Asezare textil pe tambur
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Asezare textil pe tambur
lenovo, du-te la pescuit , nu castigi mare lucru in distanta daca firul nu e pus pana in buza tamburului, e un avantaj sa nu fie plin pentru ca reduci considerabil riscul de a face peruci. La distanta lanseului sunt mai importante inelele, calitatea lor, dimensiunea (inelul de plecare sa fie in concordanta cu marimea mulinetei) si o dispunere corecta a inelelor pe blank. Mai conteaza si actiunea lansetei.
subscriu. macar 1.5mm inainte de buza, 2 ideal. mereu cand puneam pana in buza aveam peruci. cu orice mulineta, indiferent cat de desteapta si cum pune firul, tot peruca. si in general pateam asta cu firele noi, si nu erau ieftine. cum pierdeam 20-30 metri nu mai aveam nici o problema.
atentie la tamburii shimano (ar-c spool)... firul se pune 1.5-2mm in spatele buzei mai mici, eu am pus o data fir cat sa nu se mai vada forma de sus a buzei si am facut peruca urata la prima aruncare.
atentie la tamburii shimano (ar-c spool)... firul se pune 1.5-2mm in spatele buzei mai mici, eu am pus o data fir cat sa nu se mai vada forma de sus a buzei si am facut peruca urata la prima aruncare.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Cred ca incepatorul care o sa foloseasca combo-ul respectiv v0a fi multumit. Dupa ce mai invata isi poate pune pana in buza din partea mea:))
Daca d-abia ai invatat sa pui firu' pe tambur,cum ramane cu toate recomandarile tale,bete,fire,naluci,lanseuri....,chiar si stiuci?Ne aburesti?valeriu28 scrie:subscriu. macar 1.5mm inainte de buza, 2 ideal. mereu cand puneam pana in buza aveam peruci. cu orice mulineta, indiferent cat de desteapta si cum pune firul, tot peruca. si in general pateam asta cu firele noi, si nu erau ieftine. cum pierdeam 20-30 metri nu mai aveam nici o problema.
Prea tare ! 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Poate ca unii invata intr-un an cat nu pot altii sa invete in 7 .nasolu scrie:Daca d-abia ai invatat sa pui firu' pe tambur,cum ramane cu toate recomandarile tale,bete,fire,naluci,lanseuri....,chiar si stiuci?Ne aburesti?valeriu28 scrie:subscriu. macar 1.5mm inainte de buza, 2 ideal. mereu cand puneam pana in buza aveam peruci. cu orice mulineta, indiferent cat de desteapta si cum pune firul, tot peruca. si in general pateam asta cu firele noi, si nu erau ieftine. cum pierdeam 20-30 metri nu mai aveam nici o problema.
Stie si toate blank-urile, noi, vechi, care au expirat, care sunt pe val....
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
de unde ai tras concluzia ca "abia" am invatat? am vazut problema cu firul prin toamna lu' 2014. nu sunt expert si nici nu fac recomandari. este un forum de DISCUTII, si asa cum au existat cativa colegi de forum care m-au invatat foarte multe, am momente cand ma simt dator fata de comunitatea asta, sa impart cu unii parerile mele. multumita altor "colegi" ca tine, mi-am luat si eu multe tzepe, pentru ca la inceput nu mi-a spus mai nimeni ce sa-mi cumpar, si uite asa am inceput sa invat pe bani multi. ca sa vina carcotasii acum sa-si dea cu parerea. mi-au trecut destule prin mana cat sa-mi formez pareri, sa stiu ce vreau si ce e bine pentru mine. si culmea, inca invat foarte multe, inca imi cumpar, testez, vad.
Spring, daca ai iesit la vanatoare, (ca doar asta e forum de pescuit, nu cred ca vrei sa m-agati) poti s-o faci in privat, e thread-ul omului si nu trebuie umplut de spam inutil. scuze pentru interventie.
Spring, daca ai iesit la vanatoare, (ca doar asta e forum de pescuit, nu cred ca vrei sa m-agati) poti s-o faci in privat, e thread-ul omului si nu trebuie umplut de spam inutil. scuze pentru interventie.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Valeriu, esti mai frustrat decat un fir japonez pe o mulineta chinezeasca.
Cand vine vorba de "spam" imi esti dator cu o scuza, ca ai intrat cu cizmele intr-un topic de al meu de la rubrica de vanzare-cumparare si ti-ai exprimat parerea despre o lanseta pe care nu ai pus mana niciodata. Asa ca tu te aplauzi singur dupa ce iti dai autogol.
Am scris mai sus ca sa vezi cum e, si daca esti atent la ce comentarii ironice ti-au scris colegii mai experimentati de pe forum ar trebui sa te puna pe ganduri. Din ce am observat esti baiat educat si ai studii superioare... o sa te prinzi de schema.
Si apropo de sfaturi ti-au dat destule si tot degeaba. E de ajuns sa se uite lumea la topicurile tale de cand ai venit pe forum. Si din nou cei care te-au sfatuit merita sa le ceri scuze pentru ce ai afirmat.
Si cu asta am terminat. Nu am sa mai scriu nimic legat de persoana ta.
Sa fi sanatos.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!