Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 16 Oct 2006, 13:42

leonard scrie:...cu taparina "made in China" si in coada cu helic Berty

(.....) Si pentru ca se discuta de avati la twistere, va pot spune ca se prinde avat la "plastice" si inca bine. Se pot combina si cu muste, se poate si fara, recuperindu-se ca o lingura. De asemenea, avatul "intra" bine si la rotative. Cele mai bune sint Mepps. Iata mai jos un avat de 0,99 kg prins tot alaltaieri (dupa faza cu racul) la Dunare cu taparina si twister alb-sidefat.

http://s85.photobucket.com/albums/k80/l ... avat-0.jpg

Asta chiar ma face curios! pana acum am prins avat cel mai bine la rotativa, nu m-am gandit ca ar merge la taparina. Cumva taparina doar atrage atentia asupra nalucii cu care-l prinzi, in cazul de fata un helic/twister ? Sau sar si dupa carligele cu fulg ? Cum arata mai precis montura, cate carlige la ce distanta? e vre-o tehnica speciala sau doar o recuperezi la suprafata?

:idea:

THX !

calinagape
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de calinagape » 17 Oct 2006, 06:52

"Deviez" putin de la taparina :oops:

Imi spune cineva cum lansati nalucile pentru avat?
La fel ca la clean?

Am obiceiul sa lansez foarte mult (la clean) in amonte si sa recuperez in aval.
Exista si rateuri dar am observat ca-i place sa io aduci la gura (naluca) 8) ....la ce va-ti gandit? :lol:

Deci: in aval sau se poate si din amonte? Vorbesc despre pecuitul de pe mal.
Nu te pune cu prostu' ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta!

marius_m_fish
junior
junior

Mesaj de marius_m_fish » 17 Oct 2006, 07:30

Lansat in aval si recuperat este valabil daca gagiul e pe langa mal ... eu m-am intalnit de cele mai multe ori cu prezentari ale avatului foarte in larg ... Lansam perpendicular pe mal ... pentru a ajunge la o distantza cat mai mare cu naluca ... Personal pe mine ma demoralizeaza atacurile din zona malurilor ... Sincer nu cred ca lansatul unei naluci e problema la avat ci mai degraba ce naluca lansezi :)

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 17 Oct 2006, 12:03

AxA,taparina se gaseste in toate magazinele de pescuit,costa 7-8 RON.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 17 Oct 2006, 12:16

Am carlige de taparina garla, de pe vremea lu' ceasca, luate dupa '89 cu 1 leu plicul de la automotovelosport :P trebuie doar sa le leg pe linie , de aia ma interesa cate, la ce distanta si ce lungime de fir le las. Si daca nu sare avatul dupa ele ci dupa naluca din capat, nu-mi pun probleme de cat de slab e firul sau cat de nasoale sunt carligele

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 17 Oct 2006, 19:12

Taparina are 5 carlige de 2,cu monofilament la picior de 0.35,iar linia e de 0.45.Lungimea la picior e cam 10-12 cm.
Mai exista si cu carlige de 4 cu monofilament de 0.30(picior)si 0.40 linia.

Pe ele scrie Linia Efee,dar carligele sunt niste jafuri,se rup f.f.usor.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 17 Oct 2006, 19:46

sprosalmorapala scrie:mda cred ca adelin.. :lol: :twisted:
...E meserias adelin..??...

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 19 Oct 2006, 06:48

calinagape scrie:"Deviez" putin de la taparina :oops:

La fel ca la clean?

Exista si rateuri dar am observat ca-i place sa io aduci la gura (naluca) 8) ....la ce va-ti gandit? :lol:

eu lansez perpendicular pentru viteza si distanta. Incerca o aruncare evantai adica mai pe romaneste > arunci amonte la un unghi de 90 de grade si apoi din grad in grad pana in aval in total cam 10-15 aruncari. Acolo unde reusesti sa il prinzi ramai pe pozitia aia.
Toamna de exemplu in aval sa lansezi e foarte complicat pentru ca prinzi multe frunze.
Oricum daca lansezi perpendicular ajungi sa recuperezi la 45 de grade din cauza curentului.
Incerca la inceput aruncarea in evantai si nu uita ca viteza si adancimea conteaza , mai ales acuma ca s-a racit apa nu o sa il mai gasesti la suprafata.
the angler is catching xxx, not by the lure

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 19 Oct 2006, 07:42

sir.JONES scrie:
calinagape scrie:"Deviez" putin de la taparina :oops:

La fel ca la clean?

eu lansez perpendicular pentru viteza si distanta. Incerca o aruncare evantai adica mai pe romaneste > arunci amonte la un unghi de 90 de grade si apoi din grad in grad pana in aval in total cam 10-15 aruncari. Acolo unde reusesti sa il prinzi ramai pe pozitia aia.
Toamna de exemplu in aval sa lansezi e foarte complicat pentru ca prinzi multe frunze.
Oricum daca lansezi perpendicular ajungi sa recuperezi la 45 de grade din cauza curentului.
Incerca la inceput aruncarea in evantai si nu uita ca viteza si adancimea conteaza , mai ales acuma ca s-a racit apa nu o sa il mai gasesti la suprafata.
Te rog "SIR"nu te supara, dar daca arunci in amonte la 90 de grade s-ar putea sa prinzi salciile de pe mal,sau chiar sa arunci pe iarba si prinzi avatul doar daca a iesit la pascut(presupun ca atunci cand arunci stai cu fata la apa).
Daca vrei sa spui ca arunci perpendicular fata de mal atunci nu mai e aruncare in amonte dupa cate cred eu....dar e bine ca avatul nu prea stie geometrie si stie destul de bine sa se fereasca de nalucile aruncate oricum sau sub orice fel de unghiuri,ca daca nu ar stii nu ar mai intreba nimeni "cum sa prind avatul".

Jean Scurtu

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Oct 2006, 07:45

sir.JONES scrie: arunci amonte la un unghi de 90 de grade si apoi din grad in grad pana in aval in total cam 10-15 aruncari.
Si ca sa continuam cu lectia de geometrie: sunt de fapt 180 de lansari, din grad in grad de la +90 la -90 de grade! Dar ce mai conteaza cateva lansari in plus cand adrenalina iti curge prin vene si simti cum pandeste inamicul subacvatic :?: :lol: :lol:

Scrie răspuns