AVAT-Primavara
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: AVAT-Primavara
rapace … cu siguranta exista diferente de temperatura intre zona din Italia in care locuiesc si Romania (mai ales zona de nord), dar sub nici o forma nu sunt atat de mari pe cat crezi ca sunt. am prins avat foarte bine cand afara erau -3 sau -4 grade de dimineata iar peste zi nu sareau temperaturile de 1 grad si am prins avat cand afara era totul alb si temperatura apei era sub 4 grade ... deci avatul se prinde si iarna dar nu vreau sa conving pe nimeni ca e asa si as prefera sa nici nu pescuiasca nimeni dupa el in perioada asta.
diferenta majora este cealalta pe care ai pomenit-o ... densitatea de pesti prezenti in apele de aici. din pacate apele din Romania nu vor ajunge in veci la nivelul apelor de aici si asta pentru ca lumea in cea mai mare parte nu are nici cea mai mica urma de respect pentru natura ... si proportia ignorantilor este de 99% cel putin.
trebuie doar sa te uiti prin galeria de poze de pe forum si iti vei da seama de ce nu sunt pesti in ape. daca ai curajul poti sa te uiti si pe alte forumuri sau site-uri unde pozele sunt de-a dreptul horror, pesti aruncati prin nisip, agatati prin copaci, inghesuiti prin pungi de gunoi sau morti in pozitii cat se poate de ciudate. inchei aici mesajul pentru ca ma va lua gura pe dinainte ...
diferenta majora este cealalta pe care ai pomenit-o ... densitatea de pesti prezenti in apele de aici. din pacate apele din Romania nu vor ajunge in veci la nivelul apelor de aici si asta pentru ca lumea in cea mai mare parte nu are nici cea mai mica urma de respect pentru natura ... si proportia ignorantilor este de 99% cel putin.
trebuie doar sa te uiti prin galeria de poze de pe forum si iti vei da seama de ce nu sunt pesti in ape. daca ai curajul poti sa te uiti si pe alte forumuri sau site-uri unde pozele sunt de-a dreptul horror, pesti aruncati prin nisip, agatati prin copaci, inghesuiti prin pungi de gunoi sau morti in pozitii cat se poate de ciudate. inchei aici mesajul pentru ca ma va lua gura pe dinainte ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- veteran
in mare parte ai dreptate... uiti, insa un singur lucru, inca nu este varaqwe1qwe scrie:I-mi exprim si eu o parere.
In apa adanca si lina are timp sa se "uite" la naluca si sa "decida" daca ii "place" sau nu.
In repezis timpul de "uitat" la ea e mai mic asa ca face mai putine nazuri.Eu am descoperit o naluca anul trecut, numai buna de avat, si anume rapala rippin rap RPR06PGS.
Am folosit-o doar in repezisuri de 0,50 - 1 m si am avut rezultate remarcabile ( cel putin din punctul meu de vedere).
Ce trebuie sa recunosc este ca dupa 3-4 partide de 2 ore ratlingul arata de parca ar fi tras la polizor.
Repet este doar o parere de-a mea.

aici este si si smecheria - daca avatul s-ar prinde primavara devreme la fel ca si in sezonul cald nu am posta in acest topic, ci in cel cu numele ,, pescuitul avatului''
Nihil Sine Deo
Pe dunare ,avatul , primavara , se prinde greu , nu se compara cu pescuitul avatului vara.
Mai bine ,incearca, pescuitul la salau ,in aceasta perioada, daca tot esti in zona.
Avatul - primavara, recomand pescuitul cu voblere pe langa maluri.
Mai bine ,incearca, pescuitul la salau ,in aceasta perioada, daca tot esti in zona.
Avatul - primavara, recomand pescuitul cu voblere pe langa maluri.
-
- veteran
anem scrie:rapace … cu siguranta exista diferente de temperatura intre zona din Italia in care locuiesc si Romania (mai ales zona de nord), dar sub nici o forma nu sunt atat de mari pe cat crezi ca sunt. am prins avat foarte bine cand afara erau -3 sau -4 grade de dimineata iar peste zi nu sareau temperaturile de 1 grad si am prins avat cand afara era totul alb si temperatura apei era sub 4 grade ... deci avatul se prinde si iarna dar nu vreau sa conving pe nimeni ca e asa si as prefera sa nici nu pescuiasca nimeni dupa el in perioada asta.

-
- veteran
anem are dreptate.eu am prins saptamana trecuta in 2 ore 7 avati pe gume,da pescuiesc in Germania unde temperaturile au fost mai vitrege iarna asta.O sa spuneti..pai da e Germania...da e germania dar atata timp cat si la voi este peste inseamna ca trebuie sa manance undeva-vezi galeria foto-daca il cautzi si ii prinzi smecheria unde sta il "faci",insa asta depinde de fiecare ,depinde de zona,depinde de naluca,depinde de vreme.cand il gasesti papa.nu face rabat de la haleala.numa bine si kk pe bete
Unde l-am lasat toamna tarziu,acolo l-am gasit si primavara devreme.Si desi e abia inceput de primavara,eu unul l-as cauta tot in primele ore ale diminetii,Si da,sunt convins de faptul ca e o maaaaare diferenta intre a pescui aici la noi sau a pescui afara.Nu vreau sa fiu inteles gresit,asta nu inseamna ca cei care pescuiesc dincolo nu ar fi pescari adevarati.Din contra,pot da oricand lectii multora de aici,Dar...(intotdeauna e un dar).atata timp cat eu am vazut la polonezi populare cu puiet de avat pe un rau,nu mai are rost sa ne intrebam de ce altii au cu mult mai mult avat decat noi.La noi pe langa faptul ca se retin si exemplare de 15-20cm cum am vazut pe un filmulet tot aici,ii mai si plasuim sau curentam.Anul trecut parca, intr-un magazin din Sibiu se vindea avat de 2kg.De unde mai tata daca nu de pe raurile din tara,ca in crescatorii nu are nimeni asa ceva.Din pacate in ultimii ani pe lista braconierilor a intrat si avatul si daca nu se va schimba ceva in bine in privinta legilor,ne vom bucura sa vedem atac de avat in pelicula poate doar de cateva ori pe an.
Ieri am prins unu la jumate de kilogram la Rapala CD de 5 cm . Atacul a fost destul de violent pentru aceasta perioada.
-
- veteran
......deci la vobler se poate,daramite la gume
Am avut anul trecut, aproximativ in perioada asta un atac la Shad Kopyto Ripper 7.5cm culoare S037.Efectiv dadeam la salau si in momentul cand ridicam shadul dupa o recuperare normala la salau am avut atacul, relativ aproape de suprafata apei.Dar , dupa atacul asta am mai dat de multe ori dupa avat dar fara nici un rezultat,schimband mai multe naluci,inclusiv voblere si rotative.
Am invatat ca oricum ai taia, orice lucru are doua fete.
Asta-i unul din voblerele foarte bune la inceput de sezon, eu am folosit modele mai mari 7-9cm culoare silver-sinking.cit_a scrie:Ieri am prins unu la jumate de kilogram la Rapala CD de 5 cm . Atacul a fost destul de violent pentru aceasta perioada.