Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 16 Sep 2006, 07:59

bogdank scrie:Michael, noi pescuim pe aceeasi apa??? :shock:
Am fost azi pe Timis: NICI O RAPITURA de avat. De la 10 pina pe la 13.30, nu am vazut nici o rapitura, nici pesti mici nu erau in suprafata. In afara de un atac ametzit de stiuca, am strecurat apa degeaba. Si am dat si cu gume si cu voblere. :(
Joi pe Timis in amonte de Sag ... vreo 2 KM ... de la 10 la 15:30 ... am vazut TREI rapeli ... atat ... am incercat cu oscilante, voblere, un Spittin' Rover si shad ... nimic, nimic NIMIC.

Saptamana viitoare cred ca o sa merg tot joi ... dar cred ca o sa schimb locul ... din pacate nu cunosc locurile pe timis asa ca o sa merg la ghici :lol:
S'altare și bunăstare !

bibanus
junior
junior

Mesaj de bibanus » 16 Sep 2006, 08:03

@Jonin
:P Ai postat la foc automat ? :wink:

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 18 Sep 2006, 15:20

Duminica dupa masa, pe Somes, mai jos putin de Jibou, am prins 2 avati si am ratat cativa, pe recuperare rapida in curent puternic cu un vobler Balzer Colonel RH de 8cm. Am dat in acel loc pentru ca am vazut 2 batai de avat dupa care liniste dar erau acolo.
Nu a mers la nimic altceva, am incercat Rapala Husky jerk, original floater si salmo minnow si cateva shaduri dar numai la voblerul prezentat mai sus am avut atacuri.

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 18 Sep 2006, 15:23

zvic scrie:Duminica dupa masa, pe Somes, mai jos putin de Jibou, am prins 2 avati si am ratat cativa, pe recuperare rapida in curent puternic cu un vobler Balzer Colonel RH de 8cm. Am dat in acel loc pentru ca am vazut 2 batai de avat dupa care liniste dar erau acolo.
Nu a mers la nimic altceva, am incercat Rapala Husky jerk, original floater si salmo minnow si cateva shaduri dar numai la voblerul prezentat mai sus am avut atacuri.
cam ce culoare avea apa?

marius_m_fish
junior
junior

Mesaj de marius_m_fish » 18 Sep 2006, 15:23

cu shadurile ai incecat o recuperare rapida in suprafatza ... face minuni uneori tehnica asta :lol:

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 18 Sep 2006, 15:40

@horiavd

Apa era putin tulbure, se vedea la cca 30cm in apa.

@marius_m_xxx

Da, exact asa dadeam dar nu am avut nici un atac la silicoane. Am incercat mai multe dimensiuni si tipuri (5 si 7 cm la shaduri, un storm de ala cu lestul incorporat de vreo 8 cm si unul de 6 cm care avea si carlig pe burta) iar ca si culori doar alb si alb cu spate negru, doar astea le aveam la mine. Dupa primul avat, o perioada nu am avut atacuri si am insistat cca 1 ora pe shaduri si nimic, am pus iar voblerul de care ziceam mai inainte si dupa vreo 2-3 lansari am mai luat unul si apoi am mai avut si atacuri ratate. Din pacate l-am agatat si a ramas prada somesului.

marius_m_fish
junior
junior

Mesaj de marius_m_fish » 18 Sep 2006, 15:51

Logic ... daca ai o naluca faina ramane cazuta la datorie. Eu anu asta am avut cele mai tari rezultate la Stormuri de 20g. Am mare incredere in ele ... da au fost zile cand dadeau pe langa sau nu dadeau de loc ... Bine macar ca ai avut activitate ... la ultimele 4 iesiri la avat doar la una am avut treaba cu doi ametzitzi restu ... gimnastica ... cre ca in asta consta frumusetzea la avat ... niciodata nu esti sigur de ce se poate intampla ... apropo pe recuperarea rapida in suprafatza ti-a intrat si altceva inafara de avat???

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 19 Sep 2006, 11:11

[quote="zvic"]@horiavd

Apa era putin tulbure, se vedea la cca 30cm in apa.

Tocmai de asta te-am intrebat, un RH se vede bine si pe apa piscata. Sambata si duminica, probabil o sa fiu in zona(Jibou), poate facem un pescuit la avat impreuna. Pe privat horiavd@yahoo.com......

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 19 Sep 2006, 15:20

@ marius

Nu, nu a intrat altceva, am dat inainte la clean pe sub maluri dar nu a intrat nimic, am vazut bataile alea si am dat la avat.

@horia

Am avut si alte voblere care se vedeau bine dar nu am avut atacuri la ele. Am incercat dupa ce am pierdut balzerul si un salmo butcher RH si nimic. Poate le placea cum bate ala.

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 19 Sep 2006, 15:29

zvic scrie: @horia

Am avut si alte voblere care se vedeau bine dar nu am avut atacuri la ele. Am incercat dupa ce am pierdut balzerul si un salmo butcher RH si nimic. Poate le placea cum bate ala.
Ai mai prins cu butcher avat? Eu unul, nu am incercat acest vobler la avat.

Scrie răspuns