Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 07 Oct 2006, 16:58

danr scrie:adi, apa geme de oblete la vale
dane,nu te contrazic ,ca anul asta nu am iesit deloc la vale,poate de'acum incolo,dar eu vorbeam de anul trecut cand nu am fost in stare sa prind nici macar un oblete sa dau cu el dupa rapitor.
am vazut ce-i drept partide cand la naluci se soma si la viu se lua la greu peste Dane, dar am vazut si invers, standu-se langa bete 2 zile la viu, si uitandu-se lung si la naluca luandu-se peste dupa peste
mie imi spui?anul trecut nu i-am vazut culoarea la viu(nici nu am prea fost),dar niste baieti l-au rupt la twister.
deatunci m-am imbolnavit de spinning.

leonard
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de leonard » 13 Oct 2006, 14:30

Alaltaieri, 11.10.2006, pescuind la avat la Dunare, la T.Vladimirescu (suburbia Tulcei), am "patit" o mare surpriza: rac la taparina! Dadeam cu taparina "made in China" si in coada cu helic Berty sice sa vezi: deodata un stop mic, urmat de o usoara rezistenta; oricum o rezistenta ciudata. Cind apropii montura de mal, sa cad pe spate: prinsesem un rac.
http://s85.photobucket.com/albums/k80/l ... h=imgAnch1

Apoi, incercind sa-l dezgat, mi-a "capsat" degetul, asa, ca pentru determinarea grupei sanguine

Si pentru ca se discuta de avati la twistere, va pot spune ca se prinde avat la "plastice" si inca bine. Se pot combina si cu muste, se poate si fara, recuperindu-se ca o lingura. De asemenea, avatul "intra" bine si la rotative. Cele mai bune sint Mepps. Iata mai jos un avat de 0,99 kg prins tot alaltaieri (dupa faza cu racul) la Dunare cu taparina si twister alb-sidefat.

http://s85.photobucket.com/albums/k80/l ... avat-0.jpg

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 14 Oct 2006, 04:43

danr scrie:continua preferinta pentru shad rap firetiger...
avatii sunt foarte foarte activi, au luat voblerul instantaneu cand am aruncat in zona de atac....
aveam echipamentul de somn, mulienta marimea 3500 cu power pro de 20 lbs :shock: , bat extra fast
n-au avut nici o jena sa dea din prima, n-am avut nici un rateu
de cand dau dupa somn prin avat mai bine decat inainte, cand dadeam cu mono subtire, bete moderate si naluci specifice :lol:

Imagine

altul

Imagine
...ala nu e fire pearch....??... :)

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 14 Oct 2006, 07:10

Exact , Fire Perch de 7 cm.
Imagine

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 14 Oct 2006, 18:11

THE-_CROW scrie:
avatii sunt foarte foarte activi, au luat voblerul instantaneu cand am aruncat in zona de atac....
aveam echipamentul de somn, mulienta marimea 3500 cu power pro de 20 lbs :shock: , bat extra fast
de cand dau dupa somn prin avat mai bine decat inainte, cand dadeam cu mono subtire, bete moderate si naluci specifice :lol:

Imagine

altul

Imagine
salut,

avatii sub 2 kg, dupa parerea mea sunt mai agresivi `naivi`, in general sar la o gama mai variata de voblere atat ca si marime cat si ca si colorit, am luat avat de 250 gr la vobler de 9 cm, baietii mai mari sunt mult mai selectivi in ceea ce priveste naluca si bataia nalucii :wink:
be smart be silent be deadly.....

calinagape
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de calinagape » 14 Oct 2006, 18:26

Cred ca sunt de acord cu afirmatia asta!

Nu am prins decat un avat la vobler, dar am prins suficienti la rotativa.....si am observat ca, daca nu lua aia de 1, o lua pe aia de 0 sau 00....sau twisterul.
Nu te pune cu prostu' ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta!

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 14 Oct 2006, 18:46

saptamina asta am fost la Dunare, la Calarasi, +/- 40Km :lol: in principal la avat. pot sa va spun ca am luat si la rotativa, si la oscilanta. totusi mai repede la rotativa intrucit (cred io) aceasta ish imprashtie tentatziile un timp sensibil mai indelungat decit o oscilanta (pe care daca n-o tragi... o pierzi) Si conteaza foarte mult LOCUL. am fost destul de norocos sa gasesc un loc cu vreo 4 copaci mari scufundati... v-ati da seama ce vreau sa spun din poza, daca ash fi fost destul de inteligent incit sa stiu cum pot atasa poze, ceea ceee... dupa cum se vede... nu-s. :lol:

orcum, am ceva de zis: drillul cu avatul, cind esti intre copaci si sus si jos... este ca si cum ai face dragoste cu Penelope Cruz in acelasi timp in care tragi cu AG-ul in Bin Laden, lipesti plicuri, faci salata, te speli pe dintz, cari cumparaturi de la selgros si bei un vin. ia pescuieshte mah... :wink: [/img]
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 15 Oct 2006, 02:20

empthy_cluster scrie:
THE-_CROW scrie:

Imagine

altul

Imagine
salut,

avatii sub 2 kg, dupa parerea mea sunt mai agresivi `naivi`, in general sar la o gama mai variata de voblere atat ca si marime cat si ca si colorit, am luat avat de 250 gr la vobler de 9 cm, baietii mai mari sunt mult mai selectivi in ceea ce priveste naluca si bataia nalucii :wink:
...dar ce zici sa prinzi cu original de...11cm...la fel ...unl de 250 gr...dar si de peste 1500...??...:)

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 15 Oct 2006, 11:53

frate, totul este sa fi la momentul oportun in locul potrivit, surprizele nu vor inceta sa apara.....

fir intins :)
be smart be silent be deadly.....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Oct 2006, 13:07

am fost pe dunare vineri/sambata, la cort

am avut bafta aia mare de tot sa-i gasesc si stransi si agresivi

am avut si cate 3 pesti scosi in lanseuri consecutive, nu mari - 1-2 kile dar fara numar
nu am prins atata avat in viata mea intr-o partida
am dat numai pe vobler, a luat-o din prima pe countdown de 7 cm silver, mi-au distrus 2, dupa care am schimbat pe shad rap de 7 cm fire perch pe care l-au nenorocit si pe ala......

Scrie răspuns