pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Leba
- veteran

-
Paul scrie:Si ca tot il barfeam aici nitel pe Calone, nu pot sa nu zic (nu vreau sa sune a lauda) dar ce pune calone pe forum, poze, e mai nimic... Cred ca ne-ar imbolnavi pe toti daca ar pune tot ce prinde

Mai bine asa!
pai...nu suntem deja bolnavi? unii de forum, altii de spinning, cei mai multi, cred, de ambele

si unii care sunt bolnavi ca nu pot ajunge pe apa
pan' la coada cred ca nici unu' nu e sanatos tun

-
Adi_
- veteran

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
normal Adi_, nici eu nu cred ce scrie la pozele alea, sa ne spuna povestea cu somnii aia mari cu adevarat, ca toata lumea stie ce bucati mari prinde...

, v-am mai spus, loci\ul nu-l stim, aici e adevarata cheie!

-
taicanoe
- veteran

-
S'altare și bunăstare !
-
noname
- veteran

-
si eu vreau sa-mi dezvaluie cei de la salmo toate secretele si tainele privind fabricarea voblerelor ... asta e secret profesional

si nu se zice cine stie cum sa -l prind pe unu de la salmo olea ametit

....
-
Gerula
- veteran

Greseam cumva?

Nu l-am vazut nici pana acum, si a mai trecut ceva timp de-atunci.
Categoric ca-i mai spectaculos sa arati in poza un somn de 15 kile decat un clean de 1 kil, dar n-as spune ca-i neaparat mai greu (sau mai usor) de prins. Depinde foarte mult pe ce ape poti pescui in mod obisnuit. Ca exemplu, cel mai mare clean pe care l-am prins vreodata avea in jur de 2 kile, iar pe lacul respectiv se prindeau destul de frecvent asemenea exemplare. Pe Arges/Neajlov/Sabar, unde pescuiesc in mod obisnuit la clean, asta ar fi un exemplar cu care m-as lauda mult mai mult decat cu un salau de 7 kile luat la Sarulesti.
Cu lacrimi Bastus!
-
Calone
- veteran

Gerula scrie: Ca exemplu, cel mai mare clean pe care l-am prins vreodata avea in jur de 2 kile, iar pe lacul respectiv se prindeau destul de frecvent asemenea exemplare. Pe Arges/Neajlov/Sabar, unde pescuiesc in mod obisnuit la clean, asta ar fi un exemplar cu care m-as lauda mult mai mult decat cu un salau de 7 kile luat la Sarulesti.
Gherul' , nu pot sa cred ca ai prins un asemenea monstru .
La cata meticulozitate ai in a masura si cantari mititeii , e imposibil ca tu sa spui " in jur de 2 kile " la un asemenea clean .
Asta trebuia sa fie de genu 1999 sau 2042 de gr.

si niste cm. buni
deci nu te cred

hahaha
-
Adelin
- Moderator

@Calone:Mai calone, nici daca ai aparea cu un marlin luat pe Neajlov la UL, nu ai fi mai bun decat .....cel ce prinde avatzei in oala de sub turbine.Si inca ceva poate era ceva de capul tau daca luai somnii pe cascada, dar i-ai luat pe balta la coropisnitza si nu se pune.Ha, ha, ha!....scuze muhaha

-
Gerula
- veteran

Calone scrie:
Gherul' , nu pot sa cred ca ai prins un asemenea monstru .
La cata meticulozitate ai in a masura si cantari mititeii , e imposibil ca tu sa spui " in jur de 2 kile " la un asemenea clean .
Asta trebuia sa fie de genu 1999 sau 2042 de gr.

si niste cm. buni
deci nu te cred

hahaha
Daca ai fi citit cu atentie realizai probabil ca treaba s-a petrecut cu ceva timp in urma si ca eram "in deplasare".
Adelin scrie:@Calone:Mai calone, nici daca ai aparea cu un marlin luat pe Neajlov la UL, nu ai fi mai bun decat .....cel ce prinde avatzei in oala de sub turbine.Si inca ceva poate era ceva de capul tau daca luai somnii pe cascada, dar i-ai luat pe balta la coropisnitza si nu se pune.Ha, ha, ha!....scuze muhaha

Ce spuneam eu era ca nu poti stabili cine-i mai bun pescar dupa cate kile au pestii prinsi

. Eventual poti spune cine are capturi mai spectaculoase. Daca l-as vedea pe Calone in poze cu somni de 50 de kile, avati de 10 kile, stiuci de 15kile, salai de 12-13 kile, bibani de 2 kile, cleni de 3 kile, pastravi de lac si lostrite de 10 kile samd, normal, din punct de vedere pescaresc n-as mai putea spune decat "respectele mele". Dar cand omul recunostea pe alt topic ca n-a prea prins in viata lui avat, iar cu pescuitul de finete nu rezulta de undeva ca ar avea vreo treaba, da-mi voie sa am unele rezerve, chiar daca in privinta pescuitului la somn sunt 100% sigur ca-i mult mai priceput ca mine.
Cu lacrimi Bastus!
-
Adi_
- veteran

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski