pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
landscaper
- utilizator nou

-
-
landscaper
- utilizator nou

-
-
JONES
- veteran

-
exista in magazine un fel de taparina chinezeasca ,5 carlige legate pe un forfac cu pene artificiale,in capatul forfacului se leaga o bila buldo care tine montura la suprafata.eu am vazut asta la cernavoda ,la un localnic si am incercat-o,trei avati in trei lansari de dimineata,apoi pauza,dar respectivul afirma ca in perioada cand este f activ avatul face prapad.eu am folosit-o in decembrie,deci pana la proba contrarie nu il pot contrazice![/quote]
elegant si sportiv sunt 2 maxim 3 muste (desi nu este legal) , eu folosesc de 3 ani metoda asta si merge.
oricum daca nu sunt muste pe afara cam greu il pacalesti cu artificiale.
pe dunare nu stiu cat merge treaba ca la apa adanca nu prea am observat sa aiba succes.
eu folosesc sistemul in apa de sub o jumatate de metru si fara curent puternic.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
THE-_CROW
- utilizator constant

remus s scrie:Duminica 3 Dec. pe Crisul Repede , 2 avati-2,6kg,3,3 kg la Yo Zuri Cristal SP, tin sa precizez ca femela avea icre.
...Unde i-ai prins..

...

-
bibanus
- junior

A trecut un an de cand am pus intrebarea
cum sa prind avatul, cu toate ca pescuiesc de 40 de ani la data aia inca nu prinsesem avat, e drept ca nici nu prea incercasem, doar dupa stiuca sau clean umblam cu artificiale, de atunci situatia s-a schimbat radical, am avut parte de multi avati prinsi anul ce a trecut, majoritatea eliberati, nu e chiar atat de greu de pacalit pe cat am crezut, dar ramane in continuare o provocare deosebita, mai ales in perioada asta cand il gasesti mai greu !

-
THE-_CROW
- utilizator constant

...Dar totusi .....cum se prind avatii pe timp de vara cand e cald de mori.....iar ei doar se plimba agale in sus si in jos...fara nici un interes....e vreo metoda sa-i prinzi atunci....sau nu ai nici o sansa....???...
-
Jean Scurtu
THE-_CROW scrie:remus s scrie:Duminica 3 Dec. pe Crisul Repede , 2 avati-2,6kg,3,3 kg la Yo Zuri Cristal SP, tin sa precizez ca femela avea icre.
...Unde i-ai prins..

...

Daca i-a prins, inclin sa cred ca la TARIAN,dar poate ne spune Remus!!!???
Jean Scurtu
-
bibanus
- junior

THE-_CROW scrie:...Dar totusi .....cum se prind avatii pe timp de vara cand e cald de mori.....iar ei doar se plimba agale in sus si in jos...fara nici un interes....e vreo metoda sa-i prinzi atunci....sau nu ai nici o sansa....???...
Cele mai bune rezultate au fost in primavara, pe ape crescute si putin tulburi, dar am prins si pe tot parcursul verii , poate mai rar dar bucati mai respectabile, totul e sa gasesti naluca potrivita care sa le trezeasca interesul, careia sa nu-i poata rezista, aici intervine deja experienta, inspiratia sau norocul fiecaruia.

-
JONES
- veteran

-
THE-_CROW scrie:...Dar totusi .....cum se prind avatii pe timp de vara cand e cald de mori.....iar ei doar se plimba agale in sus si in jos...fara nici un interes....e vreo metoda sa-i prinzi atunci....sau nu ai nici o sansa....???...
nu prea am reusit , e destul de mofturos , cand e cald de mori nu prea merita sa stai nici tu.
oricum in toiul veri am observat ca misca pana la ora 6 si dupa ora 830,9 - pana 9.30 exemplarele mari. La amiaza poate pica vreun avatel dar micut de tot.
de observat ca comportamentul lui se reduce la cel al pestilor pe care ii ataca , daca albitura leneveste atunci nici avatul nu prea culege.
daca ai incercat tot ce se poate si nu este interesat poate incerci cu musca artificiala pe care am observat ca nu o refuza daca umbla pe la suprafata(garantat)
the angler is catching xxx, not by the lure
-
THE-_CROW
- utilizator constant

....Hmmm....mda...dar imi place doar la voblere....hai sa vedem poate mai zice cineva daca se poate prinde in situatia respectiva ....si bineinteles sa descrie si tactica folosita....