in fine...
am citit mai demult ca majoritatea speciilor pasnice se ghideaza dupa miros, avand in constructie niste cornete cu care depisteaza hrana, nada, etc
Cat despre Stiuca, Salau, Biban, in ordinea asta... NU se ghideaza dupa miros. ci dupa linia laterala, vibratii si vaz...
daca atractantii ar fi fost atat de eficienti, probabil ca ar fi avut mai multa cautare. si ar fi fost mai multi producatori (cum sunt sutele de producatori de fire, voblere, plastice etc)
deci nu conteaza. am dat niste plastice cu un atractant. predator z. am luat 4 una dupa alta... alte partide au fost 0... apoi fara atractant am luat 7... pescuitul nu e matematica, si cred ca atractantul nu are legatura cu momeala. Zicea Vampir o data, nu te zgarci la momeala. mare dreptate a avut. daca ii dai papa buna, ataca decisiv. daca nu, nu...
Pe de alta parte, eu daca as fi producator de atractanti, strict pentru aspectul inteparii (o tine mai mult in gura...ce bine suna) as face asta in raport cu speciile de peste cu care se hraneste rapitorul.. daca e mai mult caras in apa aia, sa aiba gust de caras. daca e oblete, sa aiba gust de oblete.
personal am 3 tipuri de atractanti, doar ca sa mai maresc trusa, dar nu faci treaba cu ei, clar !!! rapitorul se bazeaza foarte mult pe linia laterala. mai degraba controlati vibratia in functie de anotimp (vara mai energic, iarna mai letargic:)) ) si atentie la modul cum jucati naluca in apa. spre exemplu am gasit niste glidere care dizloca foarte multa apa, si atrag stiucile ca pe cea mai scumpa nada. salmo slider e mic copil...

deci, pe finalul interventiei mele, incercati sa nu folositi, daca va simtiti bine, luati-l dar partida va fi la fel.... pe offset duminica, cu atractant, mi-a scupat atat de repede ca nu am avut timp sa intep... pacat ca era marisoara... totul e comercial.
(sper sa nu credeti ca rapitorii de la noi simt sangele, ca rechinul, de la 3 km...)
Adrian99, cand vad posturile tale, cateodata ma minunez... macar de-ai vorbi in cunostinta de cauza. ii faci concurenta lui chef, care la orice articol din rubrica de vanzari, comenteaza ceva, fie ca vrea sau nu. esti unic, nota 10 de la mine pentru animatie gratuita:)