Atractanti Rapitori

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

valeriu28
veteran
veteran

Re: Atractanti Rapitori

Mesaj de valeriu28 » 23 Iun 2015, 01:21

n-am avut rabdare sa caut despre miros acum dar am gasit despre vaz, pentru cei interesati: http://www.pescar-sportiv.ro/utile/9/Vazul+la+pesti.htm
in fine...

am citit mai demult ca majoritatea speciilor pasnice se ghideaza dupa miros, avand in constructie niste cornete cu care depisteaza hrana, nada, etc
Cat despre Stiuca, Salau, Biban, in ordinea asta... NU se ghideaza dupa miros. ci dupa linia laterala, vibratii si vaz...
daca atractantii ar fi fost atat de eficienti, probabil ca ar fi avut mai multa cautare. si ar fi fost mai multi producatori (cum sunt sutele de producatori de fire, voblere, plastice etc)

deci nu conteaza. am dat niste plastice cu un atractant. predator z. am luat 4 una dupa alta... alte partide au fost 0... apoi fara atractant am luat 7... pescuitul nu e matematica, si cred ca atractantul nu are legatura cu momeala. Zicea Vampir o data, nu te zgarci la momeala. mare dreptate a avut. daca ii dai papa buna, ataca decisiv. daca nu, nu...

Pe de alta parte, eu daca as fi producator de atractanti, strict pentru aspectul inteparii (o tine mai mult in gura...ce bine suna) as face asta in raport cu speciile de peste cu care se hraneste rapitorul.. daca e mai mult caras in apa aia, sa aiba gust de caras. daca e oblete, sa aiba gust de oblete.
personal am 3 tipuri de atractanti, doar ca sa mai maresc trusa, dar nu faci treaba cu ei, clar !!! rapitorul se bazeaza foarte mult pe linia laterala. mai degraba controlati vibratia in functie de anotimp (vara mai energic, iarna mai letargic:)) ) si atentie la modul cum jucati naluca in apa. spre exemplu am gasit niste glidere care dizloca foarte multa apa, si atrag stiucile ca pe cea mai scumpa nada. salmo slider e mic copil...:)

deci, pe finalul interventiei mele, incercati sa nu folositi, daca va simtiti bine, luati-l dar partida va fi la fel.... pe offset duminica, cu atractant, mi-a scupat atat de repede ca nu am avut timp sa intep... pacat ca era marisoara... totul e comercial.
(sper sa nu credeti ca rapitorii de la noi simt sangele, ca rechinul, de la 3 km...)

Adrian99, cand vad posturile tale, cateodata ma minunez... macar de-ai vorbi in cunostinta de cauza. ii faci concurenta lui chef, care la orice articol din rubrica de vanzari, comenteaza ceva, fie ca vrea sau nu. esti unic, nota 10 de la mine pentru animatie gratuita:)
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 23 Iun 2015, 07:33

valeriu,eu iti spuneam din experienta proprie(strict treaba cu atractantul)
in plus nu vad de ce faci referire la mine....
este un topic deschis,eu am postat ca si alte persoane strict la subiect :wink:

eu zic sa te uiti mai bine in curtea ta,la ce ineptii degaji prin topicurile initiate de tine
spor :wink:

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 23 Iun 2015, 09:07

valeriu28 scrie: Zicea Vampir o data, nu te zgarci la momeala. mare dreptate a avut. daca ii dai papa buna, ataca decisiv. daca nu, nu...
Cum adica papa bun? Te referi la gume?

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 23 Iun 2015, 09:46

laure,pe langa guma trebuie sa mai legi de jig si cativa euroi...
asa devine sigur "papa bun"
:D

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 23 Iun 2015, 10:27

Nu mai, stai asa, poate Valeriu se refera la un anumit tip de gume si atunci devine interesanta discutia.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 23 Iun 2015, 10:32

ma refer la gume ceva mai scumpe, cu aspect si evolutie cat mai naturale. Da, evident ca un vobler calitativ, cu evolutie corecta, testat, verificat, va fi mult mai interesant decat un vobler baracuda. ca idee... dar da, am testat chestia cu gumele... cu cat mai atent lucrate, cu atat mai multe atacuri si sanse!
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

bax
junior
junior

Mesaj de bax » 23 Iun 2015, 11:30

Valeriu, eu sunt mai incepator ...da-moi te rog cateva nume din care ai testat si au fost ok.
culoare, lungime, greutate, jig grame.
ma intereseaza tot ansamblul, nu as vrea sa dau banii aiurea ...as vrea sa ii investesc cu cap si incerc sa ma documentez.
ms
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 23 Iun 2015, 11:57

NU cred ca pe apa curgatoare da randament asa de mare incat numarul de trasaturi sa fie vizibil mai mare. Mai ales pe raurile cu debit mare unde daca joci naluca lent ti-o scoate prea repede apa in mal iar daca o joci sau tractezi la viteza corecta ca sa-si faca treaba in curent pestele nu cred ca mai are timpul necesar de fiecare data sa stea dupa naluca sa adulmece mirosul, gustul. Eu nu vad nici un peste rapitor in rauri , nici chiar somnul cel miop sa vina la fundu pestisorului si sa-l miroase daca este pietrocel sau carasel sau obletel. Poate la balta functioneaza mai bine daca joci naluca pe acelasi traseu de mai multe ori. Cred ca este posibil sa fie atrasi in zona mai multi rapitori enervati de gustul sau mirosul a ceea ce emana atractantul dar daca vin in zona asta nu inseamna ca o sa si atace naluca. Aici intervine ce spune Valeriu poate vrea alta aroma ca pestele sa atace sau poate aroma aceia ii goneste din zona, naiba stie. Asta ar fi o problema in plus pentru pescar. Nu ma pricep la pescuitul pe balti dar logic asa vad eu treaba. Insa sa afirmati ca din cauza atractantului o tine mai mult in gura :)) ma umfla un pic rasul. De ce nu dati cu lipici sa o tina cu falcile inclestate? Sau este vorba doar despre pestoaice aici. Pai atunci Valeriule pestele tau care a scuipat repede naluca cu atractanti a fost mascul 100%. Bagai picatura frate ca este greu cu masculii. La ce scule sunt pe piata din ce in ce mai sofisticate, mai senzitive si rapide va plangeti ca nu aveti timp sa intepati? Pai eu primavara iau calciu 10 zile ca sa nu am lipsa de calciu. Si din cand in cand mai iau cate o vitamina mai ales pana incepe sezonul fructelor si sa vezi ce intepatura dau. De ce sa iau atractant daca am mainile moi? Luati calciu va recomand cu incredere pt o intepatura ferma in gura pe o apa curgatoare si cristalina(asta asa ca o gluma).

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 23 Iun 2015, 14:14

Pune calciu si vitamine pe naluci...sa vezi ce driluri fantastice vei avea...pestii vor deveni la fel de puternici ca incheietura mainii cu care dai teapa :))) Daca esti obosit si n-ai chef de driluri prelungite, tine nalucile in bromura si vei scoate pestele precum o bucata de lemn agatata in carlig :)))

Doru Voican
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Doru Voican » 23 Iun 2015, 19:14

treaba cu mortaciuni nadite tine la somn la stationar nu la stiuca, salau etc.
postul cu macroi a fost de oscar. :lol1:

Scrie răspuns