Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 14 Mar 2006, 08:06

Michael scrie:
Nick scrie:Merci Adelin ptr precizare,la acel slider ma refeream.Streamerul il leg pe o saltatoare la 20 de cm de vobler.Michael de ce nu confectionezi tu asa ceva,nu e asa de greu,pana gasesti asa ceva la noi mai ai de asteptat.
de obicei,la ce intra avatul,la streamer-ul din fata voblerului sau la vobler?
sa stii ca mi-as face singur jig-urile,dar nu stiu de unde sa cumpar materia prima,cred ca se leaga ceva pene colorate sau par din anumite blanuri de animale ce traiesc in mediu acvatic... :roll:
majoritatea materialelor le gasesti la magazin de scule de pescuit. Desi penele de cocos sunt cam piperate. (IN MURES sunt 250.ooo un gat de cocos) . Ata de legat de magazin de pescuit dar nu gasesti se poate incerca si la chinezi. Pene de cocos gasesti unde nu te astepti , incearca la piata unde se vand pasari (pentru 50.000 tarani te lasa sa la zmulgi toate penele de pe un cocos - EU LE FOLOSESC NUMAI ALEA DE PE GAT).

TRUSA ARROW (eu am luat una anul trecut cu 700.000 de LEI) VARIANTA AIA PLASTICATA este ultrasuficienta. Exceptie inodatorul care nu prea de treaba (EU MI-AM FACUT UNUL ARTIZANAL DINTR-O SURUBELNITA DE MECANICA FINA) .

Trusa are o menghina cu prindere rapida care oricum e folositoare in casa si daca nu legi muste

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 14 Mar 2006, 09:19

Eu te sfatuiesc sa nu folosesti lana, pt k o sa-ti rugineasca carligul ff repede, deoarece retina multa apa. Eu cel mai mare succes l-am avut la streamere cu cap din par de caprior si coada de pene(alea lunguietze s subtiri de pe spate) de cocos. Sau cu cap de blana de iepure(gen bunny bug, doar ca,, coada era la fel din pene de cocos.....)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 14 Mar 2006, 09:58

ca-s din pene sau altceva, toate mustele se pun la uscat dupa folosire. d-aia exista bucata aia de blana pe buzunarul de la piept al vestei de muscarit si tot d-aia ii mai vezi pe baieti in filme cu muste la palarie. si le agata acolo ca sa le usuce si sa nu riste rugina pe carlige, nu ca sa dea bine pe sticla. :)

in alta ordine de idei, jigurile nu-s streamere si nici pescuitul cu muste legate dupa oscilanta nu-i muscarit. daca o sa incercati si voi care-i treaba cu pescuitul cu snur cinstit, o sa ajungeti sa fiti de acord cu mihaiv care pune pe primul loc streamerul la avat. sunt de aceeasi parere, ba chiar l-as pune inaintea voblerului si pentru alte specii. clar este cea mai fina prezentare pe care o poti obtine cu o imitatie de pestisor.

cat despre jiguri traditionale si avati, eu nu v-as sfatui sa va pierdeti timpul. voblerele, oscilantele si rotativele - in ordinea asta - sunt mult mai bune. ca sa poti ajunge departe cu o musca pe jig trebuie lest greu, daca e jig greu nu mai lucreaza materialul. am prins destui avati cu asa ceva dar numai din intamplare pescuind la salau. pentru pescuit pe fund cu contact direct cu piatra merg bine, ca ai mereu un reper si stii ca-l poti juca corect unde trebuie. intre ape cu evolutie la intamplare nu mai este o naluca buna, chiar daca se mai intampla sa prinda eu nu le foloseam decat in situatiile cand puteam pescui variante pe jig usor. :)

daca totusi vreti sa va apucati sa legati din astea, faceti rost de par de capra. alb. se vopseste cu vopsea de par foarte bine (nu se tine mult ca se arde si devine friabil). pentru legat nu trebuie menghina, se pot face in mana pe malul apei. trebuie doar o foarfeca si atza, care poate fi chiar ata de cusut de la mercerie. se mai pot face si din marabu, pene si dintr-o gramada de alte materiale, de preferinta naturale, fiindca fibrele naturale au conicitate si lucreaza mai bine in apa. merg si fibre artificiale dar e mai complicat montajul si n-are sens.

mare atentie: legatul jigurilor e cea mai mare capcana. odata facut pasul asta mai e doar un pic pana incepeti sa simtiti care-i treaba cu pescuitul la MA si nu mai e drum de intors. pe bune, e o chestie periculoasa. eu zic sa stati cuminti. :)

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 14 Mar 2006, 10:18

Adica ATENTIE poate da DEPENDENTA!!!!!! :twisted:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 14 Mar 2006, 10:36

nu ca poate. sigur. dupa vreo su de pesti la jig facut de tine deja incepi sa realizezi ca e o treaba cu mustele astea, dup-aia incepi sa vezi cu alti ochii discutiile dintre muscari, dup-aia incepi sa vrei varga de fly, din clipa in care ti-o iei si dai cu aia, aia e, esti pa. :)

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 14 Mar 2006, 12:00

oricum merita incercat .

am intrebat daca are rost sa folosesti materiale scumpe daca nu poti folosi flotabilitatea?

Hackel il poti face din mai multe chestii si poti sa il dai cu ceara siliconica daca vrei sa protejezi tija carligului.

Sincer e o joaca de copii la cat e de mare carligul si poate fi chiar distractiv.

Poti lesta cum te taie capul chiar si cu plumbi despicati pe toata lungime tijei carligului.

Chestia aia cu batul de muscarit e perfect adevarata / E MAI RAU CA FUMATUL.

LaurF
utilizator constant
utilizator constant

Cum sa prind avatul ?

Mesaj de LaurF » 14 Mar 2006, 22:21

Streamerul-jig-musca ala despre care vorbea Michael - am cumparat acum o luna dintr-un magazin din Braila, cu singura diferenta ca erau complet albe,legate cu ata neagra. Costau 4 ron, si daca va mai intereseaza, ma mai pot interesa daca mai au, sau de unde le aduceau.

Vreme buna!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 15 Mar 2006, 07:31

si am vazut niste steamere able cu ata neagra dar nu erau lestate ,

oricum incerc sa le fac cam la 3-4 grame. Asta e greutatea pe care eu personal o consider potrivita pentru scule de spinning.

Cu lana s-ar putea sa ia dreptate, incercam cu altceva , firul de matase poate isi face mai bine treaba. Penele de cocos sunt absolut ok. Eu aproape numai din alea folosesc.

Ce parere aveti de putin glitter argintiu (dintr-o bluza de lame din ani 80)?

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 15 Mar 2006, 13:12

incearca ,pt glitter, la magazine cu textile: ate materiale de tot felul, si acolo gasesti mai mult ca sigur si tot felul de snururi argintii sau aurii, pe care le desfaci sa ramai cu foitzele alea subtiri, ca sa-ti fie mai usor cu legatu....:D

bibanus
junior
junior

Mesaj de bibanus » 06 Mai 2006, 22:37

Apropo de streamere, am luat aminte de majoritatea ideilor si de pe acest topic si de pe altele, miam si legat o duzina , in diferite variante, leam si testat deja pe mai multe ape si in conditii diferite, din pacate nu am avut rezultate cu nici o combinatie, de fiecare data s-a dovedit prinzator doar voblerul simplu, cand ii atasam la inaintare un streamer parca fugeau avatii din calea lui, unde e buba oare, va functiona mai bine la vara, cand se vor incalzi apele si avatul va circula mai mult la suprafata ? :?:

Scrie răspuns