ce se intampla cu salaii?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 29 Noi 2011, 22:32

Braconierii "moare" "da" foame in curand :twisted:
Urasc atarnatorii!

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 05 Ian 2012, 20:39

Bine ar fi sa se rareasca randurile braconierilor dar dupa cate am vazut eu se adapteaza, nu mai baga plase de suprafata, acum folosesc plase care stau pe fundul apei si aici ma refer la adancimi de 15-20 de m(in fata barajului la intrare in grupuri).

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 05 Ian 2012, 20:59

stiti cei tare?ca pe unde citesc,indiferent de subiect,pana la urma se ajunge la urmatorul final scris(reflecta realitatea)....peste tot,da peste tot se braconeaza ...

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 05 Ian 2012, 21:02

Hotia si prostia n-o sa moara la noi niciodata(asta e valabil in toate domeniile in Romania nu numai in pescuit).

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Ian 2012, 21:07

danstiucaru scrie:stiti cei tare?ca pe unde citesc,indiferent de subiect,pana la urma se ajunge la urmatorul final scris(reflecta realitatea)....peste tot,da peste tot se braconeaza ...
Pai ce nu e logic? Nu vezi ca la fel peste tot ,da peste tot se fura? :lol: :lol: :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 05 Ian 2012, 21:32

La fel am patit si eu cu o balta de suflet din care extrageam numai bucati frumoase, pana acum 2 sezoane cand am vazut ca proprietarii baltii o navodeau la greu dar se jurau si el si paznicii ca nu se atinge de salau, automat au urmat niste partide slabe cu 2-3 strapazani care credeam eu ca au scapat de navod si de atunci i-am pus cruce baltii!!! Pana toamna aceasta am zis sa mai fac o partida pe acea balta dupa 2 ani ulterior afland ca s-a navodit la greu, balta nu are agataturi deci nu avea unde sa se ascunda de navoade pestele!!! Desi m-am dus cu moralul la pamant am reusit sa extrag exact ca in vremurile bune salai frumosi si si chiar am reusit sa scap 2 bucati capitale!!!

Nu demult stateam de vorba cu mai multi pescari experimentati si imi spuneau ca sunt ani in care pestele mananca de zici ca e cea mai tare balta, iar anul sau urmatorii 2 ani zici ca nu a fost niciodata peste acolo!!! Vorbeam cu ei pentru ca patisem pe raul Arges un astfel de scenariu unde am avut niste partide dementiale mai ales noaptea si dimineata, iar in urmatorii ani nu am mai gasit salaul pe raul Arges!!!

Durerea mea cea mai mare este ca peste de pe Dunare nu poate sa urce pe raul Arges din cauza ca tot ****,detergentii,hartia igienica etc din Bucuresti se scurge in Arges in dreptul localitatii Budesti prin intermediul raului Dambovita, asta face ca Bucurestiul sa fie singura capitala europeana fara o statie de epurare moderna, desi s-a construit una inca nu e data in folosinta, imaginati-va ca am avea peste in Arges exact ca pe marile rauri, si probabil multi dintre noi stiu ce zone superbe de salau sunt pe Arges de la Oltenita in sus numai ca apa este maro :(

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 06 Ian 2012, 12:20

am prins anul trecut in primavara salau pana in 1,2kg la gume si la voblere(chiar la cosma ,vobler de pe vremea lui mihai viteazu :D )ce foloseam tipic de salau era un fir de 0.10,dar stiti de ce prindeam(si erau si de 4kg in balta aia)?ptr ca este o incinta privata,unde nu intra nimenea si balta nu avea mai mult de 25m latime si vreo 40 si maxim 1,50m adancime, avea si clean fain si caras.balta este pe cursul unui raulet mic,sia facut diguri si 3 balti una dupa alata,cea din mijloc are si 3m adancime,dar asta unde ne lasa pe noi era un"pisat"de balta si mutam salai in aia mare de langa
ma scuzati de "limba lunga "dar asta inseamna sa nu se braconeze si culmea,nu stie sa fi bagat el acolo salau,deci sa populat pe cai naturale
asta in timp ce sub baraje,pe olt...................si noaptea la ora 2 erau 30 de pescari

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 06 Feb 2012, 20:20

2011 a fost un an prost pentru cei ce cautau salau pe Dunare(cel putin amonte de Portile de Fier)... dar in unele zone s-a "spinningarit" cu zecile de kg si nici vorba de C&R(toamna prin zona Bazias).

Avand in vedere precipitatiile din ultimul timp, presimt un an mai bun.

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 06 Feb 2012, 20:58

danstiucaru scrie:stiti cei tare?ca pe unde citesc,indiferent de subiect,pana la urma se ajunge la urmatorul final scris(reflecta realitatea)....peste tot,da peste tot se braconeaza ...
Da, asa este!!
Cine sa-i opreasca si de ce ar face asta?
Toti sunt pusi pe capatuiala, atat.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 06 Feb 2012, 21:41

pe Olt se prind doar pestii strecurati prin plase,
anul asta probabil si mai mici si mai rari

Scrie răspuns