AVAT - IARNA

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 17 Dec 2004, 08:38

costi scrie: Am mai prins destul de bine si la Shaduri de 6cm alb sidef, plus rotative BlueFox argintii.
Rotativele BlueFox sunt de provenienta suedeza sau daneza?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Dec 2004, 09:04

Sunt fabricate in Finlanda......acum cele pe care le aduce Arrow (ambalaj albastru) sunt asamblate in Estonia

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 17 Dec 2004, 09:27

Sorin scrie:Sunt fabricate in Finlanda......
Corect!
Mi-am adus si eu aminte acum :) Stiam ca era vorba de o tara nordica, dar nu imi mai aduceam aminte care. Am avut mai demult si eu o rotativa, daca nu ma insel scria SilverFox si Finland si avea imprimat pe paleta o vulpe mititica.
Multumesc !

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Dec 2004, 09:37

Sunt rotativele mele preferate .Initial erau aduse in Romania sub numele de Rapala ( prin anii 90 le cumparam din Cluj de la magazinul de pescuit din spatele Sora) , apoi Vibrax Blue Fox .Au intr-adevar desenata o vulpe cu un peste in bot .Excelente rezultate la pastrav ( numar 1 cu pete rosii pe paleta ) si stiuca ( nr mari 4, 5)
Mare atentie la ''fake-uri'' .Cele originale costa in jur de 100 mii bucata .Daca vedeti la 40-50 mii sunt falsuri.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 17 Dec 2004, 11:43

Nu sunt modelele ambalate si mai sunt modelele(ceva mai mici) care nu sunt ambalate in nimica, dar sunt originale. Alea neambalate sunt in jur de 60-70 daca mai tin eu bine minte!
Ultimele aparute sunt cu tot felul de imprimeuri holografice si cu paletele cu solzi, "jumatati" de peste si tot felul de kestii!!
Eu ma tot intreb ce poate sa vada din detaliile acestea pestele la o rotativa? Inteleg k vede mai multe nuante, dar sunt un fel de amestec de culori, la ce viteza de rotatie are o paleta, se imbina cumva intre ele.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 17 Dec 2004, 11:46

Andrei scrie: Eu ma tot intreb ce poate sa vada din detaliile acestea pestele la o rotativa? Inteleg k vede mai multe nuante, dar sunt un fel de amestec de culori, la ce viteza de rotatie are o paleta, se imbina cumva intre ele.
Probabil daca rotativa (paleta) are o diversitate de culori mai mare (ROGVAIV) pestele vede alb :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Dec 2004, 11:57

Andrei , tot la Vibraxuri te referi?

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 17 Dec 2004, 21:00

Da la ele ma refer!! Am vazut azi vara(nu mi-am cumparat, pt k nu-mi plac rotativele si de cate am nevoie am in trusa) la un dealer local, cu imprimeu holografic de cap de pastrava, solzi si alte cele!!
Asa aratau foarte interesant! Poate sunt si eficiente. Nush, in privinta asta nu te pot ajuta. Nu era lipit actibild peste paleta, ci efectiv vopsite(cred k la cald, pt k se tinea ff bine vopseaua pe ele). Oricum erau foarte frumoase! Si sigur erau vibraxuri.
Scuzati pt mesajul qanterior, dar eram intr-o stare avansata de oboseala, de care am scapat partial, pt k am apucat sa dorm ceva astazi!

Am vrut sa spun k pe langa modelele acelea ambalate, mai sunt niste modele de duzina, cu paleta argintie si cu paleta aurie. Acestea nu sunt 100.000, ci ceva mai ieftine. Alea cu imprimeurile acelea holografice, erau intre 100 si 150, daca mai tin eu bine minte!!

Si k sa nu zica Dan k suntem of topic: La rotativa am avut o singura data succes, sum n-am mai avut la nimic altceva. Am luat avat dupa avat in careva primavara, imediat dupa dezghet, dar IARNA nu am luat inca avat, dar m-ar incanta nespus de mult. As putea spune k am un handicap major in pescuitul apelor de peste 3 m, pt k toata viata am pescuit in ape relativ putin adanci.
Dar sper k in urmatorii doi ani sa scap de handicapu asta, mai ales k am in proiect ceva modele de voblere de n-a mai vazut targu. Daca si ies asa cum imi imaginez eu k ar trebui, atunci voi putea lucra si in ape mai adanci.

Toate cele bune! Si fir intins bolnavilor ce se mai incumeta sa mai iasa la una mica! :mrgreen:

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 19 Dec 2004, 19:36

Rotative BlueFox care le am eu sunt fabricate in Finlanda, sunt luate de la Arrow, insa le am de 2 ani. Am vazut si cele noi in cutie albastra insa nu am fost prea interesat de ele, cred ca deocamdata am suficiente in trusa. Cat despre rotative, le folosesc cu succes la inceputul verii la clean si avat, insa toamna si iarna renunt la ele. Acum prefer mai mult shadurile.
Sunt curios, a folosit cineva la avat, iarna, rotative lestate si sa aiba succes cu ele?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 20 Dec 2004, 08:36

costi scrie:Sunt curios, a folosit cineva la avat, iarna, rotative lestate si sa aiba succes cu ele?
Am folosit eu! Le-am lestat pentru a le putea recupera cat mai aproape de fundul albiei De fapt, doar o rotativa am folosit asa, un Berti Clasic Nr 1 Nickel Am observat ca avatul ataca mai bine spre fund, iar cu voblerul pe care il aveam nu il puteam controla bine la peste jumatate de metru - un metru.
Am avut atacuri si urmariri ale rotativei, dar nu am folosit-o mult, preferand voblerul.

Scrie răspuns