cate scule pierd/partida

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Oct 2005, 12:52

pai nu destul pierzi ca agati, ca se dezgatza pestele, etc? de ce sa mai pierzi pt. ca n-ai pus struna?
andrei, ce zici tu merge, odata , de doua ori, dar cand e deja obisnuinta, atunci trebuie sa pui struna.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 20 Oct 2005, 19:59

probabil ca am avut noroc pana acum,nu folosesc struna niciodata,am luat destule stiuci,nu mi-a taiat niciuna.asa ca...ar cam fi timpul :lol:
adevarul e ca folosesc naluci destul de mari,deci nu apuca sa le inghita.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 21 Oct 2005, 01:59

Am avut kiar destul de multe partide anu asta. Deci dupa ce imi taia incercam sa dau si dupa cumatra, dar atat a fo... Deci nu mai avea sens sa continui cu struna. Dac tie ti se pare placut sa dai cu struna sila clean, aia e treaba ta. K mai pierd scule, asta e partea a doua. Din ce ar mai trai comerciantii, daca noi nu am pierde pe scule, indiferent de felul in care s-au dus. Nu !?!
Daca dau dupa avat, dupa avat sa dau. Nu mi se pare normal sa dau dupa avat cu struna numa k s-ar putea sa-mi intre stiuca. Daca intra asta e, daca imi taie ghinion. Mi-a facut-o! Ce sa-i mai fac. Cate-odata mai tre sa castige si pestii.
E primu an in care mi s-a intamplat de atatea ori. Pana acu in alti ani mi-a taiat una singura, la shad, k dadeam ff sigur pe mine fara struna.....
Am mai prins si stiuca de cam 1,5kg la vobler de 3cm sau rotativa 00 sau alte kestii de genu, dar nu mi-a taiat niciodata pana acu unu sau doi ani. Dar anu asta si-a cam facut de cap.... Da ii vin eu de hac in sezonu acesta, pan nu incepe prohibitia la cumatra.....bla bla...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Oct 2005, 07:36

pai sti de ce Andrei? Pt. ca anul asta ai facut super voblere care ii placeau doamnei stiuca :wink:
in rest... fiecare cu stilul lui. Aici ne spunem parerile, nu ni le impunem :wink: :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 21 Oct 2005, 07:39

poti sa-ti spui in sinea ta k dai in avat sau clean si sa intre totusi cucoana.
si atunci ai mari sanse sa te frigi.
si dak te frigi o data, de 2 ori... :(
incepi sa cauti strune cat mai sensibile si finute... k sa nu taie cumatra adevarule k pana nu te arzi... :) :?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 21 Oct 2005, 08:28

Cineva mi-a spus odata ca a vazut la o televiziune straina o partida de pescuit la crap. Pescarul folosea fir f. subtire. Intrebat fiind de ce face asta, in conditiile in care avea toate sansele sa i se rupa firul cu crapii mari de acolo, pescarul a raspuns ca in acest fel el doreste sa lase si pestelui o sansa ...
Sportivitate curata, nu-i asa?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Oct 2005, 08:33

nu cred ca in asta consta sportivitatea.
daca la un meci de fotbal, o echipa ar juca cu adidasi normali, fara crampoane, asta s-ar considera sportivitate? ca ar da o sansa in plus celeilalte echipe? nu cred...
la pescuit, sportivitatea consta in modul de capturare al pestelui, in cantitatea si marimea pestilor retinuti, si asa mai departe. asta este parerea mea...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Oct 2005, 08:36

Paul scrie:
Adi_ scrie:Paul, legat de ce zici tu, uite aici , baietii de la salmo vorbesc despre struna facuta din fluorodcarbon super-gros. O fi acelasi lucru cu ce ai vazut tu?
Da, cam seamana.... Am sa ma uit pe plic sa vad mai exact...
Oricum, e un nailon destul de gros (de vreo 2 mm) cu un factor de intindere destul de marisor...
Sigur nu e de la Salmo ce am eu, dar ca pret a fost destul de piparat pentru o struna...
Paul, nu stiu daca Salmo face astfel de strune. Acolo era doar o mica sectiune "Atelier", daca vrei sa-i spunem asa, unde ei explicau cum se poate face o struna, din diferite materiale.
Nedumerirea mea este daca flourocarbonul foarte gros rezista dintilor stiucii :roll: Oricum, cred ca este prea rigid pt. a pescui cu asa ceva. Cred ca este util daca se folosesc naluci foarte grele, in pescuitul pestilor foarte mari.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 21 Oct 2005, 10:50

Da da se joaca de la egal la egal. Tu cu pestele nu joci de la egal la egal! El nu te poate prinde pe tine! NU?! Deci eu zic k ai intzeles gresit conceptul de sportivitate in pescuit. :roll:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Oct 2005, 11:47

Andrei, si cum vezi tu pescuitul ca sport de la egal la egal cu pestii?
ca eu sunt mai greu de cap... :oops: :roll: :?

Scrie răspuns