Cele mai prinzatoare voblere de clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
costin_s
veteran
veteran

Re: Cele mai prinzatoare voblere de clean

Mesaj de costin_s » 29 Ian 2014, 18:01

Aham..
Deci vrei sa zici defapt ca are bulan!!! :lol1:

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 31 Ian 2014, 15:38

Se numeste stiinta...si multe ore pe apa ceea ce 99% nu au. Asa ca nasoale multa bafta si succes si anul asta!!! :censored:

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 05 Feb 2014, 10:52

eu la microvoblerele cumparate cu inele despicate le scot, pescuiesc cu agrafe mici nr 0 deci daca scot inelul si bag agrafa mica e cam tot draku ala, nu se dezechilibreaza vobleru :D in plus, agrafa e dintr-o singura sarma si cred ca se misca mai liber vobleru, pe cand inelul e din 2 spire si uneori se intercaleaza chiar 3 la capat deci poate o avea vreun efect minuscul in evolutie :lol: :lol: na ca am scris si teoria inelului si agrafei, merit premiu nobel pt asta :lol1:

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 05 Feb 2014, 21:32

RAFYYY91 scrie:merit premiu nobel pt asta :lol1:
ok!
Imagine

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 06 Feb 2014, 10:30

multumesc celor care m-au sustinut in special lui boistean dar mai ales mie !!! :lol1: no da acuma chiar cred ca depinde daca dai cu agrafa sau nu si daca scoti inelu cand pui agrafa sau dai cu aman2, sau daca pui si agrafa cu vartej e clar, o sa evolueze vobleru ca titanicu :lol: ar trebui sa testez intr-o zi treaba asta

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 06 Feb 2014, 11:00

Eu sint mai risipitor,leg pe direct,cu bucla,sa aiba libertate.Cind schimb voblerul improspatez si capatul firului

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 06 Feb 2014, 11:51

agabi scrie:Eu sint mai risipitor,leg pe direct,cu bucla,sa aiba libertate.Cind schimb voblerul improspatez si capatul firului
:wink: :wink:

RaPpSodIq
senior
senior

Mesaj de RaPpSodIq » 07 Feb 2014, 01:01

Ma bag si eu acum ca nu am mai scris de mult pe aici. Cele mai bune voblere de clean sunt alea in care ai incredere si pe care le pescuiesti cel mai mult. Daca ai un singur vobler, ii acorzi incredere si petreci multe ore pe apa cu el, vei vedea ca e cel mai bun. Nu mai pescuiesc la clean de cativa ani buni dar pentru mine cel putin voblerul cel mai bun era Dorado Magic culoare S sinking 1.8cm. Era primul pe care il scoteam din trusa, prindeam cu el de fiecare data si nu eram curios sa il schimb cu altul, vazand ca in jurul meu nu se prea prindea cu horneturi sau alte voblere. Am strans de-a lungul anilor o multime de voblere de clean..peste 50 din ele sunt INUTILE si scumpe. O gramada de culori de Rapala CD1...nu dati banii pe ele pentru ca nu sunt extraordinare. Ugly, putine culori si in putine locuri merg cum trebuie. Yo zuri la fel. Asa ca am inceput sa imi fac singur voblerele, am prins cu ele, le-am dat pe la prieteni si m-am oprit din bricolaje. Acum pescuiesc mai mult la fly la pastrav, dar cand imi vine cheful de o voblareala o fac cu cea mai mare placere. Ce va pot recomanda, desi o sa dati cu pietre dupa mine pentru ca sunt foarte scumpe.
http://www.microbait.com/eng/eng.php ..o vad la pastrav, doar pe astea vrea sa puna gura......chiar nu am interes sa le fac reclama dar sunt foarte bune, mai ales imitatiile de pupae.
Cat despre snap, agrafa, nod rapala, textile, mono, fluorocarbon...am auzit sute de pareri. Eu folosesc mono de 12 sau 14 cu vartej de 24 (cele mai mici care le-am gasit) si duolock de 000 (gasiti decoy round snap). Imi pun si vartej pentru simplu fapt ca schimb foarte mult voblerele cu rotative. Cine are chef sa lege de 100 de ori voblerele pe zi si sa piarda cativa metrii buni de fir pe sezon ii doar problema lui.
spinning la scobar

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 07 Feb 2014, 10:34

. Cine are chef sa lege de 100 de ori voblerele pe zi si sa piarda cativa metrii buni de fir pe sezon ii doar problema lui.[/quote]

Eu zic ce fac eu,nu fac recomandari...in functie de loc mai folosesc si agrafe mici sau snap-uri

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 07 Feb 2014, 11:05

Salut!

Bun, dar, voblerele trebuie alese şi în funcţie de locul unde pescuieşti, contează şi echipamentul pe care-l foloseşti. Consider că ar trebui evidenţiat un anumit aspect: voblerele micro (sau cum le-o zice), necesită un echipament mai scump, cel puţin pentru râurile mai late.

Cu toate că firul subţire te ajută la lanseu, eu prefer să folosesc ceva mai gros (0.18-0.20) pentru a scădea nr. voblerelor pierdute, mai ales că folosesc cel mai adesea voblere sinking sau SDR.. şi... nu-mi place să prind puiet :headbash:, îl rănesc inutil.

Am prins clean la aprox. 25 cm care mi-a înghiţit un hornet de 3.5 :roll:

Pe bălţi aţi încercat la clean?

Imagine
Fir întins!.
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

Scrie răspuns