Chiar trebuie?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- RaresDumitru
- utilizator constant
"Ce sens vede pescarul lansetist in gestul sau de a elibera o stiuca de 2 kg (poate a cincea) inapoi in Dunare, cand in amonte se vede barca ce trage o toana, iar dupa lasarea intunericului nu poti face o baie in Dunare ca risti sa crapi electrocutat de baietii cu generatoare." citat din MariusC.
Pai pentru pescarul lansetist, simtul raspunderii ar trebui sa fie important. NU ma intereseaza daca exista idioti care plasuiesc si nu au altceva in minte, dar cred ca modul de gindire al unui lansetist care nu elibereaza stiuca pentru ca o ia altul este total gresit. Daca mie mi se fura masina, eu nu ma duc sa fur si au alta, pentru ca nu sunt cu nimic mai bun decit cel care mi-a furat-o initial mie. Poti incerca sa atragi atentia organelor abilitate de cele vazute, stiu ca nu merge de obicei, sau poti trece cu vederea injurind gestul braconierului, daca tu crezi ca nu exista sanse ca cineva sa-l amendeze/aresteze/etc. Dar daca ne gindim numai la noi, si mai ales din aceasta perspectiva, cred ca gresim. Eu am taiat pripoanele unor "binevoitori" la Alesd, si o sa o mai fac de fiecare data cind se iveste ocazia...si m-am certat cu unii tot la Alesd care aveau 10 bete cu pestisor la stiuca intinse in evantai de am crezut ca am nimerit in mijlocul unui concurs de crap, ba chair am vrut sa-mi pun un vobler mare sa-i string firele la "pescar" cu o trena. Poate eu sunt obsedat, dar legea este aceeasi pentru toti, eu incerc sa o respect.
Oricum, multumesc pentru raspunsurile voastre, sper sa ne vedem pe vreo balta la un moment dat si sa mai povestim si de altele...fir intins
Pai pentru pescarul lansetist, simtul raspunderii ar trebui sa fie important. NU ma intereseaza daca exista idioti care plasuiesc si nu au altceva in minte, dar cred ca modul de gindire al unui lansetist care nu elibereaza stiuca pentru ca o ia altul este total gresit. Daca mie mi se fura masina, eu nu ma duc sa fur si au alta, pentru ca nu sunt cu nimic mai bun decit cel care mi-a furat-o initial mie. Poti incerca sa atragi atentia organelor abilitate de cele vazute, stiu ca nu merge de obicei, sau poti trece cu vederea injurind gestul braconierului, daca tu crezi ca nu exista sanse ca cineva sa-l amendeze/aresteze/etc. Dar daca ne gindim numai la noi, si mai ales din aceasta perspectiva, cred ca gresim. Eu am taiat pripoanele unor "binevoitori" la Alesd, si o sa o mai fac de fiecare data cind se iveste ocazia...si m-am certat cu unii tot la Alesd care aveau 10 bete cu pestisor la stiuca intinse in evantai de am crezut ca am nimerit in mijlocul unui concurs de crap, ba chair am vrut sa-mi pun un vobler mare sa-i string firele la "pescar" cu o trena. Poate eu sunt obsedat, dar legea este aceeasi pentru toti, eu incerc sa o respect.
Oricum, multumesc pentru raspunsurile voastre, sper sa ne vedem pe vreo balta la un moment dat si sa mai povestim si de altele...fir intins
Eu fac in felul urmator, tin pestele in juvelnic, in apa, iar la sfirsitul zilei daca am prins ceva si vreau sa duc acasa, iau un peste, maxim 2 - daca am ce alege de ei. Daca nu, le dau drumul imediat. Daca sunt mici, ii eliberez chiar pe loc, fara sa mai ajunga in juvelnic.
Dar cred ca depinde de perspectiva...[/quote]
Pescuiesti din barca exclusiv???? Altfel nu vad posibilitatea de tine pestii capturati in juvelnic!!!!
Dar cred ca depinde de perspectiva...[/quote]
Pescuiesti din barca exclusiv???? Altfel nu vad posibilitatea de tine pestii capturati in juvelnic!!!!
- RaresDumitru
- utilizator constant
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
Chiar trebuie ?
fiind la o prtida de pescuit m-am intilnit cu un individ care avea cel putin 70-80 clenusei de 5-10cm.cind i-am spus sa le dea drumul macar celor care mai traiesc a urmat un dialog....nu prea placut.
cu timpul sper sa ne mai schimbam obiceiurile.sa speram ca pina atunci vor mai fi pesti
dorel
cu timpul sper sa ne mai schimbam obiceiurile.sa speram ca pina atunci vor mai fi pesti
dorel
Re: Chiar trebuie ?
Va jur ca nu eram euPODOSU DOREL scrie:fiind la o prtida de pescuit m-am intilnit cu un individ care avea cel putin 70-80 clenusei de 5-10cm.

Acu' serios.... Eu ma duc la pescuit si, daca prind peste il iau acasa. Ma refer la pestii care se merita a fi luati acasa.
Eu nu ma omor dupa peste, sa-l gatesc, sa-l mananc.... dar il duc acasa, de obicei la parinti sau la bunici.
Nici nu mor de foame, ca sa traiesc din pescuit, dar cred ca toata viata voi duce din ceea ce prind, acasa...
rechintigru scrie:domnu milosu" la biserica este pomana aici este pescuit.Daca plateste omul taxa ce vrei sa plece cu mana in kurte.Si chiar 5 bucati mi se pare putin sa iei pentru acasa.Ce sa vinzi sa scoti cheltuielile ce sa bagi la congelator ce sa dai la obligatii.
![]()
![]()
nu e vorba de mila! e vorba de viitorul pescuitului in Romania. asta dak vorbim de rauri. nu cred ca tre' sa "ne scoatem cheltuielile"!

pe private...hmmm, e altceva. dar si acolo sunt reguli, nu?
Se estimeaza ca in Romania sunt 1.000.000 (un milion) de pescari. Vorba lui Gigi Stefan, daca fiecare duce acasa numai 2kg de peste pe an, rezulta 2000t de peste. In conditiile de dupa 1990, cu AJVPS-urile comportandu-se cum stim cu totii, credeti ca mai baga cineva pestele inapoi in apa? Eu nu cred.
uite ce cred eu: totul trebuie sa vina din noi....din gandirea noastra....si spun asta din experientza .....noi prima data cand am fost in delta (la catziva ani dupa marea schisma
)nu realizam ce rau facem ecosistemului aruncand gunoiul in apa sau plecand cu sacul de peste.....si fara sa ne spuna cineva incet incet am ajuns sa strangem noi mizeria altora....sa nu mai vorbesc de ce peste retinem.....asa k fiti siguri k materialul de klitate iese la suprafatza(acu ma laud
) si rahat o sa fie pe pamantul asta (indiferent de legi)atata timp cat vor fi oameni pe el 

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....