Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Joseph
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Joseph » 31 Mai 2007, 17:19

eu folosesc un fir de 18 care ajuta la senzatii tari 8)

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 31 Mai 2007, 21:13

0.18; si eu foloseam cu ceva timp in urma pe Siret mono 0.18 pana m-a lamurit de cateva ori si am dat-o pe 0.22( cred ca este numai bun la avat deoarece ai si un avantaj in plus daca reusesti sa agati naluca fata de un fir mai subtire.

Joseph
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Joseph » 01 Iun 2007, 10:46

mmmmda.... poluez si eu destul de frecvent raurile noastre cu diferite voblere si naluci. am tot incercat sa trec pe textil insa inca nu mi-am gasit preferatul, si incerc sa-mi schimb si mulineta (un Abu garcia) care s-a tocit in scurta ei cariera. Poate cineva sa ma sfatueasca ce fir sa-mi iau? ma gandesc la un fir de max .15 teflonat dar mi-ar fi de real folos daca a-ti putea sa-mi dati un nume de producator/produs daca aveti experienta cu un fir bun etc. mersi

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 01 Iun 2007, 10:53

Fireline sau Powerpro daca vrei textil.
Mono SilverThread de minim 6 lb (~.20)pt. avat.
Mono .18 e prea subtire pt. avat. Risti sa ai rupturi in drill, si e cam naspa pt. pesti sa umble cu voblerul in gura. Vezi ca s-a mai discutat pe tema asta.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 01 Iun 2007, 11:40

nu-ti lua textil ptr avat :!: :wink:

Joseph
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Joseph » 01 Iun 2007, 12:38

mersi pentru mesaje, din fericire numai doua oscilante am lasat in pesti pana acuma, prima a fost un somn in care s-a rupt un meps cyclpos (cred ca asa scrie) a doua a fost un avat, dar de regula incerc din rasputeri sa evit (ca si alti pescari) asemenea incidente. am obs ca avatul nu se "arunca" dupa textil, dar cum pescuiesc deobicei in locuri dificile (cu multa vegetatie - mai ales lemnoasa) incerc sa-mi gasesc ceva intermediar ceva care nu reflecta lumina, iar in cazul in care nu reusesc cu textil o sa ma reorientez inspre mono sau smd.
oricum cred ca e important (desi costisitor cateodata) sa experimentezi cat mai multe posibilitati.

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 01 Iun 2007, 14:59

Joseph,

Maxima Ultragreen sau Yo-Zuri Hybrid Ultrasoft ar putea sa te multzumeasca. Silver Thread-ul Excalibur de care pomenea Tavi este deasemenea un copolimer bun.

Chiar si dupa avat potzi da cu textil. Il potzi "inmuia" putzin cu un leader de fluorocarbon. Nu-i o regula sa folosesti mono.

Succes in cautari si alegere!

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 02 Iun 2007, 15:28

Am folosit si eu textil de cateva ori, cu o lanseta din fibra de sticla. Intr-o vreme mi se parea combinatia perfecta. Intre timp bota aia de fibra s-a mai inmuiat, s-a strambat si nu o mai folosesc asa ca am revenit la bota de crabon cu monofilament. Acum folosesc Pline Floroclear de 8 lbs (0,24mm), e un copolimer invelit in fluorcarbon, sunt multumit de el, il gasesti pe cabelas.

Joseph
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Joseph » 11 Iun 2007, 08:33

Buna,

dintre toate firele amintite am gasit la pravariile din Sibiu Yo-Zuri Hybrid, si e ok. Saptamana trecuta am incercat la oscilanta si in afara unui atac nu am reusit sa scot reactii de la un card de avat care se afla in mijlocul oltului. cea ce mi-a atras atentia la un moment dat a fost reactia unui avat care a sarit la lingura dupa ce acesta iesise la suprafata in mijlocul raului, efectiv a sarit dupa ea dar nu a atins carligul. Am dat dupa asta cu popper gandindu-ma ca o sa reusesc, dar nici o reactie. am plecat de la locul cu pricina dupa alti avati iar in drum am gasit o pana de cotofana (preponderent neagra cu o pata alba insa spre varf). Am despicat pana astfel incat am asezat langa fiecare carlig o bucatica din pana incercand sa pun cat mai mult alb. Efectul obtinut prin asezarea penelor pe carlig consta in evoluarea oscilantei la suprafata, care efectiv sarea de pe un val pe altul. M-am intors la avati iar in 5 minute am prins un ex de apr. 3 kg. Atacul a fost fulgerator, pestele a sarit efectiv din apa (chiar de doua ori pana ce a prins momeala). A doua zi am mai prins un exemplar la vreo 2 kg cu aceaasi configuratie insa de weekend nu au mai fost interesati de deloc de combinatia oscilanta + pana de tarca, au preferat voblerul. Luasem un Cozma cu o zi inainte care trebuia sa performeze la suprafata insa intra fara jena la o adinceme de aproape un metru daca nu mai mult, totusi un ex de 70 cm s-a aruncat la ea chiar in momentul in care ma hotarasem sa-l schimb ;-) ; celalalt (vreo 60 cm) a venit la un rapala

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Iun 2007, 00:03

[quote="Tavi"]
Mono .18 e prea subtire pt. avat. Risti sa ai rupturi in drill, si e cam naspa pt. pesti sa umble cu voblerul in gura. Vezi ca s-a mai discutat pe tema asta.[/quote]

Se vede ca nu ai apucat vremurile alea cind se dadea cu mono de 14 la avat si cu 0,12 la clean , voblere cit bobu de fasole si alte prin stilu asta . Intre timp vad ca s-au mai lamurit lucrurile .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns