Ma bag si eu acum ca nu am mai scris de mult pe aici. Cele mai bune voblere de clean sunt alea in care ai incredere si pe care le pescuiesti cel mai mult. Daca ai un singur vobler, ii acorzi incredere si petreci multe ore pe apa cu el, vei vedea ca e cel mai bun. Nu mai pescuiesc la clean de cativa ani buni dar pentru mine cel putin voblerul cel mai bun era Dorado Magic culoare S sinking 1.8cm. Era primul pe care il scoteam din trusa, prindeam cu el de fiecare data si nu eram curios sa il schimb cu altul, vazand ca in jurul meu nu se prea prindea cu horneturi sau alte voblere. Am strans de-a lungul anilor o multime de voblere de clean..peste 50 din ele sunt INUTILE si scumpe. O gramada de culori de Rapala CD1...nu dati banii pe ele pentru ca nu sunt extraordinare. Ugly, putine culori si in putine locuri merg cum trebuie. Yo zuri la fel. Asa ca am inceput sa imi fac singur voblerele, am prins cu ele, le-am dat pe la prieteni si m-am oprit din bricolaje. Acum pescuiesc mai mult la fly la pastrav, dar cand imi vine cheful de o voblareala o fac cu cea mai mare placere. Ce va pot recomanda, desi o sa dati cu pietre dupa mine pentru ca sunt foarte scumpe.
http://www.microbait.com/eng/eng.php ..o vad la pastrav, doar pe astea vrea sa puna gura......chiar nu am interes sa le fac reclama dar sunt foarte bune, mai ales imitatiile de pupae.
Cat despre snap, agrafa, nod rapala, textile, mono, fluorocarbon...am auzit sute de pareri. Eu folosesc mono de 12 sau 14 cu vartej de 24 (cele mai mici care le-am gasit) si duolock de 000 (gasiti decoy round snap). Imi pun si vartej pentru simplu fapt ca schimb foarte mult voblerele cu rotative. Cine are chef sa lege de 100 de ori voblerele pe zi si sa piarda cativa metrii buni de fir pe sezon ii doar problema lui.