AVAT-Primavara

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
old_radu
veteran
veteran

Re: AVAT-Primavara

Mesaj de old_radu » 01 Apr 2014, 13:37

@ mircea_00 & anem

...multumesc !

@ all

...in rest , eu zic ca legea trebuie respectata , indiferent cat de "injusta" ar parea sau este.
...si "cel mai corect dintre pescari" poate si trebuie s-o respecte , fara sa incerce nici un fel de argumente intr-o tentativa de braconaj.
...nici eu nu-mi permit nu stiu ce locatii , asa ca incerc "sa ma intind cat permite plapuma".

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 01 Apr 2014, 14:26

old_radu scrie:@ mircea_00 & anem

...multumesc !

@ all

...in rest , eu zic ca legea trebuie respectata , indiferent cat de "injusta" ar parea sau este.
...si "cel mai corect dintre pescari" poate si trebuie s-o respecte , fara sa incerce nici un fel de argumente intr-o tentativa de braconaj.
...nici eu nu-mi permit nu stiu ce locatii , asa ca incerc "sa ma intind cat permite plapuma".

sunt de acord cu tine in totalitate in ceea ce priveste respectarea legii, dar decat sa pozez in ceva ce nu sunt si sa incerc sa par mai ,,catolic decat Papa" mai bine spun cu sinceritate adevarul... mi-ar fi foarte simplu sa ma prefac si sa sutin din spatele tastaturii, ca sunt ,,fara de pacat'' si ,,sa arunc cu pietre'' in pescari gen George 1985, insa cred cu tarie ca nu din cauza lui sau a mea sau a celor ca noi s-a interzis pescuitul la stiuca in aceasta perioada. asa cum nu cred ca adevaratii braconieri vor fi catusi de putin stanjeniti de legea prohibitiei...
Nihil Sine Deo

komaromiromeo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de komaromiromeo » 01 Apr 2014, 14:57

De ce pescuitul Comercial si cel Industrial este permis, va spun eu de ce, ca sa faca cineva suficienti bani, iar pescari sa nu vada cine si unde baga navoade.
Problema cu Legile astea apar atunci cand cineva e suficient de DESTEPT sa citeasca o lege dupa cum vrea el.

Citind cele doua Ordine care ne privesc pe noi pescarii mie imi este clar cand este prohibitie la stiuca. Adica incepand din 25 martie putem pescui stiuca linistiti, cum? cu Legile in buzunar langa permisele de pescuit.
ia cititi voi aceste doua articole:

I.
Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura
Ordinul nr. 83/2014 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a
zonelor de protectie a resurselor acvatice vii în anul 2014

Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 116 din 17.02.2014.
Ordinul nr. 83/2014 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor
de protectie a resurselor acvatice vii în anul 2014
Art. 5. -
(1) Fara a aduce atingere prevederilor art. 1 se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv si familial al
speciilor de pesti si al altor vietuitoare acvatice, dupa cum urmeaza:
a) stiuca, începând cu data intrarii în vigoare a prezentului ordin pâna la data de 15 martie inclusiv în
perimetrul Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii" si pâna la data de 25 martie inclusiv în restul habitatelor
piscicole naturale;

Acest articol da dreptul sa pescuim la stiuca.

II.
Dar ei zic ca, conform Articolului 59 din Ordinul 23/05.03.2008 nu avem voie
ART. 59
Urmatoarele fapte constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 600 lei la 1.000 lei si cu retinerea si suspendarea pe o perioada de 90 de zile a permisului sau autorizatiei, dupa caz:

f) pescuitul recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Apr 2014, 17:37

...nu o sa ma contrez cu nimeni pe tema asta
...la urma urmei este chestie de educatie , de civism , de bun simt .
...e foarte simplu de trecut la efectul de turma..."el daca merge la pescuit , eu de ce sa nu merg ?!"
...celor ce vor pescui in prohibitie le doresc MULTA BAFTA ! si sa auda sirene din 2 in 2 minute . :twisted:

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 02 Apr 2014, 10:08

Cand o lege este prost facuta si aplicata noi TREBUIE SA O RESPECTAM!
Aici e diferenta intre Romania si tarile civilizate!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Apr 2014, 17:02

George1985 scrie:Cand o lege este prost facuta si aplicata noi TREBUIE SA O RESPECTAM!
Aici e diferenta intre Romania si tarile civilizate!
...George , ce vrei sa zici cu asta ?
...ca in tarile civilizate nu se respecta legea , daca aceasta (legea) este una tampit facuta sau ca noi n-ar trebui sa o respectam ?

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 02 Apr 2014, 18:49

In tarile civilizate legile sunt facute de oameni competenti, clare, neinterpretabile.
Nu se bat cap in cap si se aplica pentru toata lumea la fel.
Nu vreau sa continui cu legile, sa vina un avocat :)

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Apr 2014, 20:30

Ciudat cum legile se presupune ca sunt facute pe intelesul tuturor inclusiv a celui mai simplu taran si, cu toate astea, totdeauna cand sunt aduse in discutii se cere ajutorul avocatilor si juristilor pentru deslusirea "talcului" din legi.
Toata lumea uita ca daca vrei sa mergi pe intelesul interpretat de cei din urma esti deja in postura de a scoate bani din buzunar pentru un proces cu tot ceea ce inseamna el (asta pe langa amenda de rigoare).
In lege scrie clar ceea ce e permis si ceea ce nu e , daca nu va convine ce scrie sau daca vi se pare ambiguu , umpleti ministerul de memorii si cereri pentru ca, in baza lor la anu' sa aveti o lege mai buna.
Daca nu faceti asta :arrow: si scoateti bani de avocat iar la anu' o luati de la capat.
Cine credeti ca schimba ceva daca nu e presat sa o faca? sa piarda bani sau confort personal din proprie initiativa? nu va convine situatia? ghici ce! e an electoral! fuga cu memorii la partide , guvern la minister, in nume propriu si (nu sau) in forma organizata(asociatiile de pescuit sportiv care ar trebui sa va reprezinte interesele pentru banii pe care-i platiti an de an) si amenintatii pe toti ca nu mai pupa voturi veac daca nu va rezolva problema. :twisted:
Ps. daca ati lucra la ANPA sau la ministerul mediului si ati primi 5 cereri ca sa rezolvati o problema ati rezolva-o? dar daca ati primi 5000 si o gramada de injuraturi si amenintari cu lipsa voturi = pierderea fotoliului cu salariul care-l insoteste cu tot?
Deci, repet, cine credeti ca va schimba ceva pentru voi daca nu le cere nimeni sa o faca?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Apr 2014, 20:54

Ce e asa de greu de scris ceva de genul:
In atentia ministerului ....
Domnule ministru,

Referitor la Ordinul nr... din data privind prohibitia , subsemnatul Icsulescu Xulescu domiciliat in , cu CI seria numarul formulez prezenta

Cerere
Prin care solicit urmatoarele:

1. Sa-mi comunicati temeiul de drept care a stat la baza ordinului susmentionat
2. Avand in vedere faptul ca, scopul perioadei de prohibitie este protejarea vietuitoarelor acvatice pe perioada depunerii icrelor va rog sa precizati studiile biologice care au stat la baza emiterii acestui ordin si in baza carora s-a stabilit atat perioada generala de prohibitie cat si prohibitia pe specii.
3. Va rog sa-mi comunicati ratiunile in baza carora anumite specii de pesti sunt prohibite la pescuit si dincolo de perioada de depunere a icrelor desi sunt mentionate ca exceptii intr-un capitol distinct(am in vedere aici stiuca si pastravul de exemplu)
4. Va rog sa-mi comunicati ratiunile in baza carora anumite specii de pestii , cum ar fi de exemplu avatul sau salaul, nu sunt protejate de prohibitie ele depunand anterior perioadei stabilite in acest scop prin ordinul susmentionat si de ce nu sunt mentionate de asemenea in capitolul reglementand exceptiile
5. Va rog sa-mi comunicati de ce depunerea icrelor la unele specii iubitoare de ape mai calde, cum ar fi somnul de exemplu, nu este protejata prin lege intrucat este stiut faptul ca in tara noastra, mai ales in regiunile subcarpatice, aceasta specie depune icrele doar la sfarsitul lunii iunie sau chiar in luna iulie?
6. Avand in vederea exprimarea din articolul 1 din ordin unde se spune ca........................., coroborata cu exprimarea din. art x si y (stiuca si pastrav) din ordinul amintit va rog sa precizati punctul de vedere al legiuitorului si implicit care ar trebui sa fie intelesul textului de lege pentru a fi in acord cu sopul acestui ordin

va multumesc,
astept cu interes raspunsul dumneavoastra
Icsulescu Xulescu

asta pentru a enumera doar cateva intrebari care au creat dezbateri , lista putand fi completata de catre fiecare in parte cu propriile lui nbelamuriri.

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 03 Apr 2014, 18:09

king .. ai trimis?
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

Scrie răspuns