AVAT-Primavara

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Re: AVAT-Primavara

Mesaj de Albuletu Alexandru » 25 Feb 2014, 12:58

Nu inteleg , cum adica te chinui de catva timp sa prinzi un avat , cum , unde , cand si cu ce ai incercat si nu ai prins , pe ce rau , in ce perioada a anului , in ce perioada a zilei , cu ce naluci ai tot incercat si nu ai avut rezultate deloc , doar cu cele doua voblere enumerate mai sus ? Nu e chiar asa un peste de neprins , mai are si el zile de incapatanare dar in general se prinde destul de usor , greu e altceva , cautarea locurilor cele mai productive , a perioadelor si nalucilor cele mai bune ,pentru asta iti recomand sa citesti , tot ce s-a scris pe aici despre avat http://www.rapitori.ro/forum/la-ce-prin ... t6647.html si mai important mergi pe apa , cauta locuri , cotrobaie dupa ele , nu sta unde pescuiesc multi pe un loc , cauta suvoaie , caderi de apa , anafoare , copaci scufundati , pietre , daca ai baraje si mai bine , incearca la diferite ore , chiar si noaptea(vara ) , cauta si achizitioneaza cateva voblere mai bune ( vezi articolul despre pescuitul avatului ) pentru inceput cauta o lingura Kastmaster , foarte ieftina si productiva , e bun si Thrill-ul dar mai ai rabdare , de fapt mai ai rabdare cam o luna- doua , ai zis ca ai vazut ceva sarituri de pestisori speriati , esti sigur ca era rapire de avat , ar fi putut sa fie si stiuca mica care ataca , avat in perioada asta care sa atace in pelicula , mai rar dar nu imposibil , cum zicea si Ilie , la pestele asta nimic nu e batut in cuie , dar cateva reguli de baza sunt . Lasa prostiile cu lanseurile in evantai si colorarea firului cu marker negru , asta e teorie , pe apa e cu totul altceva ....... documenteaza-te , doteaza-te si ai un pic de rabdare , poti incepe sa-l cauti primavara devreme , in zile mai insorite , cu gume trase pe capete de 7-9g , in functie de curent , da si tu mai multe detalii despre apa pe care pescuiesti .[/quote]

exact asta ma intrebam si eu... de unde a dedus el atat de sigur ca este avat, nevazand decat pestisorii sarind??? eu sunt sigur ca este avat cel care ataca doar in doua cazuri: in momentul in care il vad clar si atunci cand ,, bubuie'' apa, alfel poate fi orice...
pestisorii pot sari fiind atacati de orice alt rapitor si mult mai sigur decat avat, in perioada asta a anului, era stiuca mica decat altceva....

ai spus ca pescuiesti de 3 zile si nu ai prins niciun avat :lol:
nu dispera - suntem destui care pescuim avatul de ceva timp( a se intelege ani) si poate avem partied la rand in care nu vedem un atac... si ma refer in plin sezon, nu acum...
importand este sa nu dezarmezi si sa ai rabdare... rezultatele vor veni
Nihil Sine Deo

Calin Calin
junior
junior

Mesaj de Calin Calin » 25 Feb 2014, 13:57

Se poate sa fi fost stiuca la acele atacuri la care m-am referit.Dar am primit comfirmare si de la pescarii stationari precum ca avat-ul rapeste in zona.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 25 Feb 2014, 14:40

Calin Calin scrie:Pescuiesc pe raul Timis...Pe sectorul unde ma aflu eu nu sant baraje (ar fi baraje in amonte si aval dar la o distanta de aprox 10 km), in schimb sant in zona 2 poduri ce traverseaza raul (nu stiu daca este relevant).
Apa variaza de la adancimi de 2-3 metri(in anumite locuri poate si mai mare) pana la adancimi mai mici unde se vad pietrele iesite din apa.Aceste variatii de adancime a apei se intampla pe cursul raului pe o dinstanta de nici 5 km.

Avat este ... se prinde de alti pescari.
Intradevar nu am decat 3 zile de cand insist la avat .Momeli artificiale cele doua voblere descrise mai sus cateva rotative si un Kastmaster de 10 gr .Urmeaza sa mai adaug cate ceva la trusa.
Daca esti din Lugoj , vezi ca este un pescar bun de avat , Florin parca , incearca si ia legatura cu el , poate te ajuta . Daca podurile de care zici au picioarele in apa , incearca si trage naluca pe linga ele , de obicei acolo stau pestisorii prada , in golul de curent format de picior , acolo ataca si rapitorul .

Calin Calin
junior
junior

Mesaj de Calin Calin » 25 Feb 2014, 18:32

Ai vre-un glob de cristal :respekt:
Florin are cont aici?

Am comandat fir fluorocarbon de 0.28 sa-l folosesc ca inaintas'fara struna.
Asta inseamna ca daca intra cumetra stiuca pot sa incep sa ma rog sa reziste firul ....nu?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 25 Feb 2014, 18:49

avatul cam incepe sa depuna in perioada asta, sau mai bine zis incep sa isi pregateasca depunerea ... cred ca ar fi bine sa ii lasam sa isi faca treburile in liniste daca vrem sa mai vedem ceva avati prin ape ... si aici fac referire la cei care pur si simplu nu pot concepe eliberarea lui.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 25 Feb 2014, 19:26

Calin Calin scrie:Ai vre-un glob de cristal :respekt:
Florin are cont aici?

Am comandat fir fluorocarbon de 0.28 sa-l folosesc ca inaintas'fara struna.
Asta inseamna ca daca intra cumetra stiuca pot sa incep sa ma rog sa reziste firul ....nu?

Bai ce te mai grabesti , acu daca ai dat comanda lasa asa , o sa folosesti si fluoro daca vrei tu, la stiuca . La avat , nu se da , cu struna , cu inaitas doar daca ai structuri de beton , piatra si ti-e frica sa nu se frece textilul de ele , deci nu ai nevoie decat de firul textil si atat , ca o sa-ti mai intre si cate o marlita , asta e , cum ti-o fi norocul , daca te duci dedicat pe avat folosesti cam alte naluci decat pentru stiuca , si locurile cam sunt diferite si modul de maniere a nalucii , in fine , asa si cate un somn o sa-ti mai intre dand dupa avat , ce faci , iti calibrezi echipamentul dupa surprize ?

Nu stiu daca Florin are cont si aici , eu am dat de el pe FB

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 25 Feb 2014, 19:36

La avat chiar nu e necesar textilul :wink:
Nici inaintasul

Calin Calin
junior
junior

Mesaj de Calin Calin » 25 Feb 2014, 19:48

Si daca pun 2 metri de fluo care cica este invizibil fac rau?

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 25 Feb 2014, 19:52

E posibil sa te incurce la lanseu nodul, 1m e de ajuns daca tot vrei sa pui.
As folosi mai repede un mono elastic decat fluorcarbon care este lipsit de elasticitate.

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 25 Feb 2014, 20:11

Calin Calin scrie:Si daca pun 2 metri de fluo care cica este invizibil fac rau?
sunt suficienti 50 cm de fluorocarbon, nu-ti trebuie mai mult.
eu am folosit mult timp mono si pot spune ca este excelent pentru pescuitul avatului, insa problemele apar atunci cand intervin surprizele (stiuci si somni)... de aceea folosesc textilul + faptul ca se mai agata cate o naluca si cu textil ai mai multe sanse sa o recuperezi decat cu mono...

p.s. eu nu am observant o crestere a atacurilor ratate sau a pestilor scapati de cand folosesc textilcu inaintas de fluorocarbon si un bat mai fast, decat atunci cand foloseam mono si un bat moderat... poate ca si stilul de intepare difera de la pescar la pescar si de aici apar diferentele :roll:
Nihil Sine Deo

Scrie răspuns