Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 09 Mai 2006, 09:40

Foarte bine am prins asa cum ai amintit si tu Paul,la o culoare cit de cit naturala,adica:negru spate,alb laterale si putin rosu sub barbeta sau pe coada.Merge aceasta varianta,dar si altfel,adica cu solzisori pe spate,sau pe laterale.De asemenea,rezultate bune am avut si la "bibanei albi".Sint multe combinatii de culori cit mai asemanatoare cu naturalul,dar cel mai esential este felul in care voblerul lucreaza in apa.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 09 Mai 2006, 09:42

bibanus scrie:
pilula scrie:Sunt citeva lucruri de spus si in privinta variantelor de culori.
Spune mai departe Pilula, nu fti egoist, eu chiar muncesc la cateva voblere, chiar urmeaza sa le vopsesc si nu ma ajuta deloc nici experienta nici inspiratia... :idea:
HEHE bibane `spune tot nu fii egoist` beton afirmatie :)

am crezut ca pot sa-l trag pe pilula un pik de limba sa ne spuna shi noua ceva, macar un indiciu dar las ca merem maine shi ii snopim noi :P ne dam noi seama cum sta treaba cu voblerele astea, personal sper sa lovesc ceva mai rasarit 3-4 kg, vedem 8)

respect pentru @pilula shi eu poate as fi procedat la fel :P

ps. @pilula nu vreau sa va stresez dar abia astept confirmarea dumneavoastra pe privat, chestilee alea............ :lol:

numai bine

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 09 Mai 2006, 09:47

Sper ca nu am lasat pe nimeni in ceata :? Cred ca am fost cit se poate de explicit :wink: :D

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 09 Mai 2006, 10:01

pilula scrie:Sper ca nu am lasat pe nimeni in ceata :? Cred ca am fost cit se poate de explicit :wink: :D
buna

scuze nu am vazut ultima dumneavoastra postare :oops:

mersi de indicii :P

numai bine

bibanus
junior
junior

Mesaj de bibanus » 09 Mai 2006, 23:24

@Pilula
Merci de sfaturi, ai mai risipit din ceata, ca sa ma scoti complect din ceata ar trebui sa scri o carte intreaga, am tinut cont de sfaturile tale si am terminat de vopsit voblerele, cand vor fi gata am sa le postez in galerie si atunci am sa mai cer pareri... :wink: pana atunci salutare si fir intins (la stiuca)

alexan
utilizator nou
utilizator nou

intrebarea e cu ce ?

Mesaj de alexan » 10 Mai 2006, 12:48

De obicei in patea brasovolui , fagarasului si a sibiului se da cu =bat de 2,40 ....2,70 ;mulineta cu tmbur long cast in care sa incapa intre 125.....150 m. de 0,25 fir tot de 0,25 , momeli de obicei voblere Cozma
de 5 si 7 cm model b coloare 's' apa limpede si 'a9' apa tulbure si de zori , Salmo tot culori naturale "forma de oblete " , blinchere piscot arginti
de 6...16 gr. sau frunza de salcie, twistere de 5..8 cm. cu jiguri grele 10..20 gr. 8)

bibanus
junior
junior

Re: intrebarea e cu ce ?

Mesaj de bibanus » 10 Mai 2006, 16:01

alexan scrie: momeli de obicei voblere Cozma
de 5 si 7 cm
De Cozma am fost si eu incantat pana mai zilele trecute cand pescuiam umar la umar cu un amic (empthy_cluster) in acelas ochi de apa si in timp ce eu cu Cozma faceam doar gimnastica el a luat trei cleni de aprox. 800-1000g bucata si a mai avut doua sau trei atacuri nefinalizate, cu un Rapala, a fost zdrobitoare diferenta asta, inutil sa spun ca lucram la fel, cadea in apa vobler langa vobler, am schimbat si voblerele de cateva ori. :cry:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 10 Mai 2006, 16:12

Depinde de starea pestelui.....nu trebuie sa faci o regula din asta. Daca ieri am prins la un singur vobler a doua zi n-am mai prins nici unu la el......

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Mai 2006, 16:57

Nu generaliza dupa 3 pesti!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 10 Mai 2006, 18:15

clar! nu trebuie sa generalizezi! am patit la fel, dar totusi am gasit unul castigator! :wink:

Scrie răspuns