pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
georges
- utilizator constant

-
Salutare, ieri mi-am luat in sfarsit permisul !!! Ce fericire.
Am mers pe Budeasa pe la ora 12 ( stiu stiu..tarziu.. ) era innorat, incepuse sa picure. Am aruncat de cateva ori cu niste oscilante Berti, practica de incepator..lansari , recuperari.. apa limpede, dar eram pe barajul mare spre coada.A inceput ploaia si am renuntat iar inainte sa plec am incercat sa scot un ghinionist care nu se uitase bine cand intorcea masina si a intrat cu o roata intr-un sant. Nu am putut si am plecat. Am revenit spre seara pe la 18 pe baraj, batea vantul, valuri.. jos la stavilare am tras o plimbare , dadeau unii la stiuca dar nimic..m-am dus tot pe barajul mare. Apa tulbure evident, dar erau si locuri cu apa limpede.. Iarasi ceva joaca cu oscilantele prin apa.
Eeeee si unde voiam sa ajung

Prima partida de pescuit , prima pierdere

O oscilanta Berti Crazy, lasata in coronamentul unui salcam

Sa zicem ca a fost de vina vantul

-
dorulet radu
- junior

-
va spun o metoda pe care am citit-o undeva shi pe care am folosit-o mult mai tarziu, cand am agatat un vovler de suflet. O bucată de sarma groasa de 4mm shi lunga de mai bine de juma de metru o adunati in spirale neregulate pe un par sau teavă de cam 8-10 cm. pe la un capăt de spitală o introduceti pe linia de pesciut la capătul careia se află năluca agatată apoi legati inelul de sârmă cu o sfoară suficient de rezistentă. ridicaţi varful lansetei cat se poate de sus si dati drumul la inelul de sarmă sa coboare ca un teleferic. jucaţi linia si din cand in cand incercati sfoara sa vedeti daca inelul sa agătat in naluca. cand s-a prins trageti de sfoara si recuperati năluca. merge vă spun sigur. eu mi-am scos nălucile dat am scos şi crengi, fier beton plase vechi şi chiloţi de pe fund odată cu nălucile. apropo. am scos şi un copac. l-am agatat dar nu l-am putut trage la mal aşa ca m-am dus cu barca la el si ajutat de un localnic l-am târât aproape de mal unde al cules ce se agăţase din el. eu am luat ce era mai răsărit, restul lasand pentru tanarul riveran care ma ajutase.
-
dorulet radu
- junior

-
era vobler ala padon. am gresit.
dar sa vă spun altceva. pentru cei care dau la dandineta iarna. are cineva idee cum evoluează în apă, pe verticala, un Nokia 3310. l-a scăpat un prieten pescar în iarna asta shi ne gandeam dacă în evolutia sa de vo 4m pana la fund a atras vo cracalina. era tare suparat amicul dupa aia, probabil a auzit ca acumulatorii sunt tare poluanti
-
Michael
- Moderator

am incercat su teava cum spui tu,dar cate metode n-am incercat....teava aluneca greu pe linie fiind suprafata de frecare mare si daca firul e subtire,teava e grea si face burta,la un moment dat nu mai aluneca spre naluca.Ultima varianta,care merge multumitor este cu un inel de chei bine finisat/cromat(ca sa alunece bine pe fir) de care atarna vreo 4 bucati de lantz usor de vreo 15 cm/bucata.Si asa ai sanse de a recupera naluca pana in 5-7 m de la mal,trebuie sa ai totusi un unghi de cadere,daca e in larg poti sa uiti.Sanse de recuperare ai la voblere,care au 2-3 ancore,sanse mai putine la linguri si sanse aproape 0 la plastice,jigul avand carlig simplu.
PS: cel mai important lucru este sa faci teste pana afli greutatea ideala a recuperatorului,in loc de sfoara recomand un mono de 0.50,conteaza si asta in alunecarea recuperatorului pe fir.
-
taicanoe
- veteran

-
Pai caut-o acum ... poate o prinzi pe aia cu telefonul in burta
Poate se descopera o noua specie de stiuka ... stiuka-Nokia
scuze ... stiu ca nu e de ras ... dar ...se mai intampla.
Daca va consoleaza cu ceva ... am pierdut o lingura, doua voblere si am calcat pe bat si l-am rupt cand am plantat al trei-lea vobler la 5 metri in varful unui pom de pe malulu celalalt al raului ... dupa care m-am linistit - am adunat ce a mai ramas si am plecat acasa ... pe drum am facut pana

rezultat = mult timp pierdut si minus 1.5 milioane.
S'altare și bunăstare !
-
bogdank
- veteran

-
Am mai "donat" si eu un vobler, Yo-zuri

Intr-o salcie aplecata asupra apei. Nu m-am invatat minte. Am avut snap de la Rapala, fir Tuf 0,20. S-a desfacut snap-ul la partea dinspre virtej. Si cum prostia nu se vindeca, la 10 min. iar dau intr-o salcie aplecata deasupra apei, vintul imi sufla voblerul in craci, trag cit trag si pina la urma cu un gaf si cu batul unui prieten recuperez voblerul. Ca sa vezi: snap-ul Rapala era deja desfacut, la partea dinspre virtej. Ciudat

-
dorulet radu
- junior

-
bingo
cu lantul, cu veriga, cu carabiniera de la centura de siguranţă am tot încercat, dar cu sârma rasucita a dat cele mai bune rezultate. acum greutatea dezagătătorului o stabiliti singuri prin teste. ai dreptate, daca nu ai unghi de cădere şi mai e şi curent de apă e mai greu. da chiar daca esti în barca nu cred că te scufunzi în apă pentru a dezgăta năluca. e adevărat că la plastice nu prea merge insă la astea nici nu ma complic pentru ca am tot timpul la mine o traista plină.
cat despre [b]stiuka nokia[/b] e chiar de ras, ca nu era telefonul meu iar amicul pagubit e faimos pentru zgarcenie. am spus ca un prieten a patit asta. i-a trecut repede pt. ca, nu stiu daca din copca aia sau din alta alaturata, a scos, nu dupa mult timp, una de aproape cinci kile. martor io. zicea că e trofeul lui. a purtat-o doua zile prin oras s-o arate la colegi shi prieteni. noroc ca era frig shi nu s-a imputit pestele. e pescar cu state vechi shi peste prins cat nu ar prinde altii în doua vieti.
-
dorulet radu
- junior

-
solutia data de mine era pentru agatatorile de sub apa, nu de deasupra ei.
pentru copaci folositi catararea shi o maceta pentru taiat craca respectiva, nu de sub picioare. numai ca, daca recidivati, o sa lasati copacii fara craci. faza cu copacul am patit-o shi eu de multe ori. daca năluca a trecut de craca am tăiat firul să cadă dincolo pt ca, daca trageam o agatam sigur în copac. daca e agatata folositi metodele de mai sus.
cea mai tare fază de acest tip a fost intr-o vara acu nu mai stiu cati ani, pe o insula de la întalnirea prutului mort cu albia noua - cei care stiu locul vor intelege mai usor . am descoperit eu un loc unde tragea salaul la oscilanta. da la oscilanta nu la plastiK. si aruncam cumva incomod dupa niste crengi. la trei aruncari reuseam una. cand ma-m dus la bac, unde-mi erau familia si prietenii, s-au mirat toti cum am prins eu salai in copac, pentru ca ei m-au vazut tot timpul catarandu-mă. am mai incercat dupa aceea locul dar nu a mai mers.
-
Leba
- veteran

-