cate scule pierd/partida
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Eu nu pot, k avatu dac ii pui orice fel de struna, mai ales pe apa limpede de numa nici nu se mai uita la vobler, k vede struna inainte de toate. Eu am avut 10-15 astfel de taieturi numa anu asta. Ce as mai putea sa va spun. M-am l;lecuit?! Nu m-am lecuit, k la fiecare specie se pescuieste altfel, si numa la stiuca as da cu struna. Se mai intampla si dinastea, da asa de multe intr-un an e ceva groaznic......
Si eu m-am cam lecuit de dat la stiuca fara struna.... Baietii stiu de ce..
Anul asta am prins destule marle fara struna, la vobler... Nu mi-a taiat nici una pana intr-o zi cand.... Asta este.
Referitor la ce spunea Andrei, pescuiam si eu odata la vobler, la biban mai mult, pe o balta langa Iasi. Fiind bradis, miscam voblerul incet. La un moment dat cand era voblerul destul de aproape de mal, intr-o perioada de stationare, vad cum se apropie usor de el cumatra stiuca. Nu stiam ce sa fac...Mai mult m-a interesat sa nu pierd voblerul , asa ca am tras tare de tot, sa-l scot pe mal...
In secund urmatoare, fara sa vad cand a atacat stiuca, am scos voblerul pe mal cu tot cu ea....
A fost un caz fericit
Cum ar zice un prieten de pe-aicea.. "am facut-o shina"
Anul asta am prins destule marle fara struna, la vobler... Nu mi-a taiat nici una pana intr-o zi cand.... Asta este.
Referitor la ce spunea Andrei, pescuiam si eu odata la vobler, la biban mai mult, pe o balta langa Iasi. Fiind bradis, miscam voblerul incet. La un moment dat cand era voblerul destul de aproape de mal, intr-o perioada de stationare, vad cum se apropie usor de el cumatra stiuca. Nu stiam ce sa fac...Mai mult m-a interesat sa nu pierd voblerul , asa ca am tras tare de tot, sa-l scot pe mal...
In secund urmatoare, fara sa vad cand a atacat stiuca, am scos voblerul pe mal cu tot cu ea....
A fost un caz fericit

Cum ar zice un prieten de pe-aicea.. "am facut-o shina"

daca se prinde avat si cu textil de 20, de ce nu s-ar prinde si cu struna de care zic eu?
e adevarat sa struna dezavantajeaza in unele situatii pt. ca e mult mai vizibila decat mono. eu am dat si cu struna la clean, cu toate ca multi rad cand aud asa ceva, si am prins destule exemplare intre jumate si 1 kg. asa ca prefer aceasta situatie decat sa tot raman fara voblere. plus ca se mai adauga si gandul ca daca aveai struna, puteai prinde si stiuca respectiva. deci decat sa pierd o stiuca si un vobler, prefer sa raman cu amandoua, si cu ce mai pica pe langa...
e adevarat sa struna dezavantajeaza in unele situatii pt. ca e mult mai vizibila decat mono. eu am dat si cu struna la clean, cu toate ca multi rad cand aud asa ceva, si am prins destule exemplare intre jumate si 1 kg. asa ca prefer aceasta situatie decat sa tot raman fara voblere. plus ca se mai adauga si gandul ca daca aveai struna, puteai prinde si stiuca respectiva. deci decat sa pierd o stiuca si un vobler, prefer sa raman cu amandoua, si cu ce mai pica pe langa...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Eu nu am dat la clean cu struna... inca, dar am dat la clean cu fir fluo de 20 si a mers de minune pe o apa super limpede si scazuta. Asta asta iarna.Adi_ scrie:... eu am dat si cu struna la clean, cu toate ca multi rad cand aud asa ceva, si am prins destule exemplare intre jumate si 1 kg...
Referitor la strune... mi s-a intamplat sa imi taie stiuca (ca altceva nu cred sa fi fost) struna de kevlar (de la GIPO, de-aia maronie)
Oricum, dupa 3-4 atacuri de stiuca trebuia schimbata...
Si tot referitor la strune... am gsit la un magazin o struna dintr-un fel de nailon gros, foarte flexibila, aproape invizibila in apa...
Ati pescuit cu asa ceva?
Paul, legat de ce zici tu, uite aici , baietii de la salmo vorbesc despre struna facuta din fluorodcarbon super-gros. O fi acelasi lucru cu ce ai vazut tu?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Sambata am fost la pescuit, singur, la 50 km de casa. Rau cu peisaje mirifice, apa super, locuri unde nu se putea merge pe mal cu piciorul din cauza vegetatiei abundente, dar si locuri pe unde se putea circula, unde am si intalnit un tigan cu prostovolul.
Cautam stiuca, ziceam eu, si am dat cu vobler, rotativa si shad. Apa ca moarta. Totusi, intr-un loc foart greu accesibil, la apa mica am luat la rotativa un avat de vreo 700 gr. Am mai agatat un clean cat palma la vobler floating de vreo 7 cm. La toate nalucile am folosit struna de wolfram (dadeam dupa stiuca, nu-i asa?).
Asa incat eu unul incerc sa pricep ce vrea sa zica Andrei prin "schimb pe stiuca" sau "schimb pe avat", in conditiile in care e foarte patit cu detensionarea brusca a firului, si i se rupe inima dupa voblerele self made pe care le pierde in gura stiucii.
Am mai spus candva ca nu merita sa dai la spin fara struna, din cauza posibilitatii de a ti se inmuia picioarele in caz ca intra stiuca.
Diferenta de rezultate intre cu sau fara struna, sau intre fir de 20 sau de 12 se face (eventual) exclusiv pe lac cu apa cistalina, in zilele fara vant si fara nori. In rest, eu cred ca e deplasat sa fii atat de sportiv incat sa consideri ca daca intra ditamai stiuca, e normal sa ii dai si ei o sansa, iar apoi, daca probabilitatea de 99 % de a taia firul se adevereste, sa te plangi ca ai pierdut un copil drag!
P.S. La pescuitul de sambata am pierdut pana la urma voblerul (floating) cu care am prins anterior cleni si stiuci, intr-un copac subacvatic, pe care l-am vazut ulterior (era la o palma de suprafata apei).
Fire intinse si nedetensionate!
Cautam stiuca, ziceam eu, si am dat cu vobler, rotativa si shad. Apa ca moarta. Totusi, intr-un loc foart greu accesibil, la apa mica am luat la rotativa un avat de vreo 700 gr. Am mai agatat un clean cat palma la vobler floating de vreo 7 cm. La toate nalucile am folosit struna de wolfram (dadeam dupa stiuca, nu-i asa?).
Asa incat eu unul incerc sa pricep ce vrea sa zica Andrei prin "schimb pe stiuca" sau "schimb pe avat", in conditiile in care e foarte patit cu detensionarea brusca a firului, si i se rupe inima dupa voblerele self made pe care le pierde in gura stiucii.
Am mai spus candva ca nu merita sa dai la spin fara struna, din cauza posibilitatii de a ti se inmuia picioarele in caz ca intra stiuca.
Diferenta de rezultate intre cu sau fara struna, sau intre fir de 20 sau de 12 se face (eventual) exclusiv pe lac cu apa cistalina, in zilele fara vant si fara nori. In rest, eu cred ca e deplasat sa fii atat de sportiv incat sa consideri ca daca intra ditamai stiuca, e normal sa ii dai si ei o sansa, iar apoi, daca probabilitatea de 99 % de a taia firul se adevereste, sa te plangi ca ai pierdut un copil drag!
P.S. La pescuitul de sambata am pierdut pana la urma voblerul (floating) cu care am prins anterior cleni si stiuci, intr-un copac subacvatic, pe care l-am vazut ulterior (era la o palma de suprafata apei).
Fire intinse si nedetensionate!
am mai zis eu mai demult ca de obicei folosesc struna canelle, care e foarte flexibila, destul de subtire, deci foarte bine poate fi considerata fir textil. E asa flexibila incat se leaga de agrafa si vartej cu nod normal, ca orice fir textil. Struna obisnuita e prea rigida si la voblere mici influenteaza destul de mult evolutia. Canelle am folosit si la Salmo Hornet de 2,5 si mergea perfect. Am prins destui cleni asa.
Da, cam seamana.... Am sa ma uit pe plic sa vad mai exact...Adi_ scrie:Paul, legat de ce zici tu, uite aici , baietii de la salmo vorbesc despre struna facuta din fluorodcarbon super-gros. O fi acelasi lucru cu ce ai vazut tu?
Oricum, e un nailon destul de gros (de vreo 2 mm) cu un factor de intindere destul de marisor...
Sigur nu e de la Salmo ce am eu, dar ca pret a fost destul de piparat pentru o struna...
Eu zic,,,, k numarul capturilor scade considerabil daca ai pune struna la vobler dand dupa avat sau clean. Se prinde clean si cu textil de 25. Se mai intmpla, dar oricum rata capturilor scade orice ai face, din momentul in care ai pus struna.
Mai pierzi, si cumperi altele(sau faci altele in cazul meu). Asta e pescuitul. Trebuie sa fie si pierderi colaterale, k fara nu se poate....Ce amintiri ai mai avea in afara de capturile prinse. Tre sa fie si amintiri cu cate o dintzoasa care te lasa fara shad/vobler kiar in mal. Tre sa fie un salau dezgatzat kiar la mal, sau ceva ce nici n-ai apucat sa vezi si ti s-a dezgatzat de mai k ti-a zburat jigu in frunte. Ce ai mai avea de povestit(dinastea hazlii) daca numa ai prinde. Cred k ar deveni plictisitor de la o vreme......
Mai pierzi, si cumperi altele(sau faci altele in cazul meu). Asta e pescuitul. Trebuie sa fie si pierderi colaterale, k fara nu se poate....Ce amintiri ai mai avea in afara de capturile prinse. Tre sa fie si amintiri cu cate o dintzoasa care te lasa fara shad/vobler kiar in mal. Tre sa fie un salau dezgatzat kiar la mal, sau ceva ce nici n-ai apucat sa vezi si ti s-a dezgatzat de mai k ti-a zburat jigu in frunte. Ce ai mai avea de povestit(dinastea hazlii) daca numa ai prinde. Cred k ar deveni plictisitor de la o vreme......
ma bag si eu k musca-n lapte si completez la ce a spus andrei :
sunt un carcotash genetic , si intr-o zi vaicarindu-ma de cate chestii agatz si pierd imi spune unu
- Ba , tu vrei sa nu pierzi sau vrei sa prinzi?
tre sa risti daca vrei sa prinzi , si de multe ori lansezi in locuri unde stii ca ai poate cel mult 50% sanse sa scapi fara pierderi
da phoutoui daca nu din astfel de locuri vine cele mai multe surprize placute .
sunt un carcotash genetic , si intr-o zi vaicarindu-ma de cate chestii agatz si pierd imi spune unu
- Ba , tu vrei sa nu pierzi sau vrei sa prinzi?
tre sa risti daca vrei sa prinzi , si de multe ori lansezi in locuri unde stii ca ai poate cel mult 50% sanse sa scapi fara pierderi
da phoutoui daca nu din astfel de locuri vine cele mai multe surprize placute .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.