Cu tacamu' dupa stiuca!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Feb 2005, 15:23

legio,

mai slabeste-ma cu vrajeala. nu ti-am atacat calitatea ta de bun pescar si nici nu ma intereseaza ce si cum te stii tu. discutam de echipamente si tehnici nu de orgolii si pricepere.

ce-am zis eu se citeste cum se scrie: a nu se folosi nici un fel de vartej pentru modelul in chestiune pentru a se obtine o bataie laterala foarte similara bataii unui vobler.

"grobian" era tot o figura de stil si se refera la opinia mea proprie si personala care zice " vartejul nu s-a inventat pentru spinning si nu se foloseste la spinning decat la rotative, iar daca ai mulineta buna si te descurci cu invartirea firului atunci chiar ca nu are sens". nu luam in calcul dimensiunea acelor varteje ci prezenta lor pe linie, care influenteaza evolutia lingurilor.

nu il stiu pe teddy, nu dau la linguri decat foarte rar, nu folosesc numai linguri berti si nici nu am vreun interes sa-i iau apararea modelul ES sau altuia, iar la modul general consider ca nalucile homemade sunt mult mai bune decat cele comerciale, fie ele linguri, muste, voblere sau ce vrei tu. atata ca teddy nu despre alea vorbea in acel articol.

ideea e cat se poate de simpla: daca nu stii ceva, nu te baga intr-o discutie ca sa te auzi vorbind pe ton de mare cunoscator fata de bietul autor care habar n-are despre ce vorbeste. daca ai inteles gresit si totusi te-ai bagat, recunoaste ca esti pe langa, sau cel putin abtine-te sa arunci cu noroi in oameni pe care nu-i cunosti. poate omul ala chiar e bun, de unde stii tu, daca n-ai fost sa pescuiesti cu el? despre asta e vorba. nu-ti convine, n-ai decat sa zapezi.

that's all, un pic de fair play, in ultimul timp sunt tot mai multe atacuri la persoana prin zona si se pierde esentialul. daca consideri ca te-am atacat, te rog mult scrie-mi pe privat si ne lamurim intr-un fel sau altul. te asigur ca nu asta imi era intentia.

sa traiesti!

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 07 Feb 2005, 15:35

Eugen,
Stai un pic, fratioare...
Daca aveam chef de scandal, de atacuri la persoana, etc ma duceam pe strada si ma luam de primul nefericit si-mi varsam amarul pe el....
Eu nu atau pe forumul asta ca "sa ma aud vorbind".
Sunt sincer, bazat pe afirmatiile mele si (ca-ntodeauna, in viata) nu dau din gura aiurea... Se pricep fetele mult mai bine la chestia asta.
Despre ES Crede-ma ca e pe bune. Chiar mi-ar face placere sa ne vedem cand ajung prin Bucale si-ti arat si tie tablitza...
/Cu Sandulescu n-am nimic, si nu mi se pare ca i-as fi luat epoletii de pe umeri... De fapt chiar mi-ar face placere sa stiu ca urmareste dezbaterea noastra... Eu in locul lui m-as amuza copios!

Daca am suoparat pe cineva, cu ceva imi cer scuze! Nu ma ascund dupa deget!N-ar avea rost!

Ca s-au intetit atacurile... Si "academia Catavencu" ataca la greu! Si nu se mai supara nuimeni... Eyu am afirmat tot ce am afirmat aici fara samanta de scandal si mi-am permis sa folosesc aceeasi abordare pe care o am cu prietenii. Ca-ntre prieteni...'ntelegi?
Ca mai degenereaza cate un pic... mama nu se supara ... dece oare?

Amigos? :wink:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 07 Feb 2005, 16:11

Prieten - cu toata lumea mai legio. :D Ca asa e frumos.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Feb 2005, 16:12

stai lejer, ca nu e bai. nu aparam decat un principiu. tot discutam discutii ca sa ne aflam in treaba si inca nu am ajuns sa citim topicuri unde vine omul si scrie: "fratilor, eu pescuiesc acolo, dau cu aia si aia si prind aia in felul ala."

daca am fi asa de buni, am fi in stare sa aratam niste lucruri concrete, nu tot aberatii despre x si y care zice si drege. ce draq, facem analiza literara si critica de autor pe un forum de pescuit?!

altfel, tel-ul meu il ai, cand vii pe aici ma suni si facem o partida. daca imi demonstrezi ca poti face un es legat doar cu agrafa sa faca pe rotativa il inghit cu tot cu ancore! :))

numa' bine!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Feb 2005, 19:40

....hai ca ma avem de stat mult prin casa... tensiunile acumulate iarna sunt benefice si se vad la primele iesiri. Daca ne uitam in urma la ce se discuta iarna trecuta pe alte forumuri, nu putem spune ca acum suntem mai agresivi....Mai greu va fi insa in martie... :cry:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 07 Feb 2005, 21:47

Scuze ca intervin neinvitat :twisted: :twisted: Dar inclipa de fata chiar sunt incitat la max sa fac ceva:sa iau un S doar cu agrafa sa merg pe lac
si sa lansez:o data,de doua ori, de trei ori,.......de o suta de ori....doar doar s-ar invarti macar odata de doua ori. :o ma si atunci sa vezi cum se repede Eugen la lingura sa o inghita numai sa am frana reglata bine ca asa o captura mai rar :D :D :D
II si fac o poza si hop cu ia in galeria foto :lol:
ma si daca nu reusesc sa o invart tot am invatat ceva : "fara vartej"
:wink:
Oricum eu n-o sa o inghit nici de-al naibii :?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 08 Feb 2005, 13:25

sorry, da' aia era tot o figura de stil. :))

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 08 Feb 2005, 14:17

Salut!
Ma bucur ca n-am fo' inteles gresit!
Inca de acum iti promit ca nu ajung in Bucale fara sa te caut! Si cat stam noi cu o bere in bot iti arat si faza cu ES-ul...
Tre' sa mai "pescuiesc " vreo doua persoane in excursia aia da' macar le iau metodic, ca sa apuc sa ma vad cu toti! Ideal ar fi cu toti o data, pe malul apei!...
Si ar fi chiar supranatural de placut sa iti pot arata pe viu ce e cu "am fo' pe balta X si-am dat cu Y la rapitorul Z... :lol: :lol: :lol:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 08 Feb 2005, 14:47

okay man. sigur ca ne putem vedea. numa' ai un pic de rabdare sa treaca jegul asta de frig. ai dreptate ca ar fi misto si sa facem un pescuit in mai multi, cu beri si ce mai trebe. pentru prima data am avea o sansa sa intrecem la numar pescarusii cu manelele dupa ei, aia chiar ar fi o experienta interesanta.

take care!

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 08 Feb 2005, 14:51

Stai linistit!
Dupa prohibitie, ca tre' sa mai fac cateva tablouri... Ca fara plocon nu se uita posibilii sponsori la tine... Stii tu! topicul ala cu "nada la Rapitor!" :wink:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Scrie răspuns