Atractanti Rapitori

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

jean3107
junior
junior

Atractanti Rapitori

Mesaj de jean3107 » 21 Iun 2015, 22:04

Salutare.

Sunt niste atractanti care se aplica pe naluci pentru a spori eficienta nalucilor artificiale, pentru a atrage pesti si vroiam sa va intreb daca a folosit cineva asa ceva si daca a avut randament? Si daca da, ce fel de atractanti?

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Re: Atractanti Rapitori

Mesaj de ppscslv123 » 22 Iun 2015, 06:38

jean3107 scrie:Salutare.

Sunt niste atractanti care se aplica pe naluci pentru a spori eficienta nalucilor artificiale, pentru a atrage pesti si vroiam sa va intreb daca a folosit cineva asa ceva si daca a avut randament? Si daca da, ce fel de atractanti?
Eu am folosit atractanti naturali pe naluci (adica tot felul de uleiuri din peste, inclusiv clasicele conserve de ton - englezii le folosesc, dar besinosii de pe forumul asta se kk pe ei cu atractanti de firma, care au eficienta aproximativ la fel, zero adica). In schimb, daca vrei sa prinzi mai mult rapitor, atunci nadeste zona de pescuit cu cateva kg de resturi de peste (sau la americani se dau cativa macroi prin masina de tocat carne pt nada).

Repet, la cate aere au niste pretinsi pescari de pe aici, fii sigur ca te vor lua in ras pt a te descuraja. Trage cu ochiul la cum pescuiesc englezii sau americanii, de unde chiar ai ce invata.
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 22 Iun 2015, 08:53

ppscslv123 scrie:
In schimb, daca vrei sa prinzi mai mult rapitor, atunci nadeste zona de pescuit cu cateva kg de resturi de peste (sau la americani se dau cativa macroi prin masina de tocat carne pt nada).

Eu nadesc zona cu cateva zeci de twistere uzate si rupte cu rezultate f bune.
De macroi nu am auzit, poate de macrouri.
http://dexonline.ro/definitie/macrou

Semnat, un basinos.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 22 Iun 2015, 08:57

jean3107 scrie:Salutare.

Nu folosi nimic, e mai mare deranjul, mai ales cu mirosul, care este f acut si penetrant.

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 22 Iun 2015, 09:23

Rolul "atractantilor" nu este cel de a atrage pestele, ci de a il face sa retina naluca ceva mai mult timp, fapt ce iti sporeste sansele de a-l intepa.

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 22 Iun 2015, 09:31

Gogol scrie:
ppscslv123 scrie: Eu nadesc zona cu cateva zeci de twistere uzate si rupte cu rezultate f bune.
De macroi nu am auzit, poate de macrouri.
http://dexonline.ro/definitie/macrou

Semnat, un basinos.
Se vede de la o posta semnatura...

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 22 Iun 2015, 09:35

Din ce am citit, stiuca, salaul si bibanul sunt pesti care au mirosul atrofiat sau inexistent. nu cred sa functioneze nada sau atractantii de niciun fel.
Am probat Bombix si Predator Z lure spray, prima data am zis wow, dar apoi mi-am dat seama ca nu sunt diferente intre a folosi atractant si a nu folosi ! Probabil e efectul ala placebo... pt noi.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 22 Iun 2015, 09:40

valeriu28 scrie:Din ce am citit, stiuca, salaul si bibanul sunt pesti care au mirosul atrofiat sau inexistent.
L-or avea, dar au gust: https://www.youtube.com/watch?v=Ioxfm5Dz-Ns

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 22 Iun 2015, 10:42

in perioadele reci din an(nov-decembrie si feb-martie)atractantii pe baza de ulei de peste+feromoni pot face diferenta(rapitorul retine mai mult naluca si poti sa intepi mai bine)
e adevarat sunt arome grele chiar puturoase si trebuie evitat contactul cu imbracamintea
pe naluca trebuie lasate sa adera cateva bine altfel se spala la primul contact cu apa

nu recomand firme,gasesti pe net :wink:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 22 Iun 2015, 19:09

ppscslv123 scrie:
Eu am folosit atractanti naturali pe naluci (adica tot felul de uleiuri din peste, inclusiv clasicele conserve de ton - englezii le folosesc, dar besinosii de pe forumul asta se kk pe ei cu atractanti de firma, care au eficienta aproximativ la fel, zero adica). In schimb, daca vrei sa prinzi mai mult rapitor, atunci nadeste zona de pescuit cu cateva kg de resturi de peste (sau la americani se dau cativa macroi prin masina de tocat carne pt nada).

Repet, la cate aere au niste pretinsi pescari de pe aici, fii sigur ca te vor lua in ras pt a te descuraja. Trage cu ochiul la cum pescuiesc englezii sau americanii, de unde chiar ai ce invata.
pana acum este de departe cea mai tare postare din 2015 pe forumul asta :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns