Cel mai bun vobler/lingura la clean
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- Petru B.GD.N
- senior
da,am luat primul meu clean la wobler facut de mine ,o imitatie de salmo hornet,dar l-am facut alb cu cap rosu.Vega scrie:saptamana asta va mers bine la clean?
dupa ce am luat primul clean am mai avut doua atacuri si dupa aia am pierdut woblerul

- Petru B.GD.N
- senior
pai la inceput faceam nodul Bloodknot,dar am constatat ca se poate desface usor(e vorba de textil PP 10lb si floroclear Pline de 10lb) si am trecut la nodul Albright,un nod super rezistentnu se poate desface,insa nu stiu ce se intampla ca se rupe lederul de la nod dupa mai multe aruncari.sotto scrie:Ce fel de nod faci ? Ca shi mie mi s-a intamplat de cateva ori sa pierd naluca din cauza nodului respectiv. Poate ai niste idei mai bunes-a rupt lederul de la nodul cu textil
am pierdut deja 2woblere si 3lingurite din cauza asta asa ca o sa-mi revizuiesc clar nodurile si stilul de pescuit(l-a inceput am zis ca a fost o intamplare,a doua oara am zis ca gresesc eu la nod,dar deja sunt prea multe).
am incercat si nodul Uni to Uni,dar acelasi lucru se intampla,am impresia ca textilul pur si simplu sugruma monoul si il taie.

@ vega
mersi pt felicitari,o sa incerc sa postez in galerie woblerele
sigur ca o sa fie mai bine,ca acuma stiu cam ce vrea domnul clean(bine ,de stiut nu stiu doar banuiesc si intuiesc ca nu cred sa fie cineva care stie

Albright With A Lock
am ajuns la concluzia ca nodul Albright are nevoie si de acest Lock.
@adiwolf:daca folosesti mono ca leader,treci pe fluoro,daca folosesti fluoro si-l taie textilul,schimba-l,treci pe alt fluoro,Seaguar de exemplu.
@adiwolf:daca folosesti mono ca leader,treci pe fluoro,daca folosesti fluoro si-l taie textilul,schimba-l,treci pe alt fluoro,Seaguar de exemplu.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
michael,exact asa fac nodul ,dupa indicatiile PP,iar de folosit ca leder,folosesc Pline fluorocarbon http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... 00394&rid=Michael scrie:Albright With A Lock
cu acest leder am luat si stiuca si nu am avut probleme,insa la nod chiar nu stiu ce sa mai fac.o sa incerc sa fac nodul invers,adica sa bobinez cu leder si sa fac nod de siguranta pe leder(innainte faceam invers,matisam cu textil) sa vedem ce se intampla si asa.
Probabil va trebui sa folosesti un leader mai gros ca fiind fluorocarbon,tot se vede mai putin ca un mono sau textil(grosimea o stabilesti tu prin incercari astfel incat sa se rupa firul fluorocarbon nu textilul).
Eu folosesc un singur fel de nod si nu am probleme,am mai explicat ca de o bucla facuta pe firul textil cu nod dublu(nodul chirurgului) atasez leader-ul folosind nodul TRILENE si nu ma pot plange, am scos pesti destul de mari,daca peste 20kg. e mare, la un textil de 1,8kg. rezistenta.
Nu inteleg de ce la mine merge si la voi nu;cu leader de 0,9kg. PLINE FLOROCLEAR am prins un paddle xxx de peste 15kg.fara folosirea minciogului ,peste ce poate fii vazut la galeria foto.
Poate fluorocarbonul folosit de mine,SEAGUAR CARBON PRO sau XPS FLOUROCARBON de la BASS PRO e mai bun.....sau poate eu nu pescuiesc cu parul ,vorba unuia.
Jean Scurtu
Eu folosesc un singur fel de nod si nu am probleme,am mai explicat ca de o bucla facuta pe firul textil cu nod dublu(nodul chirurgului) atasez leader-ul folosind nodul TRILENE si nu ma pot plange, am scos pesti destul de mari,daca peste 20kg. e mare, la un textil de 1,8kg. rezistenta.
Nu inteleg de ce la mine merge si la voi nu;cu leader de 0,9kg. PLINE FLOROCLEAR am prins un paddle xxx de peste 15kg.fara folosirea minciogului ,peste ce poate fii vazut la galeria foto.
Poate fluorocarbonul folosit de mine,SEAGUAR CARBON PRO sau XPS FLOUROCARBON de la BASS PRO e mai bun.....sau poate eu nu pescuiesc cu parul ,vorba unuia.
Jean Scurtu
si eu dupa mai multe incercari am ajuns la concluzia ca mai bine bobinez leaderul pe textil(desi e mai anevoiasa treaba)dar dupa ce strang nodul,fac acel Lock tot din textil.In caz de agatatura ruptura intervine la nodul de la naluca,deci nodul de legatura intre cele 2 fire e ok.adiwolf scrie:...o sa incerc sa fac nodul invers,adica sa bobinez cu leder si sa fac nod de siguranta pe leder(innainte faceam invers,matisam cu textil) sa vedem ce se intampla si asa.
folosesc textil Power Pro de 15lbs+leader Seaguar de 20lbs.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Re: clean
subscriu > eu prind cu un balzer de doi bani din plastic care inoata ca naiba da nu stiu ce are dar prinde[/quote]Voblerele astea chiar merg. In concluzie mie imi plac Salmo si Cozma. Prind clean, dar si pastrav. Ceva insa e esential, poate chiar mai important decat voblerul cu care dai. Si anume sa ai incredere in el. Asta poate transforma uneori un no name in arma letala.
Fir intins
the angler is catching xxx, not by the lure