Cel mai bun vobler/lingura la clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

voblere si rotative

Mesaj de cristian.ene » 10 Oct 2006, 20:07

Cum la clean am facut o pauza de vreo 5-6 ani de pescuit pe rau(dar am revenit anul asta) cu naluci pot sa spun din amintiri ca cele mai eficiente rotative au fost pentru mine Mepps Aglia (clasic) nr. 1 sau 2 culorile silver, glod sau cupru in functie de limpezimea apei sau luminozitate.
Momentan nu mai folosesc decat voblerele si chiar daca am folosit mai mult Salmo Hornet cu care am si prin mai subtile si eficiente in conditii dificile sunt dupa parea mea Tiny sau Dady care au o vibratie mai naturala. Dar sunt situatii cand voblere Cosma sau Salmo cu o vibratie mai agresiva au prins mai bine. Adica e bine sa ai si unele si altele.
Cele mai misto le-am vazut la Dumitru Roman facute de el si pentru el. Evident au avut rezultate bune la Belis si le si Paco. Din pacate nu sunt de vanzare.

Fata de voblere rotativele pot fi pescuite trasversal mai bine decat voblerele si la viteza mai mica atunci cand celanul nu prea are chef sa urmareasca pe distante mari. IN primavara pe Sabar Florin Zmeu a prins mai bien cu rotative mici cand a folosit o tractiune lenta deoarece apa se racise un pic si cleanul era tare lenes. Chiar dcaa nu am pescuit deloc cu ele anul asta probabil ca la anul o sa am cateva la mine.

mmrazvan
junior
junior

Mesaj de mmrazvan » 10 Oct 2006, 22:40

Azi am avut o zi interesanta la clean pe Somes. In primul rand, toata lumea zicea ca la rapitor nu merge de loc in ultima vreme. Am ales un loc mai greu accesibil, langa un picior de pod unde mai sta apa putin, si trebuie asa treci prin apa pana acolo. La prima aruncare, cu un vobler Cozma, cu barbeta in S, am si prins unul. Langa mine, un prieten, care era la a doua lui zi de pescuit, dadea la blinker Mepps auriu de 0, insa nimic. Mai prind unul, tot la Cozma. Apoi nimic. Schimb, un alt Cozma, dar verde. Inca unul. Prietenul meu zice sa ii imprumut si lui unul. I-am dat un Rapala floating, tot verde. In sista, insista, pana la urma prinde 2 cleni frumosi. (si e incepator). Mai incerc la blinker insa nimic. Un alt Rapala, floating, micut si inca un clean. La fel de mic. L-am aruncat inapoi in apa pt la anu. Mai incerc si maine.

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 11 Oct 2006, 03:35

...este vorba despre betele pe care le-ati adus si la oradea la Piati la magazin pe malul crisului...???...ca daca da ...atunci sunt tapene...!!!..

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 11 Oct 2006, 03:41

...Tot felul de voblere si de lingurite...Dar de la rapala cam putine modele...nu foloseste nimeni asa ceva..??...?..un count down de 5 cm culoare (v)..vampir...sau ssr de 5 cm culoare p...

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 13 Oct 2006, 19:39

Imi cer scuze ca sunt un pic off topic, dar am o intrebare legata de clean.
Ultimele 4 partide de pescuit, clenii mi-au facut urmatoarea figura: au urmarit naluca pana in mal, apoi s-au intors si au plecat. Am mai patit asa ceva dar cu clenisori mici, dar in cazul de fata este vorba de bucati peste 500gr.
Am incercat sa alternez viteza de recuperare, am incercat cu tot ce se poate numi naluca, nalucile prea mari nu au prezentat interes, am pus inaintas de fluorocarbon, am dat si cu fir de 0,10 dar nimic.
Cel mai straniu este ca la unele naluci au avut interes si au urmarit naluca la fiecare lansare iar la altele nici nu s-au aratat, in concluzie interes exista.
Ce vreau sa intreb este:
De ce nu am avut nici macar un atac?
Ce ar trebui sa fac ca sa declansez un atac?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Oct 2006, 11:26

asa am avut urmariri la vobler...cum am pus o rotativa mica,au si dat in ea.aveau nevoie de un stimulent excitant,vibratie...
sunt cazuri cand nu e vorba de hranire,pur si simplu efectul de "turma" ii face sa urmareasca din curiozitate tot ce trece.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 14 Oct 2006, 17:39

@adiwolf,

Din pacate nu stiu ce s-a intamplat ca raspunsul meu nu a aparut si abia acum am realizat aceasta.

Gresesti cand spui ca eu pescuiesc cu jig-uri mai grele decat cu ce pescuiti voi.De multe ori sunt nevoit cand pestele e la suprafata sa pescuiesc cu jig-uri de 1/32oz.(0,9g.) sau 1/16oz.(1,8g.) daca pestele nu e mofturos ,ca daca e pescuiesc si cu jig-uri de 1/64oz.(0,44g.) Nu intotdeauna folosesc plumb suplimentar pe fir ,folosesc doar cand pestele e la fund sau intre ape departe de mal.

Am mai spus pe acest forum ca nu am probleme aruncand aceste jig-uri mici cu FIRELINE de 4lb. si cu betele mele de cca.3,5m. facute pe blank-uri fly ALL STAR TITANIUM DE 9' W5 +EXTENSIE.
Si cu aceste bete pot arunca pana la 20g. si au o rezerva mare de putere putand prinde cu fir subtire ,datorita actiunii lor semiparabolice si a mulinetei cu frana f. fina pesti de peste 20kg.

Tu stii cum se poate arunca si cat de departe cu FIRELINE DE 4LB.ca si tu pescuiesti cu asa ceva si daca nu crezi intreaba-l pe DADY caruia i-am facut cadou un blank titanium ca al meu si pe care si-a facut bat de spinning(dar pe care din pacate nu-l mai are ca vazand cat de bun e un prieten de-al lui italian ,concurent de stationar i l-a
"confiscat")cam cum putea arunca cu acel bat cu FIRELINE de 4lb.si daca putea arunca naluci in jur de 1g.

Normal ca daca ai un bat prea tare nu vei putea arunca naluci usoare ,ai nevoie de un bat mai flexibil ce se poate incarca si cu naluci usoare.

Referitor la ruperea forfacului ,e normal sa se rupa el nu FIRELINE,dar nu cu un peste (ca doar mulineta trebuie sa fie reglata la rezistenta forfacului) ci cand se agata in agatatori.

Imi pare rau ca in primul rand datorita pretului ridicat,nu puteti avea acces asa de usor ca mine la bete de f. buna calitate si ca trebuie sa va chinuiti cu ce aveti.Stiu si eu asta ca atunci cand eram acasa faceam o gramada de improvizatii cu bete proaste ca sa pot face cat de cat fata in concursuri.Trist dar real....
Dar si aici nu gasesti intotdeauna ce ai vrea,de aceea mi-am facut singur betele cu care pescuiesc majoritatea timpului,fiind mult mai bune decat ce am gasit in magazinele de pescuit,pt. felul cum pescuiesc eu.

Jean Scurtu

Scrie răspuns