna asta a fost atipica dar totusi cat a fost temperatura apei
ca in tg-mures nu prea a fost peste 4 grade.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
Aber Ciprian
- utilizator nou

Incearca la un poper este cel mai bun sfat pe care pot sa ti-l dau. La avat trebuie sa pescuiesti foarte dimineata(daca alegi poper-ul) Ai mai multe avantaje, este aproape imposibil de pierdut si este cel mai frumos, spectaculos pescuit. Daca raul este mic atunci trebuie sa folosesti un vobler(poper) mai mic, daca raul este mare...
Ciprian
-
vijelie
- veteran

Aber Ciprian scrie:Incearca la un poper este cel mai bun sfat pe care pot sa ti-l dau. La avat trebuie sa pescuiesti foarte dimineata(daca alegi poper-ul) Ai mai multe avantaje, este aproape imposibil de pierdut si este cel mai frumos, spectaculos pescuit. Daca raul este mic atunci trebuie sa folosesti un vobler(poper) mai mic, daca raul este mare...
Ciprian
de unde stiti domnule Aber? ati vazut pe internet chestia cu poperul?hahaha eu zic ca linguritele Berty de pastrav sunt ucigatoare la avat mai ales ca poti sa dai departe cu ele.

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
-
empthy_cluster
- veteran

salut,
mah este clar ca poperul nu-i pentru vremea asta, oscilante de pastrav nu stiu, n-as crede, depinde cat sunt de grele, cred ca trebuie sa ne dam seama in ce stadiu este `boisteanu` din ape, cat este de activ, pe unde isi face veacu in perioada asta; eh daca ne dam seama de toate astea mai trebuie sa alegem naluca potrivita situatziei

be smart be silent be deadly.....
-
remus s
- utilizator constant

Da , omul a zis el bine cu poperul dar vara.
Vine si vremea lor la vara , pana acum nu am incercat deoarece am inceput sa practic spinningul doar de 11 luni , pana atunci fiind pescar de clean si mreana stationar.........timp de 16 ani............. habar nu aveam cum sa prind un rapitor, ce e ala un vobler, etc.
Dar m-am luminat si asta datorita voua , utilizatorilor acestui site , informatiilor voastre , sintetizand si mai apoi punand in practica totul . Normal ca investitiile au fost mari dar si satisfactiile imense

-
Florin M
- senior

Iarna am folosit cu ceva rezultate voblere sinking, de la salmo, butcher si perch. Au avantajul ca se duc departe si pot fi lasate sa coboare ...
-
Florin M
- senior

Da cel mai important e sa cunosti cat mai bine apa unde pescuiesti. In iarna asta am gasit un loc unde pestisori mici erau mereu la suprafata, chiar si pe vreme rece. Si tot acolo am dat si de avat.