Cel mai bun vobler/lingura la clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 22 Sep 2006, 14:30

Eu vorbeam in general.Am pescuit mult in vara asta pe Crisul Alb unde apa este mica si in caz de agatatura poti sa te deplasezi prin apa(max 1 m,cu exceptia unor gropi) si sa iti scoti naluca. :D .Deci un fir mai gros de 0.16 in cazul meu nu se justifica.
C&R, please!

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 22 Sep 2006, 15:00

Am fost odata la Bicaz, prin 1999, am prins mult biban pana in 500 grame si un pastrav de cca 800 grame. Pe vremea aia dadeam la rotative, pastravul l-am prins la o rotativa mepps din aia cu paleta cu o forma mai ciudata, ca o aripa de insecta si cu un smoc de pene in ancora, nu mai stiu cum ii zice. Am incercat atunci mai multe rotative si la celelalte cred ca nici nu apuca pastravul sa le vada ca erau bibanii pe ea, doar cu cea descrisa mai sus am reusit sa iau un pastrav.

alexandru varga
utilizator constant
utilizator constant

voblere sau rotative la clean

Mesaj de alexandru varga » 22 Sep 2006, 18:36

anul acesta am prins clean,la vobler salmo hornet si minow,rotative vibrax nr.1 si dam nr.1 fir intins

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 22 Sep 2006, 18:57

Adi_ scrie:noi vorbeam de lacul Izvorul Muntelui. Acolo nu sunt avati, iar de un pastrav big mamma, nu cred ca are noroc :D :P
anul asta am prins un avatel de 100g, pe bicaz+mrenuta de 100-150g :P ma mir cum de a ajuns aici, ca bibanul rupe tot!!!

Adrien
junior
junior

clean

Mesaj de Adrien » 22 Sep 2006, 19:48

Am inceput cu rotative, in general meps si au mers. Am trecut apoi la voblere cozma, care au mers si mai bine. Am descoperit apoi pescuitul la musca artificiala care m-a cucerit. 2 ani aproape ca n-am mai dat cu voblerul. Pescuitul la musca e spectaculos si se prinde mult....dar si multi mici. Apoi am revenit la vobler si am dat cu salmo. Am prins binisor, dar le-am pierdut pe toate, n-am avut de unde sa iau altele la un moment dat, si scotocind prin cutia mea cu tinichele si plasticuri am redescoperit Cozma. Voblerele astea chiar merg. In concluzie mie imi plac Salmo si Cozma. Prind clean, dar si pastrav. Ceva insa e esential, poate chiar mai important decat voblerul cu care dai. Si anume sa ai incredere in el. Asta poate transforma uneori un no name in arma letala.
Fir intins :)

Michael
Moderator
Moderator

Re: clean

Mesaj de Michael » 22 Sep 2006, 20:27

Adrien scrie:Ceva insa e esential, poate chiar mai important decat voblerul cu care dai. Si anume sa ai incredere in el. Asta poate transforma uneori un no name in arma letala.
Fir intins :)
corect !!! :wink:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Petru B.GD.N
senior
senior

Re: clean

Mesaj de Petru B.GD.N » 22 Sep 2006, 22:37

Ceva insa e esential, poate chiar mai important decat voblerul cu care dai. Si anume sa ai incredere in el. Asta poate transforma uneori un no name in arma letala.
Fir intins :)[/quote]
:) ,frumos spus adrien.
Acum sa lasam dulcegariile pt neveste. Azi am fost pe Lapus (aproape numai pe raul asta merg): apa limpede precum cristalul, putin vant, cleni multi, insa sporul de prins a fost execrabil, pur si simplu nu baga in seama voblerul (Cozma C1, X-Zone, Dam Effzett Nature 3D) + rotative (DAM-uri, Mepps-uri, etc), in concluzie: 2 bucati de azi dimineata de la 8 pana la 18. Veneau dupa naluca si apoi faceau cale intoarsa. La un moment dat l-am vazut pe un tip in timpul unui drill, ma apropii de el si il vad ca scoate un clean peste kil. Plec mai departe. Dupa vreo 2-3 ore, ma intalnesc iar cu tipul ala, mai prinsese inca vreo 3-4 bucati frumoase. Se vaita ca a mers f greu cleanul azi (eu stiam cel mai bine). Mi-a aratat montura: o rotativa dam effzett, care avea in loc de ancora un vartej cu agrafa, iar de aceasta din urma prins un vobler de 3 cm fara barbeta.
Merg mai departe si imi aduc aminte ca am in trusa o rotativa fara ancora (prima mea rotativa, veche de vreo 10 ani) si am facut si eu montura, rezultatul: un atac de la un animal de clean ratat, iar un altul fructificat.
Ce stiti despre montura asta? Va da rezultate? O folositi des? Descrieti modul in care o faceti.
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 22 Sep 2006, 22:40

desi nu pescuiesc f des la avat, cand am ocazia, pun 2 rotative una dupa alta una usoara in fata si alta grea in coada...se pare ca produce vibratia unui card de pestisori :)

sotto
junior
junior

Mesaj de sotto » 23 Sep 2006, 15:38

Am vazut asha ceva in trusa unui prieten. El e vechi in ale spiningului shi a calatorit mult prin alte tari, ocazii cu care shi-a completat trusele din tot felu de locuri. Ce am vazut la el era o naluca italiana ceva in genul rotativa+lest+vobler+ancora. Nu am intrebat ce rezultate a avut cu ea dar o sa-l intreb mai multe detalii. Fire intinse!!!

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 24 Sep 2006, 10:38

taicanoe scrie:voblere
salmo hornet
cozma 3,5
rotative
blue fox - 0 , 1, 2 , cupru, nikel, gold
pescuite doar pe rau
ultima pescuiala ... la stiuca ... echipament de stiuca ... textil 15lb + lider PikeMono - vobler Salmo Bullhead HBD au intrat vreo 5 cleni ... din care doi mai rasariti si trei micuti (intre 300 - 500gr.) am schimbat mai multe ... hornet, cozma, rotative ... doar la bullhead au intrat ... stiuka n-am gasit-o :lol: -
S'altare și bunăstare !

Scrie răspuns