AVAT-Primavara

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rapace
senior
senior

Re: AVAT-Primavara

Mesaj de rapace » 17 Mar 2013, 23:41

Da anem stiu ca avatul se prinde si iarna ,,si asa cum spui tu cei mai mari se prind iarna este si cazul meu un avat maxim acum vreo 5 ani dar ceea ce spuneam eu mi-ai confirmat si tu,numarul avatilor conteaza foarte mult si cum spunei si tu nesimtirea celor ce se intituleaza "pescari sportivi" distruge foarte mult poate in masura egala cu braconajul...am pescuit si eu prin italia si stiu ce este pe acolo am auzit de romani.polonezi etc. care se ocupa de braconaj si pe acolo...... iar nu doar cele cateva grade in plus din termometre fac diferenta ci mai mult climatul presiunea atmosferica variatia nivelului apei si a transparentei acesteia etc ....si nu cred ca la it ai vazut pod de gheata pe o apa curgatoare in zona de rapid cum a fost la Romania(jumatatea nordica e drept) pana la jumatatea lui februarie ...sunt sigur ca si tu stii ca sunt factori foarte importanti ...pozele cu "capturi in ierburi am vazut destule si sunt destul de acrit de ele ...Sa auzim de bine si fire Zbuciumate

Calin Calin
junior
junior

Mesaj de Calin Calin » 24 Feb 2014, 21:42

Imi doresc si eu sa simt in lanseta un dril cu un avat .De ceva timp ma chinui sa prind unul.
Astazi ma uitam de pe mal cum sar grupuri de cate 20 de pestisori la suprafata in 20 de directi........cea ce semnifica un atac al avat-ului.

Am nevoie de cateva sfaturi daca sunteti amabili. :)

Inteleg ca lanseurile trebuie efectuate in stil evantai .
Dar cat de aproape sa fie distanta unui lanseu fata de celalalt ..1 metru ...mai mult?

Adancimea apei este in jurul a 2-3 metri (variaza).
Pe unde ar trebui sa lucreze naluca ....imediat sub pelicula apei ,la un metru adancime ...mai jos?

Pescuiesc cu fir textil de 0,18...struna metalica 20cm (primi 3 metri de fir sunt vopsiti cu marker negru).
Ca naluci dedicate deocamdata am urmatoarele modele .1 buc Berkley Frenzy s 1 buc Vibra Jig de la Seika.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 24 Feb 2014, 21:48

De ce struna metalica?

Calin Calin
junior
junior

Mesaj de Calin Calin » 24 Feb 2014, 21:55

La avat nu este necesar ?

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 24 Feb 2014, 22:03

Calin Calin scrie:La avat nu este necesar ?

Ba da daca vrei sa strecori apa pana faci scurta la mana ca de prins canci
Eventual inaintas de flurocarbon...cand dai cu textil.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Calin Calin
junior
junior

Mesaj de Calin Calin » 24 Feb 2014, 22:11

Da, cica nu are dinti ...hmmm mai trebuie sa studiez putin .

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 24 Feb 2014, 23:29

RYOBI scrie:

Ba da daca vrei sa strecori apa pana faci scurta la mana ca de prins canci
Eventual inaintas de flurocarbon...cand dai cu textil.
Ehhh,lasa nu fi chiar asa de ferm in privinta avatului.Poti da finesse o zi intreaga si sa faci scurta la mana,iar a doua zi sa-l prinzi cu struna si limba de papuc din prima.Asta nu are reguli fixe,singura regula e sa fi acolo cand vrea el,nu cand vrei tu :lol:

Calin Calin
junior
junior

Mesaj de Calin Calin » 25 Feb 2014, 00:03

Saptamana asta il asteapta un Salmo Thrill TH7 RBL. :twisted:

Am fost si azi pe mal 2 ore (a fost cam rece) fara rezultat .Nu va mai povestesc cum trebuia sa ma strecor printre stationarii care pescuiau la scobar ,i-am agatat unui stationar instalatia de pe malul celalalt ,a sarit de pe scaun ca ars :) .

De miercuri o sa insist la avat.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 25 Feb 2014, 10:51

Calin Calin scrie:Imi doresc si eu sa simt in lanseta un dril cu un avat .De ceva timp ma chinui sa prind unul.
Astazi ma uitam de pe mal cum sar grupuri de cate 20 de pestisori la suprafata in 20 de directi........cea ce semnifica un atac al avat-ului.

Am nevoie de cateva sfaturi daca sunteti amabili. :)

Inteleg ca lanseurile trebuie efectuate in stil evantai .
Dar cat de aproape sa fie distanta unui lanseu fata de celalalt ..1 metru ...mai mult?

Adancimea apei este in jurul a 2-3 metri (variaza).
Pe unde ar trebui sa lucreze naluca ....imediat sub pelicula apei ,la un metru adancime ...mai jos?

Pescuiesc cu fir textil de 0,18...struna metalica 20cm (primi 3 metri de fir sunt vopsiti cu marker negru).
Ca naluci dedicate deocamdata am urmatoarele modele .1 buc Berkley Frenzy s 1 buc Vibra Jig de la Seika.

Nu inteleg , cum adica te chinui de catva timp sa prinzi un avat , cum , unde , cand si cu ce ai incercat si nu ai prins , pe ce rau , in ce perioada a anului , in ce perioada a zilei , cu ce naluci ai tot incercat si nu ai avut rezultate deloc , doar cu cele doua voblere enumerate mai sus ? Nu e chiar asa un peste de neprins , mai are si el zile de incapatanare dar in general se prinde destul de usor , greu e altceva , cautarea locurilor cele mai productive , a perioadelor si nalucilor cele mai bune ,pentru asta iti recomand sa citesti , tot ce s-a scris pe aici despre avat http://www.rapitori.ro/forum/la-ce-prin ... t6647.html si mai important mergi pe apa , cauta locuri , cotrobaie dupa ele , nu sta unde pescuiesc multi pe un loc , cauta suvoaie , caderi de apa , anafoare , copaci scufundati , pietre , daca ai baraje si mai bine , incearca la diferite ore , chiar si noaptea(vara ) , cauta si achizitioneaza cateva voblere mai bune ( vezi articolul despre pescuitul avatului ) pentru inceput cauta o lingura Kastmaster , foarte ieftina si productiva , e bun si Thrill-ul dar mai ai rabdare , de fapt mai ai rabdare cam o luna- doua , ai zis ca ai vazut ceva sarituri de pestisori speriati , esti sigur ca era rapire de avat , ar fi putut sa fie si stiuca mica care ataca , avat in perioada asta care sa atace in pelicula , mai rar dar nu imposibil , cum zicea si Ilie , la pestele asta nimic nu e batut in cuie , dar cateva reguli de baza sunt . Lasa prostiile cu lanseurile in evantai si colorarea firului cu marker negru , asta e teorie , pe apa e cu totul altceva ....... documenteaza-te , doteaza-te si ai un pic de rabdare , poti incepe sa-l cauti primavara devreme , in zile mai insorite , cu gume trase pe capete de 7-9g , in functie de curent , da si tu mai multe detalii despre apa pe care pescuiesti .

Calin Calin
junior
junior

Mesaj de Calin Calin » 25 Feb 2014, 12:10

Pescuiesc pe raul Timis...Pe sectorul unde ma aflu eu nu sant baraje (ar fi baraje in amonte si aval dar la o distanta de aprox 10 km), in schimb sant in zona 2 poduri ce traverseaza raul (nu stiu daca este relevant).
Apa variaza de la adancimi de 2-3 metri(in anumite locuri poate si mai mare) pana la adancimi mai mici unde se vad pietrele iesite din apa.Aceste variatii de adancime a apei se intampla pe cursul raului pe o dinstanta de nici 5 km.

Avat este ... se prinde de alti pescari.
Intradevar nu am decat 3 zile de cand insist la avat .Momeli artificiale cele doua voblere descrise mai sus cateva rotative si un Kastmaster de 10 gr .Urmeaza sa mai adaug cate ceva la trusa.

Scrie răspuns