cu textil sau mono?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Madalin_07
junior
junior

cu textil sau mono?

Mesaj de Madalin_07 » 12 Aug 2007, 19:07

Pescuiesc pe olt dupa avat cam de un an si am prins avati frumosi dar numai cu monofilament.Mereu cand am incercat textilul un fire line de 4lb nu ammai avut atacuri deloc.E textilul de vina ,sau doar o intamplare k nu mergea at avatul?Dar cu mono ataca imediat.

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 12 Aug 2007, 19:49

io zic ca textilul e de vina. Singuri rapitori care cred io ca nu is deranjati de textil de loc sunt stiuca si bibanul , in rest cred ca se cam uita toti la cu ce dai
:D .

sapsiluap
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sapsiluap » 12 Aug 2007, 19:55

Da... la avat zic si eu ca`i mai bun mono decat textilu , si nu stiu dc , dar intr`o vreme prindeam avat numai la mono fluo :shock:

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 12 Aug 2007, 19:56

incearca sa dai cu textil+leader mono sau fluorocarbon si ar trebui ca numarul atacurilor sa creasca

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 12 Aug 2007, 22:11

Ionut the carp scrie:incearca sa dai cu textil+leader mono sau fluorocarbon si ar trebui ca numarul atacurilor sa creasca

bine inteles ca daca folosesti leader nu mai conteaza ce e rerstul firului, ca doar pestele poate vedea numai cu ce e legata naluca......

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 13 Aug 2007, 07:38

eu folosesc textil la avat (fara leader) si nu am nici o problema, vara asta am facut ravagii printre avati. (si inca mai e timp ;)
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.

cristi.v
senior
senior

Mesaj de cristi.v » 06 Oct 2007, 08:56

Am tot dat vreo doi ani cu textil, Fireline de 0.10, si a mers super bine. Anul asta, mi-am dat seama de punctul forte al firului mono: elasticitatea.
Dupa ce am pierdut cateva linguri cu avatei de 500 gr, incercand sa ii ridic din bat pe mal. La prima smucitura se duceau ... de suflet, se rupea textilul ca ata de papiota. Cum am trecut pe mono 0,25, am rezolvat imediat problema: aceeasi densitate de atacuri, lanseuri la aceeasi distanta(poate un pic mai fortate), dar nu am mai chierdut nimic. Nici avati, nici lingurite.

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 06 Oct 2007, 13:16

Imi vine greu sa cred ca tzi se rupea Fireline-ul cu avatzei de 500g incercand sa-i ridici pe mal. E cel putzin suspect. Probabil era ceva putred (la propriu si figurat) cu textilul tau. Am ridicat si eu pe canale de fuga de 3m salai si stiuci de 4-5 kg cu Fireline de 6 si leader fluorocarbon de 6 fara probleme. Mi se parea mult mai solicitat batzul decat firul.

Esti sigur ca sursa de provenientza a firului tau e de incredere?

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 06 Oct 2007, 20:58

Bun textilul dar si monofilamentul......eu cu asta dau mai mult si pun leader de fluocarbon.....cel putin am avut rezultate mai bune la clean cu leader de fluocarbon.
Aaa, am uitat sa precizez ca folosesc fire subtiri de max. 0.18 mm :wink:

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 07 Oct 2007, 19:01

parerea mea personala este ca pentru avat cel mai potrivit este monofilamentul........in primul rand este mai putin vizibil.....in al doilea rand de cele mai multe ori ai nevoie de elasticitatea lui cand pescuiesti cu voblere sau poppere,atunci cand trebuie ca firul sa cedeze un pic,cat sa poata prinde mai bine naluca.......si in plus daca se trezeste vreun avat mai imbracat sa-ti atace in 2-3 metri de la mal naluca.......atunci sa te vad cu textilu... :lol: inrest...mai ales la stiuca si salau si io recunosc "suprematia" textilului :wink:

Scrie răspuns