Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 07 Mai 2006, 21:37

bibanus scrie:Apropo de streamere, am luat aminte de majoritatea ideilor si de pe acest topic si de pe altele, miam si legat o duzina , in diferite variante, leam si testat deja pe mai multe ape si in conditii diferite, din pacate nu am avut rezultate cu nici o combinatie, de fiecare data s-a dovedit prinzator doar voblerul simplu, cand ii atasam la inaintare un streamer parca fugeau avatii din calea lui, unde e buba oare, va functiona mai bine la vara, cand se vor incalzi apele si avatul va circula mai mult la suprafata ? :?:
hmmmmmmmmm shi eu ma confrunt cu aceiasi problema, apa limpede-tulbure-mare-mica streamerul===00000000 habar n-am care-i problema. :x

chestie iau streamerul jos shi hopa ca prind avat shi nu numai unul :lol:.......

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 08 Mai 2006, 07:40

Mdda,
Foarte interesant este faptul ca nimeni nu a amintit de pescuitul avatului la rotativa,cu muste legate pe fir sus.Eu,personal,pescuiesc la avat numai si numai cu voblere.Am observat ca undeva in acest topic se intrebau ce ataca avatul:streamerul sau voblerul din fata lui?Ei bine in cazul rotativei combinata cu muste,am vazut ce-i drept avatei,cite doi:unul in rotativa si altul in muste.Salut

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 08 Mai 2006, 07:41

Pilula lasa prostiile si nu uita ca ai de lucru ...vad ca o cam ...lalai... :D

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 08 Mai 2006, 07:46

Mi-am exprimat si eu parerea :wink: in 10 min termin cu parerile si ma apuc de treaba. :D

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 08 Mai 2006, 08:32

pilula scrie:Mdda,
Foarte interesant este faptul ca nimeni nu a amintit de pescuitul avatului la rotativa,cu muste legate pe fir sus.Eu,personal,pescuiesc la avat numai si numai cu voblere.Am observat ca undeva in acest topic se intrebau ce ataca avatul:streamerul sau voblerul din fata lui?Ei bine in cazul rotativei combinata cu muste,am vazut ce-i drept avatei,cite doi:unul in rotativa si altul in muste.Salut
Pe Sulina, unde am dat cel mai mult la avat, am avut 90% din capturi la streamer, rareori la rotativa sau oscilanta de pe coada.
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Mai 2006, 08:39

pilula scrie:Mi-am exprimat si eu parerea :wink: in 10 min termin cu parerile si ma apuc de treaba. :D
Pilula... daca mai ai ceva timp din cele 10 minute..... spune-mi si mie, te rog, cam ce tip de voblere ti s-au parut tie cele mai bune la avat. Nu ca firma, ci model, bataie.. De ex: mici, cu bataie marunta si puternica etc...
Multumesc! :)

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 08 Mai 2006, 09:11

Salut PAUL,
In primul rand eu nu pescuiesc cu nici un vobler de firma.Rezultatele,difera de la un anotimp la altul.Spre exemplu,primavara,am pacalit avatii cu voblere flat,cu o bataie ceva mai marunta,dar cu o frecventa de miscare ridicata.Acum depinde si de alti factori care decid comportamentul rapitorului.Ti-am dat un exemplu de sezon.Sunt citeva lucruri de spus si in privinta variantelor de culori.Salutari

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 08 Mai 2006, 10:06

pilula scrie:Salut PAUL,
In primul rand eu nu pescuiesc cu nici un vobler de firma.Rezultatele,difera de la un anotimp la altul.Spre exemplu,primavara,am pacalit avatii cu voblere flat,cu o bataie ceva mai marunta,dar cu o frecventa de miscare ridicata.Acum depinde si de alti factori care decid comportamentul rapitorului.Ti-am dat un exemplu de sezon.Sunt citeva lucruri de spus si in privinta variantelor de culori.Salutari
buna

in general pot spune ca am prins avat cu voblere care aveoau o nuanta metalizata pe mijloc, pe spate verzui sau negru etc... totusi culoarea predominanta fiind metalizatul..

acuma nu stiu, nu pescuiesc la avat de multa vreme totusi se poate prinde avat shi cu alte colorituri de voblere ca de ex:GFR,FIRETIGER,PERCH DE LA RAPALA ORIGINAL FLOATER SAU ALTE CULORI MAI CIUDATE :roll: SHI DACA DA IN CE CONDITII ANUME? :oops:

MULTUMESC

bibanus
junior
junior

Mesaj de bibanus » 09 Mai 2006, 06:53

pilula scrie:Sunt citeva lucruri de spus si in privinta variantelor de culori.
Spune mai departe Pilula, nu fti egoist, eu chiar muncesc la cateva voblere, chiar urmeaza sa le vopsesc si nu ma ajuta deloc nici experienta nici inspiratia... :idea:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Mai 2006, 08:47

bibanus scrie:
pilula scrie:Sunt citeva lucruri de spus si in privinta variantelor de culori.
Spune mai departe Pilula, nu fti egoist, eu chiar muncesc la cateva voblere, chiar urmeaza sa le vopsesc si nu ma ajuta deloc nici experienta nici inspiratia... :idea:
He he.. chiar asa :) Spune mai departe :)
Oricum, merci de raspuns. Stiu ca iti confectionezi singurel voblerele. Respect!
Ma interesa aspectul, in general pentru felul voblerului (adica, spre exemplu... merge mai bine la model minnow, sau la un model ceva mai.. fat.
La culoare, nu stiu ce sa zic... Avatei mici am prins si eu la diverse culori, am observat ca le place in special atat culorile spre alb (gri, metalizat, alb cu negru) cat si cele fluo.

Scrie răspuns