AVAT - IARNA

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 20 Dec 2004, 14:48

SF, eu am luat avat la rotativa nelestata.... asta pe la inceputul iernii cand avatul inca ataca la suprafata apei. Nu a fost avat mare... cel mai mare aproape 600g. In schimb, tragea foarte mult de-ala mic.
Acum o saptamana avatul nu mai ataca la suprafata si, am lestat o rotativa micuta la care am avut si urmarire si atac, dar nu am luat nimic la ea. Probabil daca insistam, luam sigur, dar am preferat voblerul.
De ce te miri?
Avatul de care vorbesc era mic, intr-adevar (maxim 2 - 300 g majoritatea) dar tragea intr-o veselie. Cei drept, acum vreo 2 saptamani, cand inca era mai cald afara, am avut urmariri ale nalucii, indiferent de naluca folosita.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 22 Dec 2004, 06:38

Am luat avat la rotativa nelestata (evenimentul s-a produs ieri, 21.12.2004) fiind primii avati prinsi de mine la artificiale. In total au fost 4, din care 2 mai bine-crecuti :lol: (de 0,8 si respectiv 1.2 kg).
Rotativa cistigatoare, o MOSCA nr. 2 cu paleta ovala (nu "frunza de salcie"), argintie cu puncte rosii, locatia - riul Prut. Cred ca foarte important a fost locul (marginea unei bulboane - deci curent foarte slab) care-mi permitea sa astept 10-15 secunde dupa lansare ca rotativa sa ajunga la fund si viteza de recuperare foarte mica.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 22 Dec 2004, 09:24

Eu am prins avat iarna pe Mures la Cristesti la shad alb sidefiu.Acum sunt in teste cu spinner-bait format dintr-o paleta nr.2 sus si un shad Storm de la firma Arrow.de ce zic in teste caci am fost cu el o singura data pe Mures si am prins um avat de 1.5 kg in 3 ore cat am stat.M-am mutat in Iasi si pe aici inca nu am gasit niste pescari sa mergem pe Prut.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 22 Dec 2004, 09:32

Bine ai venit!
Nick scrie:M-am mutat in Iasi si pe aici inca nu am gasit niste pescari sa mergem pe Prut.
Prezent! :)
Pentru mine s-a cam terminat sezonul de Prut pe anul asta, dar cand va fi anul viitor sa merg, cu placere as merge si cu alti pescari cunoscuti aici.
Cu Ioan S. am ratat iesire de duminica din cauza ploii, legio si claudiu au zis ca anul viitor isi fac permis pentru Prut si ar mai fi vreo 2 :)
Pentru Prut, oricum, trebuie PG, care, am inteles ca e valabil doar pana la sfarsitul anului calendaristic

Ultimile dati am iesit pe Prut acum 10 zile - 2 saptamani si a fost tare placut.
La spinerbait nu am incercat, in schimb am luat clean frumos (1.2Kg) si avat la vobler si rotativa si chiar oscilanta mica.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 28 Dec 2004, 20:13

Salut Nick!

Daca vrei sa gasesti pescarii de Prut urca in trenul de Ungheni. :lol:
Glumesc, desigur, insa afirmatia de mai sus este cel putin pe jumatate adevarata. Acum, pe o astfel de vreme toti pescuiesc cu vetrica, speciile vizate fiind mai ales mreana si platica. Singurul pescar care l-am vazut pe Prut prinzind peste (avat) la naluci (rotativa) era pe malul celalalt. Asa ca nu pot decit sa ma bucur ca poate te voi vedea la "lucru" cu avatii si salaii de pe Prut. Eu numai cu cele citite pe rapitori.ro (+ putina perseverenta) am reusit sa prind primii avati la rotativa abia in ultima saptamina.

Din pacate acum va trebui sa asteptam pina ne vom viza permisele si vom lua PG-ul (pe 2005), insa sper ca in 2005 sezonul de pescuit sa-l incep mai devreme decit in alti ani.

Daca vrei sa facem echipa, ar mai fi si Paul, Legio, Claudiu dintre cei care scriu aici, mai sunt multi care numai urmaresc forumul, nu-ti face griji decit ca locurile bune de rapitori (si nu numai de rapitori) sunt destul de putine.

aZu
utilizator constant
utilizator constant

2005

Mesaj de aZu » 31 Dec 2004, 16:34

In primul rand va urez un calduros " La multi ani!"
Tzin sa-i salut pe pescarii din Iasi, in mod special pe Domnul Ioan S cu care m-am mai conversat pe forumul crap.ro
Vroiam sa va cer o parere in legatura cu plutele hidrodinamice de ape curgatoare de inventate de cralusso, le-am vazut pe www.enrgofish.hu, si pe www.cralusso.com.
Interesanta chestia, ma gandesc daca s-or putea folosi si cu pestisor viu.
Ar fi grozave daca s-ar putea pozitiona momeala deasupra unui gropan unde banuim ca sta somnul.
La revedere, succese.
P.S. am fost si eu pe Prut pe 29 dec fro 2 ore. am dat dupa avat cu rotative dar am prins doar la undita 2 babusti amarate.

aZu
utilizator constant
utilizator constant

prut

Mesaj de aZu » 31 Dec 2004, 16:40

Dom"ne da" ce scade Prutul asta! azi e la 50 mc/sec si tot scade in continuare.
Sa va dau o veste buna, prognoza pt. ianuarie spune ca va fi mai cald decat normalul termic, asa ca nu va lasati p-o ureche!
detalii pe www.inmh.ro , cea mai grozava prognoza pt Romania

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 08 Ian 2005, 11:42

Ioan S. scrie:Salut Nick!

Daca vrei sa gasesti pescarii de Prut urca in trenul de Ungheni. :lol:
Glumesc, desigur, insa afirmatia de mai sus este cel putin pe jumatate adevarata. Acum, pe o astfel de vreme toti pescuiesc cu vetrica, speciile vizate fiind mai ales mreana si platica. Singurul pescar care l-am vazut pe Prut prinzind peste (avat) la naluci (rotativa) era pe malul celalalt. Asa ca nu pot decit sa ma bucur ca poate te voi vedea la "lucru" cu avatii si salaii de pe Prut. Eu numai cu cele citite pe rapitori.ro (+ putina perseverenta) am reusit sa prind primii avati la rotativa abia in ultima saptamina.

Din pacate acum va trebui sa asteptam pina ne vom viza permisele si vom lua PG-ul (pe 2005), insa sper ca in 2005 sezonul de pescuit sa-l incep mai devreme decit in alti ani.

Daca vrei sa facem echipa, ar mai fi si Paul, Legio, Claudiu dintre cei care scriu aici, mai sunt multi care numai urmaresc forumul, nu-ti face griji decit ca locurile bune de rapitori (si nu numai de rapitori) sunt destul de putine.
Am sa-mi vizez si eu permisul si o sa-mi fac si pg asa ca sa nu credeti ca o sa ratez vre-o sansa sa mrg pe Prut sa vad cum sta treaba pe aici.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Ian 2005, 13:40

Nick scrie: Am sa-mi vizez si eu permisul si o sa-mi fac si pg asa ca sa nu credeti ca o sa ratez vre-o sansa sa mrg pe Prut sa vad cum sta treaba pe aici.
Eu, unul, abia astept :) Cotizatia pentru permis pentru 2005 nu s-a stabilit inca, dar poate saptamana asta

Scrie răspuns