cate scule pierd/partida
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
pai la ultima partida am pierdut o lingurita veche (nu stiu marca) primita de la cineva din elvetia, una bucata vobler, 4 palstice cu tot cu jig si in plus in incercarea de a salva linura agatata la 3 metri de mal am pasit pe dalele ude si am alunecat, facand o baie de toata frumusetea pe la 10 dimineata + juliturile de rigoare. Noroc ca nu am avut cizmele sold in picioare ca cine stie daca mai ieseam
Asa ca dupa o ora am incheiat partida si am luat-o incet, regulametar spre casa cu 50km/ora ca dracu stia ce o sa se mai putea inampla 

Da betele TRABUCCO EXXON TARGET sunt bete ca sa prinzi pesti mari,dar nu ca sa-i ridici pe sus.Nu am fost atent,Claudiu a ridicat mai multi pesti cu batul ,dar la un moment dat varful a cedat(eu am dat aproximativ o greutate,nu am fost atent poate atunci el scotea doi sea trout si poate era peste 0,5kg.)Mugurstefan scrie:nea Jane, nu poti ridica cu Trabucco Exxon Target pesti mai mari de 0.25KG ???Jean Scurtu scrie: Claudiu in graba sa prinda cat mai multi sea trout si-a rupt batul nefolosind minciocul,gandindu-se ca batul lui telescopic TRABUCCO EXXON TARGET 450 (4.5m.)STRIKE 50 (10-50g.)desi e construit pt . a arunca maxim 50g.poate ridica pe sus si pesti de peste 250g.
Jean Scurtu![]()
![]()
Pai pentru ce e facut , pentru concurs la obleti?
Bine ca ne-ai avertizat !
Eu Am Trabbucco Stratus Agressor , dar mai mari de 2,5 KG nu am scos inca pesti cu el.. si pe aia nu in bat!
Si Pe sait italienii spun ca e pentru pesti mari!
Pana al urma , cred ca mai trebuie sa-mi iau un bat !
:roll,:
Credeam ca orice pescar stie ca niciodata nu ridici un peste mare din apa cu batul fara a folosii minciogul sau gafa ci eventual doar capul ,ca nu toata greutatea lui sa solicite batul .Trebuie profitat de ceea ce se cheama "Legea lui Arhimede",referitoare la un corp scufundat intr-un lichid.
De ce crezi ca pe bat scrie o dimensiune maxima a nalucii (sau greutatii) ce poate fii aruncata cu un bat.De cele mai multe ori poti depasii destul de mult aceasta greutate,merge o data,de doua ori sau de mai multe ori,dar mai devreme sau mai tarziu batul cedeaza .Iar daca ridicand o greutate mai mare decat cea inscrisa pe bat mai tii si batul aproape de verticala (cum a facut Claudiu) ruperea varfului se produce la prima ridicare sau dupa mai multe ridicari de acest fel.
Fii linistit,betele TRABUCCO sunt bune(cel putin cele pe care le am eu)si eu sunt f. multumit de ele.
Jean Scurtu
Parerea mea:
Dati fuga prin talcioace sa va procurati bete din fibra de sticla, ca alea nu se rup ca cele de carbon, si sunt mai ieftine. Cel putin pana se invata faptul ca pestele nu se ridica pe mal cu batul tinut la verticala, ci printr-o miscare continua, si putin in lateral. Sunt chestii care nu pot fi explicate prin cuvinte. Oricum, cele din fibra de sticla sunt mai "reliable".
Dati fuga prin talcioace sa va procurati bete din fibra de sticla, ca alea nu se rup ca cele de carbon, si sunt mai ieftine. Cel putin pana se invata faptul ca pestele nu se ridica pe mal cu batul tinut la verticala, ci printr-o miscare continua, si putin in lateral. Sunt chestii care nu pot fi explicate prin cuvinte. Oricum, cele din fibra de sticla sunt mai "reliable".
Eu folosesc S-Force River Trout 0.18 si sunt multumit de el.Ca sa-ti dau o idee despre taria firului...mi-a rupt lanseta de carbondr.pike scrie:...nu ma folosesc fir mono de la Trabucco never. Nu vreau sa para antireclama, dar m-am ingorzit cat de prost e...

Michael va recomanda Regulamentul forumului
Am si eu o Germina de 1.80 m si ma impac foarte bine cu ea... Are o actiune de pana la 15 grame si vreo suta de aniremusnico scrie:Parerea mea:

Si eu tot la fibra mea de sticla m-am intors,e usoara,rezistenta si pe deasupra a fost batul meu norocos timp de multi ani.La ce sa mai pescuiesc cu carbon,sa-mi fie frica in permanenta ca va pocni ca un plastic ordinar? 

Am si eu un Shakespearae telescop, primit acuma 15 ani, valora foarte mult atunci, dar copil fiind l-am cam distrus n-am stiut sa am grija de el. Oricum nu am mai pus mana pe vreo lanseta care sa-mi placa la fel de mult. Chiar si acuma cand mi-am laut un bat de carbon foarte usor si mic parca totusi nu se compara. poate fi si obisnuita, dar batul vechi era si usor si foarte elastic, arunca bine nalucile. Poate ca e mai grea decat carbonul dar in nici un caz incomoda si e chiar grozava. 

Eeee,dupa ce am pus mana pe un carbon tzeapan,cred ca tot la carbon raman si eu,acum astept sa vina moshu