cu textil sau mono?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
eu personal m-am ars cu un textil cormoran cora strong si de atunci numai pe mono. Textilul in cauza facea niste peruci de ti era mai mare dragul. Am inteles ca ai rezultate foarte bune la textil daca folosesti naluci peste 8 grame (nu e cazul meu) sau daca ai multiplicator (iarasi nu e cazul).
Pleznit fire din cauza de peste nu am avut doar la desele agataturi din mures.
Cu o rola de mono (150 metri) pescuiesc cam un sezon (primavara-vara-iarna) dupa aia le cam schimb.
Pleznit fire din cauza de peste nu am avut doar la desele agataturi din mures.
Cu o rola de mono (150 metri) pescuiesc cam un sezon (primavara-vara-iarna) dupa aia le cam schimb.
the angler is catching xxx, not by the lure
- Paul Adrian
- veteran
e cu depinde
, de anul asta dau numai cu pp 10 lb. si merge de bubuie, apropare ca am uitat de mono si nu este nici o probleme, cleanul, avatul, bibanul, stiuca si salaul s-au aratat destul de bine.Poate ca trebe sa faci o legatura intre bat si fir, daca batul este tare, este recomandat mono, daca este mai elastic sigur poti sa dai cu textil...parerea mea!

Paul Adrian
http://fishingclub.iony.ro/
http://fishingclub.iony.ro/
Firul era din sursa buna, luat de mine personal din Germania, si a facut fata cu brio timp de 2 ani la avati de pana in 4 kg, cred ca ai dreptate ca putrezise.onesti scrie:Imi vine greu sa cred ca tzi se rupea Fireline-ul cu avatzei de 500g incercand sa-i ridici pe mal. E cel putzin suspect. Probabil era ceva putred (la propriu si figurat) cu textilul tau. Am ridicat si eu pe canale de fuga de 3m salai si stiuci de 4-5 kg cu Fireline de 6 si leader fluorocarbon de 6 fara probleme. Mi se parea mult mai solicitat batzul decat firul.
Esti sigur ca sursa de provenientza a firului tau e de incredere?

a....ca sa-i adu o bila alba si texilului......acesta are clar un avantaj atunci cand avatii tai vaneaza la distanta mare de mal......cu textilu poti si arunca mai usor naluca la distanta respectiva si inteparea se face mai usor........cu un mono,tre sa tragi ceva de bat ca sa intepi la o distanta de 50-60m de mal........
Nu musai la distanta mare e bun textilul, a facut fata cu brio la atacuri furibunde la 3 m de mal, de mi-a rupt carligele de la ancore, asta la oscilante. Ca si distana de lansare, am reusit sa arunc la fel cu Fireline de 0.10 si cu un mono, cred ca de la trabucco, de 0.25. La intepare nu am sesizat mari diferente, majoritatea nici nu trebuiau intepati, sa agatau singuri, din cauza vitezei mari de evolutie a oscilantei.
Deci, numa de bine pentru textil, toata treaba e ca trebuie si el inlocuit dupa ceva timp
Deci, numa de bine pentru textil, toata treaba e ca trebuie si el inlocuit dupa ceva timp

de un an dau la avat numai cu power pro de 20 si 30 lbs fara leader, pe dunare
am prins vreo 15 avati numai in acest week-end pe dunare, intre 500 grame si 3 kg, si nu au facut nazuri la pp de 30 lbs
il doare la basca de fir, nu am prea multe rateuri, de rupturi in peste ce sa mai zic....
referitor la olt, sa zicem ca ar fi apa mai limpede, dar tot nu cred ca textilul dauneaza
acum 3 saptamani am prins 21 avati pe olt intr-o zi, toti pe twister, apa cristal si nu foarte adanca, tot cu power pro 30 lbs fluo
fiecare trage ce concluzie doreste
avatul nu poate rupe nici un textil oricat de mare ar fi el si oricat de aproape de tine ar ataca, daca frana mulinetei este bine reglata
daca batul si mulineta amortizeaza socul, elasticitatea firului nu conteaza
cine se ingrijoreaza ca avatul vede firul si nu mai ataca, nu are decat sa testeze daca are mai multe atacuri pe mono decat pe textil, si sa se adapteze in consecinta
am prins vreo 15 avati numai in acest week-end pe dunare, intre 500 grame si 3 kg, si nu au facut nazuri la pp de 30 lbs
il doare la basca de fir, nu am prea multe rateuri, de rupturi in peste ce sa mai zic....

referitor la olt, sa zicem ca ar fi apa mai limpede, dar tot nu cred ca textilul dauneaza
acum 3 saptamani am prins 21 avati pe olt intr-o zi, toti pe twister, apa cristal si nu foarte adanca, tot cu power pro 30 lbs fluo
avatul nu poate rupe nici un textil oricat de mare ar fi el si oricat de aproape de tine ar ataca, daca frana mulinetei este bine reglata
cine se ingrijoreaza ca avatul vede firul si nu mai ataca, nu are decat sa testeze daca are mai multe atacuri pe mono decat pe textil, si sa se adapteze in consecinta
de un an dau la avat numai cu power pro de 20 si 30 lbs fara leader, pe dunare
il doare la basca de fir, nu am prea multe rateuri, de rupturi in peste ce sa mai zic.... :twisted:
Imi place ce vad . Nu vreau sa zic ca recomand 30 lbs la avat , da tot ii ceva intr-o lume care se invirte sub 10 lbs .
Fir Intins!!!
eu folosesc numai monofilament S-FORCE SPINNING-RIVER TROUT (alb) de 0.22mm de la Trabucco - is foarte multumit de el , elastic , rezistent la noduri , rezistent la rupere etc ,am atacuri la avat ori de cate ori merg pe timis la pescuit si prind la fel de cate ori merg la pescuit - sunt ei micuti si trebuie eliberati 

si eu cred ca asta cu avatul care vede firul e poveste. Relevat este o intamplare de mea > odata avand probleme cu un asa zis super fir am fost nevoit sa folosesc la rotativa un fir fluo ordinar pe o apa super limpede. Am prins la fel de bine ca si la mono transparent. (nu ca as recomanda sa pescuiasca cu fluo la spinning)
Practic la rotativa nu cred ca ii intereseaza ce e in fata si sunt atrasi de bataile paletei.
Trabucco River Trout 0,22 e si firul meu preferat pentru spinning.
Practic la rotativa nu cred ca ii intereseaza ce e in fata si sunt atrasi de bataile paletei.
Trabucco River Trout 0,22 e si firul meu preferat pentru spinning.
the angler is catching xxx, not by the lure