as avea nevoie de un sfat
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
[quote="grecu"]dau cu un st croix premier de 6'6'' 1/16-5/16 deoarece nu imi plac betele moderate .
Actiunea fast este ceva relativ,difera de la firma la firma,si de la model la model.Astfel un bat fast pt trout-panfish va fi diferit fata de un bat fast pentru bass,sau fata de un bat fast pentru walleye,care au aceeasi caracteristici ca si lungime si putere.Premierul difera si fata de aviduri,mai ales de modelele de avid mai noi, care beneficiaza de tehnologia ipc.
Cauzele rateurilor ar putea fi multiple cum ar fi:triple tocite sau de proasta calitate,pozitie incorecta a batului in raport cu firul,apreciere incorecta a momentului intepaturii,fortare in timpul driluluietc.De aici si pina la a zice ca lanseta ul e de vina ,mai este cale lunga.
Actiunea fast este ceva relativ,difera de la firma la firma,si de la model la model.Astfel un bat fast pt trout-panfish va fi diferit fata de un bat fast pentru bass,sau fata de un bat fast pentru walleye,care au aceeasi caracteristici ca si lungime si putere.Premierul difera si fata de aviduri,mai ales de modelele de avid mai noi, care beneficiaza de tehnologia ipc.
Cauzele rateurilor ar putea fi multiple cum ar fi:triple tocite sau de proasta calitate,pozitie incorecta a batului in raport cu firul,apreciere incorecta a momentului intepaturii,fortare in timpul driluluietc.De aici si pina la a zice ca lanseta ul e de vina ,mai este cale lunga.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Cand am scris de rateuri la clean folosind betze UL, nu m-am referit la clenii de gradinita, pana intr-un kil...la alea NU am rateuri, clar. In schimb (si nu stiu ce cleni scoateti voi cu UL), la exemplarele peste 2 kile nu am gasit nici o satisfactie in betzele UL. Prefer un ML de 5-20 gr, voblere putin mai mari (parerea mea = vobler mare, peste mare), cu actiune fast, unde intepatura va fi intepatura, indiferent de dimensiunea cleanului, iar faza cu ruptul buzei la clean e aberatie...niciodata nu mi s-a intamplat asa ceva, in 39 de ani de existenta. Cleanul are gura tare, nu se rupe asa usor. Deci, in concluzie, nu-ti recomand UL decat daca mergi la cleni de 2-300 gr....pe alea nu le ratezi, dar eu de 2 ani merg doar pe "gabarit depasit"...sub un kil nici nu discut.
- MARIUS POPA
- veteran
pe ce ape pescuiti domnu, de mai dati de cleni de peste 2 kg, si i sortati numai peste kil?
cel putin prin zona mea de actiune, cand se vorbeste de cleni peste 1,5 kg, sunt deja povesti afumate.
in rest, pot spune ca nu folosesc bete fast la clean, dece?
deoarece gura stiucii sau salaului, e diferita de gura cleanului, nu are rost sa intru in amanunte.
fir intins.
cel putin prin zona mea de actiune, cand se vorbeste de cleni peste 1,5 kg, sunt deja povesti afumate.
in rest, pot spune ca nu folosesc bete fast la clean, dece?
deoarece gura stiucii sau salaului, e diferita de gura cleanului, nu are rost sa intru in amanunte.
fir intins.

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
- veteran
shimano scrie:Cand am scris de rateuri la clean folosind betze UL, nu m-am referit la clenii de gradinita, pana intr-un kil...la alea NU am rateuri, clar. In schimb (si nu stiu ce cleni scoateti voi cu UL), la exemplarele peste 2 kile nu am gasit nici o satisfactie in betzele UL. Prefer un ML de 5-20 gr, voblere putin mai mari (parerea mea = vobler mare, peste mare), cu actiune fast, unde intepatura va fi intepatura, indiferent de dimensiunea cleanului, iar faza cu ruptul buzei la clean e aberatie...niciodata nu mi s-a intamplat asa ceva, in 39 de ani de existenta. Cleanul are gura tare, nu se rupe asa usor. Deci, in concluzie, nu-ti recomand UL decat daca mergi la cleni de 2-300 gr....pe alea nu le ratezi, dar eu de 2 ani merg doar pe "gabarit depasit"...sub un kil nici nu discut.

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
What??? Povesti? Voi n-ati prins cleni peste 2 kile????
M-ati spart, "veteranilor". O sa va arat si poze, sa aveti dovada clara. Pe Tarnava Mica, unde merg la clean, pescarii vorbesc constant de monstri de 4, chiar 5 kile. Cleni, nu altceva. Nu odata am lovit bucati la 3 kile si mai mult, dar pana acum n-am reusit sa scot decat cel mult la 2,3kg. Dar majoritatea specimenelor ce le scot de acolo sunt in jur de 1,5-2kile...repet, sub un kil NU PASTREZ niciodata clenii.
(oricat de ciudat ar parea)

:)
@ SHIMANO
Prietene, nu stiu ce scot pescarii din acea zona, probabil, desii ma indoiesc... Dar iti pot spune, din ce stiu eu, ca recordul la CLEAN este deocamdata a Bunicului ( d-lui Cozma ) cu un exemplar de 4 kg, prins pe Mures
Poate mai sunt pescari care prind, anonimi, departe de lumea dezlantuita sau pur si simplu, cei care nu sunt dornici de a face publicitate din capturile lor.
-PAREREA MEA-
Cius
Prietene, nu stiu ce scot pescarii din acea zona, probabil, desii ma indoiesc... Dar iti pot spune, din ce stiu eu, ca recordul la CLEAN este deocamdata a Bunicului ( d-lui Cozma ) cu un exemplar de 4 kg, prins pe Mures

Poate mai sunt pescari care prind, anonimi, departe de lumea dezlantuita sau pur si simplu, cei care nu sunt dornici de a face publicitate din capturile lor.
-PAREREA MEA-
Cius

Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.
V-am pus 3 poze in galerie, cu niste cleni scosi de mine, intre 1,7-2,3 kile fiecare. Dupa aprobarea administratorului, va rog sa verificati la sectiunea CLEANUL pozele in cauza, ca sa nu mai dati din gura degeaba cum ca cele scrise de mine mai sus sunt povesti de adormit copiii. Daca voi nu ati prins asa ceva (si chiar nu mi se pare mare branza sa scoti un clean la 2 kile, mai ales ca le si dau drumul de fiecare data), nu inseamna ca nu exista si nu se poate prinde. Asa pateste omu' daca se specializeaza pe stiuca si orice in afara de clean, si are impresia ca nu exista cleni monstri. Ba exista, va spun eu. Si nici ala la 4 kile nu-i sfarsitul de drum...