Cum sa prind avatul ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
dar ce parere aveti despre faptul ca ultimii avati prinsi au venit pe culori destul de ciudate, cum ar fi verde/galben/rosu aprins pe burta, si cel mai ciudat lucru am luat un avat pe Salmo Slider, vobler total atipic pt. avat!
deci preferintele din ultima vreme m-au dat de tot peste cap...culori stridente, bataie marunta...cu Salmo Slider cred ca a fost chiar o pura intamplare, asta pana la proba contrarie!
deci preferintele din ultima vreme m-au dat de tot peste cap...culori stridente, bataie marunta...cu Salmo Slider cred ca a fost chiar o pura intamplare, asta pana la proba contrarie!
-
- veteran
Adi_ scrie:a atipic sa prinzi avat la culori stridente?![]()
![]()
si cu bataia cum e? eu stiam ca-i place bataia marunta![]()
de obicei cu ce tipuri de voblere prinzi avat? cu bataie larga?
am zis ca Slider-ul este un vobler total atipic pt. avat, nu culoarea voblerelor in general! majoritatea avatilor i-am luat pe clasica alb/negru si putin rosu, dar in ultimul timp numai pe culori vii, pescuind ce-i drept pe alta zona decat cea unde dau de obicei dupa avat!
de prins, am prins in proportie de 70% pe voblere cu bataia mai larga, dar merge si pe marunta...toata chestia este ca am observat acelasi fenomen pe care-l remarca si un amic de-al meu...avatul se pare ca are preferinte in functie de zona...forma naluca, tip de naluca, culoare, vibratie, ritm de recuperare...
e normal ma Andreiandrei-ovidiu scrie: majoritatea avatilor i-am luat pe clasica alb/negru si putin rosu, dar in ultimul timp numai pe culori vii, pescuind ce-i drept pe alta zona decat cea unde dau de obicei dupa avat!
avatul se pare ca are preferinte in functie de zona...forma naluca, tip de naluca, culoare, vibratie, ritm de recuperare...
ia zi-mi si mie cati obleti ai vazut tu la vale?
pe cand la noi......asta e baza

Da, apa geme de oblete....dar un vobler nu inseamna neaparat un "oblete'.Inseamna cu totul altceva care ii trezeste rapitorului anumite instincte.Poate sa atace in draci obletii si tu ca pescar sa dai cu cea mai a dracu imitatie de oblete si degeaba......intr-un final sa vezi ca iti ataca microvoblere sau alte minuni.Este extrem de ciudat..... 

normal
discutam despre altceva, dar ai dreptate
pestele face foarte bine diferenta intre baboi si naluci
cine crede ca un peste confunda naluca cu baboiu si de asta ataca,se inseala, parerea mea
este dreptul fiecaruia sa creada ce vrea, si sa pescuiasaca in consecinta
dar va veni vremea cand el va da degeaba la naluci si altii il vor sparge la viu, sau altii vor sta cu baboii in apa si el va selecta rapitorii cu nalucile, dintre milioane de obleti
discutam despre altceva, dar ai dreptate
pestele face foarte bine diferenta intre baboi si naluci
cine crede ca un peste confunda naluca cu baboiu si de asta ataca,se inseala, parerea mea
este dreptul fiecaruia sa creada ce vrea, si sa pescuiasaca in consecinta
dar va veni vremea cand el va da degeaba la naluci si altii il vor sparge la viu, sau altii vor sta cu baboii in apa si el va selecta rapitorii cu nalucile, dintre milioane de obleti
-
- veteran
intr-adevar sunt de acord cu pilula si cu dan, pestele nu gandeste ci actioneaza dupa instinct, asadar, cand vede ceva "mai altfel" decat ce vede de obicei in apa, decat ce reprezinta hrana lui obisnuita, ii trezeste anumite instincte si ataca...cel putin asta e explicatia pe care am gasit-o!
am vazut ce-i drept partide cand la naluci se soma si la viu se lua la greu peste Dane, dar am vazut si invers, standu-se langa bete 2 zile la viu, si uitandu-se lung si la naluca luandu-se peste dupa peste - asta e cel mai frumos!
am vazut ce-i drept partide cand la naluci se soma si la viu se lua la greu peste Dane, dar am vazut si invers, standu-se langa bete 2 zile la viu, si uitandu-se lung si la naluca luandu-se peste dupa peste - asta e cel mai frumos!