Cele mai prinzatoare voblere de clean
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Cele mai prinzatoare voblere de clean
ai incercat diferite tipuri de recuperare? poate fi si asta un motiv pentru care nu ataca uneori 

Da am incercat diferite stiluri si tot nimic...RAFYYY91 scrie:ai incercat diferite tipuri de recuperare? poate fi si asta un motiv pentru care nu ataca uneori
- stefanflorin
- veteran
Cand urmareste naluca dar o ciupeste sau nu ataca deloc, incearca cu muste sau naluci de culoare inchisa gen mepps black furry sau voblere culoarea neagra cu diverse puncte. Am observat asta pe apa foarte limpede. Cicadele prind bine cand sunt apatici, chiar cu rezultate foarte bune.
Urasc atarnatorii!
Am incercat de toate si nimic nu vrea
Sa mai treaca vremea asta capricioasa si cine stie poate incepe sa atace.
Sa mai treaca vremea asta capricioasa si cine stie poate incepe sa atace.
Campioane pana acum Dorado Alaska 2.5 cm si Strike Pro Cranky Deep de 4 cm.
Salutare tuturor !
Adresez aceasta rugaminte pescarilor care practica acest stil de pescuit si care ma pot indruma cu sfaturi si tehnici
de pescuit la clean cu voblerul. M-am mutat recent la sotia mea care locuieste la curte si are in apropierea casei raul
Arges ( aprox. 300 m ) practic daca o iau prin spatele gradinii cobor spre rau. Mi-am cumparat o lanseta de spinning
(1.80m), o mulineta mica, guta de 0.16 fluo, cateva voblere , rotative, si mi-am propus sa descopar un nou stil de
pescuit...
O sa va scriu pe scurt cum au decurs primele 2 partide de pescuit si sper, ca daca unii din voi v-ati confruntat cu
aceeasi situatie va rog frumos sa m-ajutati cu niste raspunsuri. Prima partida a durat aprox. 4 ore timp in care am avut
3 trasaturi. Prima nefinalizata, a doua un clenisor cat palma iar cea de-a treia un strapazan micut, ambii eliberati.
Ceea ce m-a mirat a fost ca desi cleanul ataca la suprafata voblerul meu nu-i facea cu ochiul. Au fost situatii cand
urmarea naluca si nu o ataca...Cred ca ceva nu merge cum trebuie..ori prezentarea voblerului nu este
corespunzatoare..ori manuirea lansetei lasa de dorit.. A doua partida s-a derulat la 2 zile distanta si a durat aprox o
ora, seara de la 20 pana la 21. Am avut decat un atac puternic fara finalizare indreptandu-mi unul din acele de la
ancora voblerului. Au fost situatii cand cleanul ataca la suprafara obletele, lansam la locul cu pricina si degeaba...
Am dat cu voblerul de la Jaxon Hooperul ( flotant) si degeaba..Cum trebuie procedat la cel flotant?? Am lansat cu
microvoblerul de la Strike Pro Baby, il urmareste si nu-l ataca.. Unde gresesc ??
Cat de rapid trebuie mulinat ?? ( eu mulinez continuu ca la twister)
Lansarea nalucii se face in aval sau in amonte?
Varful lansetei trebuie animat?
Orice raspuns din partea voastra conteaza enorm ptr mine si sper sa ma ajutati sa inteleg acest superb stil de
pescuit. Va multumesc ptr rabdarea de a citi randurile de mai sus.
Adresez aceasta rugaminte pescarilor care practica acest stil de pescuit si care ma pot indruma cu sfaturi si tehnici
de pescuit la clean cu voblerul. M-am mutat recent la sotia mea care locuieste la curte si are in apropierea casei raul
Arges ( aprox. 300 m ) practic daca o iau prin spatele gradinii cobor spre rau. Mi-am cumparat o lanseta de spinning
(1.80m), o mulineta mica, guta de 0.16 fluo, cateva voblere , rotative, si mi-am propus sa descopar un nou stil de
pescuit...
O sa va scriu pe scurt cum au decurs primele 2 partide de pescuit si sper, ca daca unii din voi v-ati confruntat cu
aceeasi situatie va rog frumos sa m-ajutati cu niste raspunsuri. Prima partida a durat aprox. 4 ore timp in care am avut
3 trasaturi. Prima nefinalizata, a doua un clenisor cat palma iar cea de-a treia un strapazan micut, ambii eliberati.
Ceea ce m-a mirat a fost ca desi cleanul ataca la suprafata voblerul meu nu-i facea cu ochiul. Au fost situatii cand
urmarea naluca si nu o ataca...Cred ca ceva nu merge cum trebuie..ori prezentarea voblerului nu este
corespunzatoare..ori manuirea lansetei lasa de dorit.. A doua partida s-a derulat la 2 zile distanta si a durat aprox o
ora, seara de la 20 pana la 21. Am avut decat un atac puternic fara finalizare indreptandu-mi unul din acele de la
ancora voblerului. Au fost situatii cand cleanul ataca la suprafara obletele, lansam la locul cu pricina si degeaba...
Am dat cu voblerul de la Jaxon Hooperul ( flotant) si degeaba..Cum trebuie procedat la cel flotant?? Am lansat cu
microvoblerul de la Strike Pro Baby, il urmareste si nu-l ataca.. Unde gresesc ??
Cat de rapid trebuie mulinat ?? ( eu mulinez continuu ca la twister)
Lansarea nalucii se face in aval sau in amonte?
Varful lansetei trebuie animat?
Orice raspuns din partea voastra conteaza enorm ptr mine si sper sa ma ajutati sa inteleg acest superb stil de
pescuit. Va multumesc ptr rabdarea de a citi randurile de mai sus.

- citizenics
- utilizator constant
Imi pare cunoscuta situatia...
Vara trecuta am incercat aceleasi senzatii, fara sa gasesc o rezolvare concreta 
Am ajuns la concluzia ca nu prinzi intotdeauna cleanul la spinning.

Am ajuns la concluzia ca nu prinzi intotdeauna cleanul la spinning.
Pai..depinde..eu am luat la undita aici unde obisnuiesc sa pescuiesc, clean la 800g cu pestisor viu.. au fost partide cand am prins si 3 buc de clean media pe la jumatate de kg. Peste este, dar nu inteleg de ce cand pescuiesc la vobler simt atacul dar nu reusesc sa-l intep..nu-mi explic
Tocmai d-aia am postat acest mesaj ca poate s-a mai confruntat careva cu acceasi situatie si a gasit pana la urma rezolvarea.

Tocmai d-aia am postat acest mesaj ca poate s-a mai confruntat careva cu acceasi situatie si a gasit pana la urma rezolvarea.
- citizenics
- utilizator constant
Daca te uiti si prin topicuri mai vechi, vei vedea ca multi patesc chestia asta si nu prea stiu de ce , cum am patit si eu de altfel si nu prea imi explic. Mai ales ca mi sr intampla mai nou si la fly de simt uneori ca- mi ia batul din mana si cand colo nu e intepat si scapa... 

Salut, baieti si fete ,uneori m ai dau si ele la clean ,nu?
@siLLe_81..nu stiu cum e Argesul acolo unde pescuiesti tu ,dar daca ai curent puternic foloseste voblere tip floting,lasale purtate de curent ,iar cand le recuperezi mulineaza incet,incearca sa ti voblerul cat m ai mult in curent si joaca l usor din varful lansetei.
Acum sa glumim un pic ,daca ai prins toti cleni mari din locul respectiv la pestisor or fi m ai ramas acolo doar astia mici care se antreneaza cu voblerele tale,oricum esti norocos la 300 m de Arges e ceva ,poti sa experimentezi ,sa ne zici si noua daca reusesti sa i prinzi bine si la voblere.
ps..au si ei zile cand sunt m ai mofturosi.
Fir intins!

@siLLe_81..nu stiu cum e Argesul acolo unde pescuiesti tu ,dar daca ai curent puternic foloseste voblere tip floting,lasale purtate de curent ,iar cand le recuperezi mulineaza incet,incearca sa ti voblerul cat m ai mult in curent si joaca l usor din varful lansetei.
Acum sa glumim un pic ,daca ai prins toti cleni mari din locul respectiv la pestisor or fi m ai ramas acolo doar astia mici care se antreneaza cu voblerele tale,oricum esti norocos la 300 m de Arges e ceva ,poti sa experimentezi ,sa ne zici si noua daca reusesti sa i prinzi bine si la voblere.
ps..au si ei zile cand sunt m ai mofturosi.
Fir intins!