Atractant ptr. rapitor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
salut aldo.bat aceleasi zone ca si tine,in special beresti,cu tinta salau ,la cauciuc,din barca .anul a debutat spectaculos ,dar cam 6 saptamani vara asta am somat din cauza apei tulburi.avatul nu ma intereseaza ,nici macar in cantitati greu de crezut.in calimanesti unde pescuiesti,in uzina,port(lac)sau balta ?daca ai chef de colaborare,raspund pozitiv.
cand ai fost ultima oara la orbeni?
cand ai fost ultima oara la orbeni?
walleye
-
- veteran
salut aldo.revin cu mesajul privind bibanul.specia e in regres evident in lacurile amintite si nu spera la copca sa te streseze bibanul pt ca pur si simplu a disparut.nu am folosit niciodata fire de 14 sau 16 la bib ,asta e un moft.cu un 27 si un jig de 1/8oz. cu un shad mai mare ,am prins bibani respectabili, de revista .nu am figuri gratuite atunci cand nu e cazul.
in cazul avatului ,daca ai ce iti trebuie,tabla sau wobler,totul e f simplu:aplici si iti iei un sac de peste(38 kg).nu la fel stau lucrurile la salau,poti sa ai de toate ,daca nu ai cap si mana ,degeaba .vorbesc de pescuitul care exclude ,ceea ce ,din obisnuinta numim noroc.inca odata vara asta mi-a confirmat ca pescuitul care il fac ,e pescuit de strategie si nu de noroc.
in cazul avatului ,daca ai ce iti trebuie,tabla sau wobler,totul e f simplu:aplici si iti iei un sac de peste(38 kg).nu la fel stau lucrurile la salau,poti sa ai de toate ,daca nu ai cap si mana ,degeaba .vorbesc de pescuitul care exclude ,ceea ce ,din obisnuinta numim noroc.inca odata vara asta mi-a confirmat ca pescuitul care il fac ,e pescuit de strategie si nu de noroc.
walleye
Salut adrian.Am fost pe canalul de fuga la racaciuni astazi , am ajuns cind apa a crescut si am prins o perioada de aproximativ 30-45 min. avat dupa aceea a scazut iar apa si nu am mai facut nimic.Sunt baieti care dau la salau cu multa rabdare iau 1-2 salai 1-1,5 kg buc.Ieri am vazut la un baiat doi salai an jur de 4 kg dar cu pestisor viu .Eu nu am incercat pentru ca nu am atita rabdare daca ar da un pic mai des mar prinde si pe mine dar da foarte rar asa ca ma distrez cu avatul.Pe canalul de fuga de la beresti salaul care maninca este foarte mic si este pacat sa-l stricam am vazut baieti care dau acolo linga uzina si iau dar ajunge in sacosa, pacat ca in urmatorii ani o sa-l cautam .La calimanesti pe lac anul acesta a mers doar somnul si foarte putin salaul tot la pestisor viu dar acum nu mai merge nimic cred ca si din cauza nivelului apei care este foarte scazut si din cite am inteles au ordin sa tina lacurile de acumulare la o cota maxima de 60%.Nu o sa mai vedem biban nici la copca din cauza cotei apei .Nu cred ca a disparut bibanul are mancare pe alese acum cit inca mai este apa calda, este plin de puiet peste tot din aceasta cauza cred ca nu maninca nici salaul, dar ne vom convinge la iarna la orbeni daca mai este sau nu (sa speram ca vor creste nivelul lacurilor ).De pescuit am mai pescuit in aval de uzina la calimanesti .Aici am gasit o singura data salaul si ma-m distrat de minune cam 2 ore , a mincat cum maninca avatul in zilele lui bune in rest ca peste tot avat.Aici daca ai barca poti sa dai la crap , a inceput sa manince bine si platica si carasul .O perioada a mers bine salaul la pestisor viu si aici ,veneau citiva baieti de la comanesti si luau aproape in fiecare 25-30 kg.Pescuiau pe dalele de beton linga uzina si luau si somn .Referitor la figuri ,stai linistit nu credeam ca aici se poate intimpla asa ceva dar acum ma-m comvins ca invidia in pescuit nu are limite.Am tratat si eu exact cum am fost tratat .Sunt oameni care nu merita nici macar sa-i privesti daramite sa le mai dai si locuri de pescuit si multe altele.
-
- veteran
salut aldo.esti bacauan sau onestean?salaul s-a retras de pe canal,l-am gasit si l-am ars.
am vorbit cu un braconier,cand a scazut apa ,au luat cam 20 tone de peste,majoritar stiuca(10 tone) +lin (5 tone).cea mai mare stiuca ,20 kg ,a luat-o unul care distribuie peste pe la comanesti.
majoritatea pestelui li s-a imputit pt ca setcile au ramas pe uscat ,pestele a luat mal in branhii si s-a stricat.mai zi ceva,nu suntem o tara de idioti?
in gura canalui la racaciuni e un onestean cu lada niva rosie,care zace cu 10 lansete de vreo 2 saptamani ,nu am vazut sa scoata ceva de cate ori am fost.
la calimanesti nu stii lacul?in aval de uzine e balamuc mare si nu imi place sa pescuiesc la viu mai ales in apa aia tare.
bibanul e in regres puternic ,varianta cu are ce manca,e din filme.
am vorbit cu un braconier,cand a scazut apa ,au luat cam 20 tone de peste,majoritar stiuca(10 tone) +lin (5 tone).cea mai mare stiuca ,20 kg ,a luat-o unul care distribuie peste pe la comanesti.
majoritatea pestelui li s-a imputit pt ca setcile au ramas pe uscat ,pestele a luat mal in branhii si s-a stricat.mai zi ceva,nu suntem o tara de idioti?
in gura canalui la racaciuni e un onestean cu lada niva rosie,care zace cu 10 lansete de vreo 2 saptamani ,nu am vazut sa scoata ceva de cate ori am fost.
la calimanesti nu stii lacul?in aval de uzine e balamuc mare si nu imi place sa pescuiesc la viu mai ales in apa aia tare.
bibanul e in regres puternic ,varianta cu are ce manca,e din filme.
walleye
Doi prieteni de-ai mei au gasit in zilele in care a scazut lacul beresti intr-o balta mica ( 3 m p ) peste 30 kg de biban .Despre regresul bibanului mai vorbim putin mai tirziu ( sa inghete apa si om vedea ).Jaful care s-a produs pe lacul de la beresti cind a scazut apa nu a fost primul si nici ultimul.Banul conteaza si atit, pentru nenorocitii astia de la filiala.Tu nu vezi plase sunt zilnic peste tot pe siret si nimeni nu zice nimic.Filiala nu vede . politia care are datoria sa puna legile in aplicare nu vede si asa mai departe.Eu cred ca aici nu se mai poate spune nimic deoarece cei care jefuiesc zilnic apele noastre au spate din partea politiei si a marilor baroni PSD sau altii.Nu vezi au zdrobit tot nu numai pescuitul ,dar eu cred ca romanul nu va mai suporta mult situatia actuala.Pe tipul cu lada niva rosie il stiu nu l-am vazut cu peste de prea multe ori .Malul sting de la calimanesti am inteles de la baieti ca este foarte bun dar eu nu-l cunosc pentru ca am trecut acolo de doua trei ori si nu am fost sa pescuiesc ci sa vad ce locuri sunt.Am inteles ca se ia crap, salau ,somn pe partea aceea.Oricum este foarte greu sa treci pe partea aceea la visla eu am trecut si stiu ,am pe cineva care are o barca mare si motor dar nu o poate transporta pentru ca nu are remorca.PA