cu textil sau mono?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
cu textil sau mono?
Pescuiesc pe olt dupa avat cam de un an si am prins avati frumosi dar numai cu monofilament.Mereu cand am incercat textilul un fire line de 4lb nu ammai avut atacuri deloc.E textilul de vina ,sau doar o intamplare k nu mergea at avatul?Dar cu mono ataca imediat.
-
- veteran
- Petru B.GD.N
- senior
Am tot dat vreo doi ani cu textil, Fireline de 0.10, si a mers super bine. Anul asta, mi-am dat seama de punctul forte al firului mono: elasticitatea.
Dupa ce am pierdut cateva linguri cu avatei de 500 gr, incercand sa ii ridic din bat pe mal. La prima smucitura se duceau ... de suflet, se rupea textilul ca ata de papiota. Cum am trecut pe mono 0,25, am rezolvat imediat problema: aceeasi densitate de atacuri, lanseuri la aceeasi distanta(poate un pic mai fortate), dar nu am mai chierdut nimic. Nici avati, nici lingurite.
Dupa ce am pierdut cateva linguri cu avatei de 500 gr, incercand sa ii ridic din bat pe mal. La prima smucitura se duceau ... de suflet, se rupea textilul ca ata de papiota. Cum am trecut pe mono 0,25, am rezolvat imediat problema: aceeasi densitate de atacuri, lanseuri la aceeasi distanta(poate un pic mai fortate), dar nu am mai chierdut nimic. Nici avati, nici lingurite.
Imi vine greu sa cred ca tzi se rupea Fireline-ul cu avatzei de 500g incercand sa-i ridici pe mal. E cel putzin suspect. Probabil era ceva putred (la propriu si figurat) cu textilul tau. Am ridicat si eu pe canale de fuga de 3m salai si stiuci de 4-5 kg cu Fireline de 6 si leader fluorocarbon de 6 fara probleme. Mi se parea mult mai solicitat batzul decat firul.
Esti sigur ca sursa de provenientza a firului tau e de incredere?
Esti sigur ca sursa de provenientza a firului tau e de incredere?
parerea mea personala este ca pentru avat cel mai potrivit este monofilamentul........in primul rand este mai putin vizibil.....in al doilea rand de cele mai multe ori ai nevoie de elasticitatea lui cand pescuiesti cu voblere sau poppere,atunci cand trebuie ca firul sa cedeze un pic,cat sa poata prinde mai bine naluca.......si in plus daca se trezeste vreun avat mai imbracat sa-ti atace in 2-3 metri de la mal naluca.......atunci sa te vad cu textilu...
inrest...mai ales la stiuca si salau si io recunosc "suprematia" textilului