Cum sa prind avatul ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdank
veteran
veteran

Re: sd

Mesaj de bogdank » 11 Mar 2006, 10:19

sir.JONES scrie:ROTATIVA - BEST CHOICE EVER.
VOBLERUL SI MUSCA - ALTERNATIVA . twister eventual.
Ei, aici nu sunt de acord. Multa vreme nu am prins avat la vobler, desi am dat mult dupa ei si intrau numai la rotativa. Pe Timis si Bega, nu pe Mures. Acum, rotativa e ultima optiune, chiar in urma twisterului :wink:

Michael
Moderator
Moderator

Re: sd

Mesaj de Michael » 11 Mar 2006, 13:02

bogdank scrie: Acum, rotativa e ultima optiune, chiar in urma twisterului :wink:
sa nu exageram Bogdan....nu are cum sa fie twisterul mai bun la avat decat rotativa,majoritatea avatilor i-am luat la rotativa cand umbla la suprafata si la oscilanta subtire si grea recuperata lent pe fundul apei cand umbla mai adanc.Nu contest calitatile voblerului,desi eu nu prea mai folosesc...
Oricum,cel mai mare avat al meu l-am luat pe vremuri la oblete de ~10 cm... :roll:
Fiecare cum stie si cum crede ca e mai bine.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 11 Mar 2006, 14:03

Nu exageram, ca nu faceam o clasificare gen: bun sau rau ci o clasificare a preferintelor. Si la mine rotativa e ultima pe care o pun cind dau la avati. Un motiv suficient pentru mine: distanta aruncarii :wink:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 11 Mar 2006, 14:08

La mine clsificare e clara:streamer,vobler,rotativa,oscilanta,slider,shad,grub.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Mar 2006, 14:18

eu dau la avat in curent, recuperare in viteza. rotativa face urat la asa ceva. Asa ca folosesc pe primul loc voblerul, pe locul 2 grub si oscilanta.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Cormoran
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Cormoran » 11 Mar 2006, 16:16

Eu prefer de obicei Rotative cît si Voblerul,dar de multe ori, si asta cu succes si Blinker cu lingurá îngustá,(argintiu cu rosu), pre cum stiti si voi Avatul este Vara un Rápitor de suprafatá,si atacá de multe ori în grupuri pestii mici la suprafata apei,de acea îl pescuiesc cu scule ce le pot trage la o adîncime de cel mult 30 cm de la suprafata Apei,Voblere mele sunt de colorate Rosu cu Alb,si merg bine deoarece Avatul are o preferintá pentru Rosu si Alb (argintiu)(de fapt ca majoritatea Rápitorilor)spre toamná se retrage Avatul mai la adîncime si dacá este pasibil si cît mai aproape de mal si stá dupá pomi cázuti în apá si bolovani si atacá de aici tot ce se miscá,acum se pot folosi si scule mai grele ce se scufundá aproape de fundul apei,Vara stá Avatul în curentul apei la fel ca Pástrávul.Eu am constatat în toti anii ce îl pescuiesc cá este un peste tare siret si tare luptátor,cînd îl ai la cîrlig , încá nu este al táu ,de foarte multe ori scapá prin tária lui si nu se dá bátut cu una cu douá.Eu pescuiesc pe ISAR (D) si nu cred cá este o diferentá mare între ISAR si MURES ce reprezintá modul si obiceiul Avatului. :lol:
Fir ÃŽntins

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 11 Mar 2006, 18:19

Adi_ scrie:eu dau la avat in curent, recuperare in viteza. rotativa face urat la asa ceva. Asa ca folosesc pe primul loc voblerul, pe locul 2 grub si oscilanta.
Si cam ce voblere foloseshti? :twisted:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 13 Mar 2006, 08:01

Nick scrie:La mine clsificare e clara:streamer,vobler,rotativa,oscilanta,slider,shad,grub.
intrebare streamerul cum il folosesti (si eu folosesc legatura de muste),

sliderul de care? (cel de la SALMO mi se pare cam mare pentru avat)

Cred ca orice clasificare tine si de preferinta personala si de tehnica pe care o folosesti ?

la mine clasificarea ar fi <>rotativa , musca artificiala , oscilanta , vobler, twister.

Daca dupa cate am citit pe topicul asta s-ar putea ca sezonul asta sa insist mai tare si pe alte scule de exemplu voblere cu bataie marunta si poppere

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Mar 2006, 08:05

sir.JONES scrie:
intrebare streamerul cum il folosesti
Eu il leg in captul forfacului, cu snur clasa 6 si lanseta 6/7, apoi procedez ca la restul nalucilor. Sau ce ai vrut sa spui cu intrebarea?

Clasificarea mea: streamer, vobler, twister, oscilanta.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Mar 2006, 08:51

sir.JONES scrie:
Nick scrie:sliderul de care? (cel de la SALMO mi se pare cam mare pentru avat)
Nu de sliderul de la salmo e vorba, ci de "corp de grub&coada de shad"- i se spune slider. Ala de la salmo de 7 cm e urias la avat. :wink:

Scrie răspuns