Cu tacamu' dupa stiuca!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2005, 09:44

:D :D .....cum le zici tu neicusorule ....ma unge la suflet
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 07 Feb 2005, 13:41

Pai atunci sa-l citam pe tovarasu Ianche : "Hai s-o punem di-un giseft!"
Eu le scriu, tu le publici, sare banu' ca paiele de la combina! :lol:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2005, 14:19

pe mine m-a frapat in articolu ala ca de fapt omu vrea sa zica multe ....sau crede ca spune multe si de fapt nu zice mai nimic....
e un fel de meandrele concretului ancorate in sinergia faptelor.....
n-am retinut decat ca-i plac oscilantele aurii si irlandeza, da musai de argint ....ca de fapt e multe linguri da numa unele prinde da nu vi le zic ...sic....sa muritzi prosti si pacalitzi la buzunare.....
io unu n-am prea priceput da nici nu ma dau de etalon ca , deh, s-ar putea sa seman cu un sir matematic ....adica limitat si marginit
pescuiasca si el va

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 07 Feb 2005, 14:33

Cred ca fiecare cu preferintele lui...
Ca fiecare are un tip/tipar/tipologie de lingura pe care o prefera deci o cunoaste deci are succes deci... SI eu bat preponderent cu careva modele si prind mult mai bine decat daca as schimba linbura la fiecare 3 lansari... Da' deja e subiect de doctorat asta. :?
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Feb 2005, 14:36

da' repede mai trageti concluzii mai baieti.

articolul ala din AVP se refera la linguri din comert, mi se pare destul de clar. iar expresia in cauza este o figura de stil. ca e si adevarata ca informatie, asta e partea a doua si oricum tine de opinie. o fi sau nu coincidenta, habar n-am, nu-l cunosc pe Teddy, da' si eu sunt de parere ca e sanatos sa nu dau banii pe 90% din lingurile pe care le vad prin magazine.

legio, in loc sa fi dat cu ciocanu', puteai pur si simplu sa renunti la vartejele alea grobiene de la strune. doar cu agrafa, ar fi avut o bataie laterala, foarte asemanatoare unui vobler. am vreo 20 de es-uri, nu prea le folosesc, da' am prins cu ele bibi, avati si marle. n-am dat niciodata de vreuna care sa faca pe rotativa. :D

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2005, 14:46

pai fiecare are anumite preferinte in materie de linguri si e normal sa se bazeze pe cateva tipuri de evolutie , marime ...etc.....care i-au adus rezultate
Dar daca scrii un articol intr-o revista , ai o experientza cat China in spate in materie de stiucarit la lingura , e de asteptat sa spui ceva concret nu? Daca nu vrei sa spui sau nu poti sa spui , nu mai scrii si punct

Ca sa rezum , ideea din articol e urmatoarea :
bai baieti , io multe linguri din comert am incercat ( nu va spui care ca e multe ) , numa cateva mi-au placut cu adevarat si am prins constant cu ele ( iar nu va spui care ...o s va dati seama si singuri) , iar restul sunt ornamente de atrnat in bucatarie la capitolu linguri de supa ( nu va spun care, prefer sa va frigeti voi singuri la buzunar ca sa va dati seama) .......
pescuiasca si el va

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Feb 2005, 14:47

cred ca este vorba despre Teddy colegul nostru de pe forum, Dl. Doctor Buliga

Teddy asa este ?

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 07 Feb 2005, 14:49

Sa traiasca tovarasu' Eugen!
DIn "vasta" mea activitate de bricolare a oscilantelor am reusit sa desprind macar cateva lucruri rasverificate pe propriaq piele(ca "marii" manufacturieri din ROm nu zic nimi! Doamne fereste sa le ia cineva caimacu') si anume atunci cand tii in palma o oscila cu "causul in sus si o privesti dispre capatul subtire spre coada si "curburile" nu sunt identice SIGUR e morisca! Crede-ma pe cuvant sau daca nu stramba tu o oscilanta din comert modificandu-i curbura pe o singura latura si ai sa vezi ca am dreptate.
Desi sunt un gurmand recunoscut si am apucaturo"grobiene" in ceea ce priveste haleala , cand e vb de strune si de marimea si calitatea componentelor folosite m-am ars demult si am invatat cum e sa testezi pe propria piele. DIn momentul in care am pierdut peste din cauza strunelor cumparate am inceput sa mi le fac singur(American Fishing Wire) si am observat demult ca un vartej si o agrafa supradimensionata strica jocul nalucii...
Oricum observatia e binevenita!
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2005, 14:49

ar fi super ca poate ne lamureste
pescuiasca si el va

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 07 Feb 2005, 14:51

DANEEE! da' se poate sa-l uiti tu pe pretinu' tau Teddy Sandulescu? TV Ssndulescuuuuu, Medgidia, ARROW :idea: :idea: :idea: :!: :!: :!:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Scrie răspuns