AVAT - IARNA

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 08 Dec 2004, 10:08

Oare la twister il pacalesti iarna ? Ca acum daca sta mai la fund as incerca la un twister care seamana cu obletele (sper c-o sa ajung prin Cazanele Dunarii peste vreo saptamana doua si am niste locuri bune de avat, dar apa are 15-20 m si imi trebuie ceva mai greu ca-i si curentul mare), mi-am luat niste MT-uri argintii cu spate negru, cred c-ar fi nimerite..
Eu n-am avut niciodata atac de avat la twister..

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Dec 2004, 10:39

Stiu pe unii care prind bine avat la twister pe rau. Deci se poate!

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 08 Dec 2004, 11:04

@Adelin: Vezi ca acum se scrie Eu sunt nu Eu sant, daca la spinning nu pot da lectii. :D :D :D. Cand gresesti din alta cauza e altceva mi se intampla si mie.(Binenteles) Nu o lua ca pe o lectie chiar daca asa se poate interpreta.
Cu respect.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 08 Dec 2004, 11:25

Ovidiule, fii mai putin exigent ca si tu ai cateva cronice:
i-ti (parca am mai vazut-o la cineva, nu spui cine),
"poate ma i-a si pe mine unul din zona"
"Restul lansetelor le aveam pe fir de 30 si i-mi spuneam"
"dimpotriva a-si dori contrariul"
etc

Va rog nu incepeti iarasi discutia cu greselile de ortografie ca nu suntem pe forum la Facultatea de Litere.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 08 Dec 2004, 11:36

concluzie:
sa incercam sa scriem romaneste, iar cand gresim (ni se intampla tuturor) nu trebuie sa fie subiect de discutie. Exceptie fac scrierea gresita a unor marci sau modele de scule, denumiri de monturi, etc., sau altceva ce ar putea influenta, sa zicem documentarea. parerea mea :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 08 Dec 2004, 12:39

Am recunoscut ca si eu gresesc. Dar domnu-le profesor razvanm, varoooog nu ma lasa-ti repetent. Promit ca o sa invat m-ai bine. Acum ce sai faci, vin la toamna.
Na, poftim iar nu scrii corect!
Chestia cu Adelin era de alta natura nicidecat o lectie. Adelin stie.
Ce frumos e pe site. Ce frumoasa e si Psihologia inversa.
Revenim la subiect ? Si va rog chestiile interesante sau greselile de otografie sa fie scrise boldat sau de preferat cu o culoare. Stiti ca si culoarea pe care o folosesti spune ceva ? :D :D :D
Va rog nu dati cu parul ca ios mai nevricos.
Razvanule,(ba ce bine suna) de altfel ca si Ovidiule

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 11 Dec 2004, 20:49

Eu am luat avat la shaduri destul de frecvent(anul acesta doar unu sau doi--nu mai stiu exact), dar vara, primavara si toamna, iarna inca n-am luat avat!!
Foarte frecvent am luat la un shad de 6 cm, care era ceva mai rigid, cu un patern de somon(am luat vreo 3-4 acu vreo 6-7 ani si am ramas fara, anu trecut, cand n-am facut nodu bine,din neatentie, la ultimu din ele). La astea luam cand nu dadeau in voblere si luam bucati de la kil in sus. Cand le-am cumparat acu cativa ani costau 32000(din care cine stie cat era adaosu), dar m-au atras, si s-au dovedit ff bune, dar din pacate n-am mai gasit de atunci.
Pt salau nu le recomand nimanui, pt k era nevoie de ceva curent k sa inceapa sa dea din coada:). Dar pe avat asta il incita ff mult. Am avut o data cinci sau sase atacuri de la un sg avat la un asa shad, ceea ce nu mi s-a mai intamplat la nici o alta naluca de avat. Maxim 3 atacuri, am mai avut, dar 5 sau 6 niciodata!!
A mai observat cineva loviturile cu coada, dar asupra propriilor naluci?? Vara aceasta e prima oara cand am luat un avat de coada si am mai scapat unu din acelasi motiv.
@Adelin: Ai luat tu avat iarna pe aici prin zona? Cat avea( :) countdownu)??

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 12 Dec 2004, 00:53

Da, am luat pe Mures la Sambateni,Paulis, nu neaparat intr-un loc anume.Marimea voblerului...Cred ca 5, sau 7cm....countdown-u. :lol:

La cicade a incercat careva?! :wink:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Dec 2004, 08:49

Ce am observat pe Prut, referitor la avat, e ca are locurile lui, unde sta "gramada" :)
Am gasit doua locuri unde am prins avat. Ieri, fiind Prutul ceva crescut si nu chiar limpede, limpede, a preferat vobler colorat deschis si recuperat cat mai aproape de fundul albiei. Smucituri scurte si stopari urmate de o recuperare liniara de cativa zeci de cm.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 16 Dec 2004, 21:13

Am fost azi de pe la 11 pana pe la 12.30 pe Mures, la Mintia. Erau aproxmativ 15 pescari dintre care cel putin 10 dadeau la artificiale. De prins am prins doi avati, unul la shad Storm RH, si unul la Cicada Berti alba. Nu am mai vazut pe altcine sa prinda insa am inteles ca s-au mai prins cateva bucati de dimineata. De fapt din ce spun cei ce au fost mai des in zona in ultima vreme, nu am auzit sa prinda cineva in zona, altceva decat avat.
Preferatul meu la avat era un Rapala HJ 8 S insa din pacate l-am lasat tribut Muresului...
Am mai prins destul de bine si la Shaduri de 6cm alb sidef, plus rotative BlueFox argintii.

Scrie răspuns